Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já nemám rád Jaroslava Tvrdíka za jeho předchozí extempore, ale tuhle jeho omluvu chápu. Slavia nemá na to, aby a vedla válku s UEFA. To by se ji mohlo v budoucnu hodně vymstít. Vytýkat mu ji mohou pouze Ti, kteří nemají zodpovědnost za klub jako on, akorát hloupě plácají nesmysly.

Věcně se dá s dopisem prezidentské kanceláře souhlasit, ale je kontraproduktivní. UEFA je vysazena na takové politické zasahování do svých vnitřních záležitostí, že to může české kluby v budoucnu poškodit.

0 0
možnosti

To se nezlobte, ale to potom de facto říkáte, že i když se nám stala nespravedlnost, tak je lepší "držet hubu a krok". A zrovna od Vás bych tohle nečekal...

1 0
možnosti

A naprosto nepochopitelná je pro mě reakce Hradu. Už vůbec to, že reaguje na rozhodnutí UEFA. A protože to vyvěsili na stránky Hradu, tak to chápu jako oficiální reakci prezidenta republiky.

A konspirativně se na závěr zeptám - reagoval by stejně, kdyby se to týkalo jiného klubu, který nevlastní Číňané? Prezident Zeman jak známo řekl, že fandí Slavii, protože ji vlastní Číňané. Což je tedy podivný důvod k fandění danému klubu.

3 0
možnosti

Pro mě je zase nepochopitelné, že se takřka do každé diskuse snažíte namotat Zemana, případně Rusko či Číňany - z Vás by nejspíš byl velmi zdatný politruk. ;-)

Že se k této záležitosti vyjádřil i Hrad? A proč by nemohl? Vyjadřovala se k tomu i spousta jiných politiků napříč politickými stranami a téměř všichni mluví o nesmyslně vysokém trestu v kontextu s tím, kolik dostali hráči Rangers za brutální faul či fyzické napadení soupeře:

https://www.sport.cz/fotbal/evropska-liga/clanek/2289506-priste-mu-ji-rovnou-vypalit-pesti-za-ctyri-zapasy-kudela-se-dockal-zastani-az-z-hradu.html

2 2
možnosti

Mně připadá skandální reakce české veřejnosti. Zaprvé bych počkal na zdůvodnění toho, proč UEFA tak rozhodla (mohli mít nějaké informace, které my nevíme). Do té doby bych se neodvažoval tvrdit nic z toho, jako že byl obviněn bez důkazů apod. U jednání nikdo z nás nebyl, dokumenty k celému případu neznáme, takže bych se neodvažoval cokoliv tvrdit. Až tohle bude známé A předpokládám, že k tomu nic navíc nezná ani pan Nožička, stejně jako nic navíc nevím já), tak můžeme říct, že UEFA rozhodla bez důkazů nebo ne.

Druhou věcí je výše trestů. Stačí se podívat na disciplinárního řádu UEFA (https://documents.uefa.com/v/u/ZNsWJsRSmOuSS2Ql_y8~qQ), kde je jasně uvedeno, že za rasismus je minimálně 10 zápasů (takže Kúdela dostal minimální sazbu), že za surovou hru s vážným zraněním protihráče je maximálně 5 zápasů (takže Roofe dostal trest téměř maximální trest), Kamara pak dostal opět minimální trest za útok na protihráče.

Pokud je něco k diskusi, tak je to disciplinární řád, jestli například výška sazby za atak typu Roofa je max 5 zápasů dostatečná (když ve srovnání s tím kdyby vážně zranil rozhodčího, tak by dostal až 15 zápasů). Nebo že za jednání, které vede rozhodčího k nesprávnému rozhodnutí (např. filmování), za což může být trest až na 4 zápasy.

2 0
možnosti

Děkuji všem, kteří dosud přispěli do diskuse. Bohužel jsem se jí tentokrát kvůli časovému zaneprázdnění nemohl aktivně zúčastnit, snad se k reakcím na některé příspěvky dostanu později.

Pevně doufám, že se skandální rozhodnutí UEFA negativně neprojeví na dnešním výkonu Slavie a naopak motivace jejích hráčů vyřadit Arsenal bude o to vyšší.

1 1
možnosti

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/fotbal/evropske-pohary/nacista-popravuje-chlapce-uchvatne-choreo-fanousku-varsavy_440870.html

Za to choreo dostala Legia Varšava pokutu 35 000 euro. Hráli s Kazachy.

Jestli si někdo myslí, že nějakým přihlouplým poklekáváním se vymytí rasismus, tak je na omylu. Chápal bych to u potomků belgického krále Leopolda II.

My jsme černošským dětem ručičky nesekali. U nás nebylo v šalině napsáno Whites only. Nevím jak to bylo u Prahy, ale třeba Hanáci si řepu okopávali sami.

6 0
možnosti
Foto

U Prahy ji okopávali dělníci a dělnice v rámci "dobrovolných" závazků.;-D

2 0
možnosti
Foto

a na úplným začátku je, že mu neměl nic šeptat, jinak souhlas, tresty jsou ve srovnání druhé strany směšně

0 0
možnosti
Foto

Necháváme si od západu a USA kakat na hlavu a to nejen ve sportu. Servilitu vidíme i u mnoha politiků. Naše BIS dává USA info. na stříbrném podnose.

2 2
možnosti
Foto

Je to přizdi.... Myslím Tvrdíka. Takhle se šéf chovat nemá.

Výsměch je ten trest za zranění Koláře.

KarmaR^

3 0
možnosti
Foto

Tvrdík byl přizdi... ano, přesně to, posledních 20 let (od té chvíle, kdy se poprvé objevil ve vládě). Není důvod, aby se v tomto směru měnil.

1 0
možnosti
Foto

UEFA jednala podle svého disciplinárního řádu. Disciplinární řád má jednotlivé body, ve kterých je napsáno, za které provinění mlže být hráč potrestán a jakým způsobem. Pokud za některé jednání je trest 3 zápasy, za jiné 4 zápasy a za jiné třeba 10 zápasů, tak nezbývá než to pochopit a smířit se s tím, že speciálně kvůli nám UEFA svůj disciplinární řád přepisovat nebude.

3 1
možnosti

Je to tak, Xavone...Problémem není to, že by hráči z Východu napařili trest, který by třeba Brit nedostal, protože tak to není (ať už si o východoevropanech myslí cokoliv). Problémem jsou jednak nastavení pravidel, které takový nesmysl umožňuje a jednak to, že v určitých případech platí presumpce viny...Ale úplně čisté to rozhodnutí není...Kamara mohl dostat za svůj podlý útok mnohem vyšší trest, to jejich regule umožňují, ale nedostal, protože je to "správnou" protežovanou stranou. Být to opačně, Kúdela by si roky nezahrál (a vzhledem k věku asi už vůbec).

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS