Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J96a65n 18V16ě71r97n76ý

16. 4. 2021 15:30

"Nevzpomínám si, že bych se jako cyklista na silnici někdy cítil přímo ohrožen"

A tím je pro mě tohle celé zdiskreditováno, nevzpomínám si kdy mě na silnici někdo objel se slušným odstupem, dost možná nikdy. Naopak, řidičům nevadí že už prakticky jedu ve škarpě, cyklista se přece vleze všude.

0 4
možnosti
BV

Pane Zálome,

nepochybně většina řidičů se snaží dodržet bezpečný a dostatečný prostor při předjíždění cyklistů.

Jistý problém existuje u těch co vůbec netuší co je ten bezpečný a dostatečný prostor a z "blbosti" se kolem vás proženou nepříjemně a hlavně nebezpečně blízko.

Bohužel existuje jistá skupina řidičů, kteří se baví či si vybíjejí svou agresivitu vysloveným líznutím řídítek cyklisty. Vy jste měl štěstí, že jste takovou situci nezažil, já bohužel ano. Došlo tomu v Praze na čtyřproudové Sokolské a dotyčný agresivní řidič mne líznul v pravém pruhu v době kdy byly zcela volné další 3 pruhy. Zažil jsem přímo infarktový šok protože jsem tak blízký průjezd na té v té době zcela volné čtyřproudovce nečekal,

Takže považuji za velký přínos, že si tu nutnost většího odstupu uvědomí i ti co to doposud nedělali jen z nevědomosti. Bohatě postačí když ten odstup zvětší aspon na metr.

Bohužel ty agresivní lízače žádný zákon neodradí, ale moná jich trochu ubude

0 0
možnosti
NM

...doufám,že cyklisti budou rovněž dodržovat zákon na silnici...;-O;-O!!!!

2 0
možnosti
JR

Kdo jezdil jako čuně, bude tak jezdit dál.

Kdo jezdil jako slušný člověk, bude tak jezdit dál.

Stejně jako cyklisti, kteří s oblibou zabírají cyklostezku, protože potřebují jet vedle sebe, aby mohli pokecat. Jako koloběžkář mám raději rodiny s dětmi, dokonce i se psy. Nikdo z nich nepřekáží tolik jako cyklisti. Alespoň taková je moje zkušenost.

A co se týče aut, jezdím jen po prázdných okreskách. Abych kličkoval centrem Prahy mezi auty, to bych musel být blázen.

3 0
možnosti
JM

J25i23ř86í 18M32a68c14h

15. 4. 2021 21:44

Tohle musela vymyslet úplná guma.

7 0
možnosti
GK
Foto

A budou těch 150 cm dodržovat i cyklisti? Když jedou dva či tři vedle sebe?

7 1
možnosti
GK

150cm bude platit jen pro jednoho. Ty ostatní vedle můžeme sundat;-)

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
KK

Obhajovat stříkání vody z ostřikovačů na cyklistu může opravdu jen naprostý ...... lidově jinak obtížný bodavý hmyz.

Že se cyklistovi nic nestane?

Že se nemůže leknout, že se leknutím bude věnovat tomu neřádovi za volantem a díky tomu zahučí třeba do kanálu či do výmolů? Že ta voda z ostřikovače je příjemná do očí, nebo na brýle cyklisty?

:-/

5 0
možnosti
Foto

Nemám potřebu se k odstupu od cyklistů vyjadřovat, protože můj názor tady už určitě mnohokrát zazněl, ale omlouvám se Vám jakožto chodec chudákovi cyklistovi, který musí neustále dávat pozor, aby mě nezajel.

Pro mě sice cyklostezka není pouze jiný typ chodníku, ale po většinu svého života v kopcovitém Liberci jsem prakticky žádné cyklostezky nepotkala. A když už, tak sem tam pár metrů vedle chodníku.

Takže jsem ostražitá, jakmile mám vkročit do silnice, ale na chodníku a na cestách v Jizerkách mám bohužel vžitý určitý pocit bezpečí (tedy co se týká rychle se pohybujících osob).

Snažím se pořád hlídat rodině záda a stojí mě to dost úsilí, ale rozhodně dochází i k mnoha okamžikům, kdy prostě ostražitá nejsem. A rodiče dítě také nedokáží uhlídat po celou dobu, i když ho vedou za ruku. O důchodcích žijících někde na samotě nebo o lidech s poruchami pozornosti ani nemluvě.

Jako cyklista i na cyklostezce prostě vždycky musíte počítat, že chodec (bruslař, pes, ...) může zničehožnic změnit směr chůze, i kdyby ho třeba jen štípla vosa, a přizpůsobit tomu svou rychlost v okamžiku míjení.

Nehledě na to, že kolo není slyšet z dálky. V okamžiku, kdy zaslechnu typický svist, mám tendenci se leknout a mimovolně (neovlivnitelně) uskočit - leckdy zrovna kolu do cesty. Tak bacha na mě! A nedělám to schválně...

Představte si mou hrůzu, když jsme se loni byli projít po placatých Pardubicích, kde je to samá cyklostezka a na ní samý cyklista. Dost těžko bych si zvykala tam žít. Stresovala by mě neustálá nutnost po celou dobu procházky sledovat, jestli něco nejede, jestli jsem nepřekročila půlicí čáru a nedostala se do protisměru cyklostezky, a také obava, že na chvilku přestanu dávat pozor.

Ale žádné nepřátelství sama necítím, ani k jedné skupině. Nemělo by to být my a oni. (Ne, nejsem tak naivní a chápu nenaivní realitu - jen se mi s ní nechce souhlasit).

0 0
možnosti
BH

Taky mne to nebaví:

- silnice a vedle cyklostezka, cyklista jede na silnici

- cyklista nebo dvojice jede středem, hrůza

- silnice vyšší třídy, dříve bylo zakázáno jezdit na 1.třídě, dnes ne. Dost blbost

Jde o obousměrnou ohleduplnost, cyklisti jsou dost voražení.

Jak by se to uplatňovalo na britských silničkách?

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.