Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Seznam.cz 5. 8. 2019 — Před pěti lety v rozhlasové stanici Echo Moskvy řekl, že ruská anexe Krymu sice je porušením mezinárodního práva, ale „realita je taková, že Krym je součástí Ruska“. „Krym je náš,“ řekl ..

Ptáte se kdo to řekl ? Navalnyj.....

4 0
možnosti

L21u16k71a74s 27F60i43k86r

15. 4. 2021 4:25

Proste rusak ...

0 1
možnosti

:-(

Seznam.cz 5. 8. 2019 — Před pěti lety v rozhlasové stanici Echo Moskvy řekl, že ruská anexe Krymu sice je porušením mezinárodního práva, ale „realita je taková, že Krym je součástí Ruska“. „Krym je náš,“ řekl ..

Ptáte se kdo to řekl ? Navalnyj.....

1 0
možnosti

Tentokrát souhlas bez výhrad. R^Ještě bych dodal, že je to právě Rusko a Čína, které svým vetem blokují radikálnější postup OSN vůči vojenské juntě v Myanmaru.

1 1
možnosti

Jenom skromný dotaz. To myslíte vážně nebo je to ironie?

4 1
možnosti

Ten svůj dotaz myslíte vážně, nebo je to ironie?8-o

0 1
možnosti

P75e48t18r 27B72u33r82i20a37n

14. 4. 2021 15:19

Pražské jaro v roce 1968 bylo podle ruského politologa Timofeje Sergejceva fašistickou vzpourou a problémem v Československu bylo, že v něm po druhé světové válce neproběhla denacifikace. Uvedl to v článku s názvem „Jakou Ukrajinu nepotřebujeme” zveřejněném agenturou RIA Novosti. Materiál se věnuje současnému napětí na rusko-ukrajinské hranici. Autor v něm tvrdí, že Ukrajina je nacistická.

-------------

Tohle snad proruské lokaje trochu zchladí. Situaci na Ukrajině přirovnávají ruští historici k 68. roku u nás a tvrdí, že jsme byli nacisti a potřebovali jsme demokratickou lekci a osvobození od fašismu.

Jen by mě zajímalo, kolik proruských trollů tady tehdy ruskou okupaci naší země horlivě schvalovalo tak, jak teď schvalují anexi ukrajinských území. Tipuji, že víceméně všichni.

7 2
možnosti

J89o13s79e19f 94N65i17k41l

14. 4. 2021 15:43

Podle vás tedy mezi RF a Sovětský svazem není žádný rozdíl?...

2 4
možnosti
Foto

,,Malé retro", VIZ.:https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=566545

,,Podělali sme to!“, prohlásila Madlénka A. na půdě FF UK.;-)

0 0
možnosti

Myslíte tu humanitární?

0 0
možnosti

Vláďo, máš naprostou pravdu, pokud jde o hodnocení Ruska a Číny. Kdo si o těchto dvou velmocích dělá iluze, tak je značně naivní.

Bohužel je nutné přidat i to, že Rusko a Čína zvedají hlavu proto že si to mohou dovolit. Před deseti nebo dvaceti lety musely být mnohem zdrženlivější, protože tehdy si to dovolit nemohly.

A dovolit si to mohou stále více, protože euroatlantický svět dělá jednu hloupost za druhou a oslabuje sám sebe, a tudíž své dřívější pozice ve světě vyklízí a tyto dva státy je na takto uvolněné pozice úspěšně tlačí. A bude hůře. Už tady kecáme o tom, že bělošský autor nesmí překládat poezii černošské básnířky. Nezvládáme migrantskou krizi. Žvaníme o právech čtyřiceti nebo šedesáti pohlaví. To všechno Evropu stojí energii a peníze. Tu energii a ty peníze, které dříve Evropa a USA vynakládaly právě na zadržování Ruska a Číny a na udržování své vlastní technologické převahy.

Evropu nepotopí politikové jako Miloš Zeman. Evropu potopí politikové jako Piráti nebo TOP 09. A takoví politikové mají na svědomí růst Číny a Ruska.

7 3
možnosti
Foto

Inu, po proudu plout, že. Jenomže, ony ty proudy jsou v reálu současného světa velice turbulentní. A těm ,,jasnozřivějším" vše splývá s dobou bipolár. světa, který již desetiletí neexistuje, stejně tak jako byvší , tehdy ,,pouhé" dvě velmoci, které měli kdys kde co, i kde koho v rámci své geopolitiky pod palcem;-)

4 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám