Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A já křičím, hezký zbytek středy celé rodině!!

1 0
možnosti

Nechci dělat pátou kolonu, jelikož s okupací Krymu nesouhlasím, ale co se taky trochu pověnovat okupaci části Sýrie Tureckem, nebo nařízenému vzniku Kosova. O Afgánistánu ani nemluvím, tam si užily obě strany.

Je velice složitá otázka, jelikož za několik generací vlády Sovětského svazu se Rusové a Ukrajinci dost promíchali, takže to vypadá jako před válkou v Sudetech. Budeme odsunovat Rusy nebo Ukrajince? Rusové s Ukrajinskou národností drží Doněck a Rusko je podporuje. Ukrajina chce území. Co udělá, když už před tím utlačovala etnické Rusy? Bude je likvidovat jako Čína Ujgury, nebo Turecko Kurdy? Vyžene je, jako Ázerbajdžán Armény, nebo odsune, jako Češi Němce?

Zelenskij chce jednat s Putinem, ale ne se separatisty. Taky docela schizofrenní postoj. Navíc, podle různých vebů, tam probíhají různé akce. A i o stejné akci naše media mluví jinak, než zahraniční. I když jsem se snažil situaci sledovat, stále nevím, o co, kromě peněz a vlivu tam vlastně jde. Připadá mi, že USA a Rusko jsou ochotni bojovat do posledního Ukrajince.

0 0
možnosti
JK

Ukrajina utlačovala Rusy? Máte k tomu důkaz, kromě prohlášení Moskvy? A to se divím, že se jim nemstí, tak jak my sudeťákům, když Stalin nechal pomřít milióny Ukrajinců hlady. A Ukrajina nechce nové území jen brání to svoje. Vzhledem k tomu jaké zkušenosti mají Ukrajinci s ruskou nadvládou tak se nedivím, že chtějí bojovat a hledají spojence kde se dá. USA nemá v konfliktu, na rozdíl od Ruska frontové vojáky. Teda ti ruští tam jezdí dobrovolně na dovolenou, zotavit se z bojů na Náhorním Karabachu, třeba. I z hlediska naší bezpečnosti nesmíme pomoc Ukrajině odmítnout. Nesmíme dovolit nové Sudety a následný anschluß zbytku území. Nechci mít Rusáky za humny.

2 1
možnosti
Foto

Nebojte, NATO je připraveno, ničeho se neleká a pilně cvičí (bude cvičit):

Rapid Trident 2021

Sea Breeze 2021

Cossack Mace 2021

Warrior Watcher 2021

Riverine 2021

Three Swords 2021

Silver Sabre 2021

0 0
možnosti

Černobílé vidění světa jako smutný pozůstatek Studen války:-/ Zdá se, že se spouště lidí stýská po řinčení zbraněmi, kdy např. v období Kubánské krize byla válka (ta opravdová a dokonce jaderná) na spadnutí. Lidé jsou nepoučitelní:-(

0 0
možnosti
JK

Správně, nyní je válka zase na spadnutí a je nutné se agresorovi postavit úplně stejně jak to v Kubánské krizi udělali Američani. Jedině tak se stáhne a bude klid, pokud mu ustoupíme, tak se agresor nezastaví a bude stále drzejší, to je historická poučka.

2 0
možnosti
PK

Na tomto webu se často tituluje,bo dochází argument,tak si plivni a tak snad autor dovolí, když budu citovat Benjamina Kurase, s kterým souzním..

Nikdy jsem k Rusku nechoval velké sympatie politické ani kulturní (jaké mám třeba k Británii, Francii, Itálii, Holandsku nebo USA), ale kloním se k názoru, že rozkol s Ruskem po pádu komunismu neměl nikdy nastat, a těžko dnes zpětně hádat, kdo na něm nese největší vinu. Vojenská pomoc Ukrajině byl nesmysl a nikdy jsem nepochopil její důvody. Ukrajina nikdy nebude součástí Západu, nemá to v DNA, ledaže by se rozdělila na bývalou část polsko-rakousko-maďarskou (Lvov, Halič, Rusínsko), která k Západu po staletí patřila, a část pravoslavnou (Kyjev, Charkov, Oděsa), která byla historicky a kulturně součástí Velké Rusi.

A pokud jde o Krym – můžeme mít stokrát teoretické principy o anexích, ale kdo si myslí, že jej Rusko někdy vrátí, spadl z Měsíce. Když nám nevadí anexe severního Kypru Tureckem, nebo anexe historického srdce Srbska jeho albánskou menšinou, starost o Krym se stává tak trochu pokrytectvím.

A dodám, že Macron a Angela jsou v Moskvě jak na Dače...

2 1
možnosti
JK

Vida máme tu chytráky, co doporučují státům vzdát se svého území. Co takhle darovat Rusku Moravu, jako odškodné za to, že jsme je vyhnali. Určitě se najde vám podobný cizozemec co bude tvrdit, že je to normální.

V Rusku je stále větší bída, pandemie kosí lidi a očkuje se lektvarem, který nepomáhá, lidé se začínají bouřit. No a Putin zná jen jedno řešení, rozpoutat válku, spustit kampaň o národní hrdosti a povinně zapomenout na strasti běžných dní. Každý kdo se ozve proti válce je vlastizrádce a bude souzen polním soudem.

Putin nechce obsadit jen Ukrajinu, chce zpět všechny země podrobené po II. světové. V dumě o tom veřejně mluví a také, že Pražský Hrad už patří Rusku, tak teď jen ten zbytek země.

5 2
možnosti
Foto

GEOPOLITIKA. PRAKTIKUJÍ JÍ DODNES VŠECHNY VELMOCI. Stále! Navíc, bipolar. svět de facto i de jure skončil znovusjednocením Německa. Ne však na dlouho, ,,pouze" se změnil. Na multipolární. Co se Evropy týká, de facto se byvší středoevrops. nárazníkové pásmo jen posunulo. Více na východ. To JE REALITA SOUČASNOSTI.

2 0
možnosti
Foto

J60a18n 89A90n47d96r61l37e

13. 4. 2021 22:42

realita to je, ale to neomlouva jakoukoli velmoc, či radoby velmoc, aby nedodržovala uzavřene smlouvy či narušovala hranice. Tyhle režimy rozumí jen síle, jen neustupnosti, bohužel. Churchill a Reagan je porazili, ne Chamberlain nebo Carter. Omlouvam se za zjednodušení....

4 0
možnosti
JL

Západ, čili Francie a Británie, neustupovali křiku, ale vědomí, že nejsou připraveni na velkou válku s Hitlerem - doufali, že Hitlera uspokojí , když ho nakrmí Sudetami. Ani Francouzům ani Britům se nechtělo zase bojovat s Německem, když speciálně Francouzi přišli o miliony mužů a velká byla velmi krutá. Výsledek známe - museli to vybojovat Rusové a Američani.

1 0
možnosti
Foto

J83a22n 91A82n32d86r49l91e

13. 4. 2021 20:52

no dobrá, jste jinak popsal realitu, která ovšem k válce stejne vedla a tedy to nebyla dobra politika, si myslim...

0 0
možnosti
  • Počet článků 475
  • Celková karma 16,38
  • Průměrná čtenost 808x
jeden takovej... :-)

Seznam rubrik