Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za Informace, které v jiných článcích o princi Philipovi chybí.

Duchovní hloubka je často se smyslem pro humor propojena, a všiml jsem si zajímavé souvislosti. Princ Philip prý asi v 80 letech řekl, že se nechce dožít 100 let, protože už nyní z něj odpadávají kusy masa. Náš exilový kněz Tomáš Špidlík, po 80ce jmenovaný kardinálem, krátce před 90kou řekl, že za nejdůležitější považuje dožít se 90 let. Je totiž vědecky dokázáno, že po 90ce umírá již jen velmi málo lidí.

Oběma osobnostem se jejich přání splnila. Nevím, zda se někdy setkali, ale určitě by si dobře rozuměli.

Drobná poznámka: Mezináboženské setkání v Assisi 1986 oficiálně svolal papež Jan Pavel II, princ Philip mohl být jedním z organizátorů či inspirátorů. Bližší informace jsem nenašel.

0 0
možnosti
Foto

Tvrzení, že jeho rodiče byli nacisti je absolutní nesmysl, který nestojí za komentář. Každý, kdo umí číst a má zájem si na internetu najde původ rodičů prince Philipa a také to, kdo z jeho příbuzných se k nacismu hlásil. Národnosti evropských šlechtických rodů jdou natolik spletité, že by si to vyžádalo obsáhlý samostatný článek, který zatím neplánuji. Takže jen telegraficky: otcem prince Philipa byl řecký král Jiří I., matkou pak řecká královna ruského původu Olga Romanovová; dědečkem Philipa byl dánský král Kristián IX. Je pravda, že tři Philipovy sestry se provdaly za německé šlechtice; bylo to ještě před nástupem Hitlera (svatby se konaly v letech 1930 a 1931). Je také pravda, že všichni tři bojovali za války na německé straně a dva z nich byli členy NSDAP, jeden také příslušníkem SS, konkrétně Christoph Hesenský, jehož manželka princezna Sophie byla členkou ženské organizace NSDAP (NS-Frauenschaft). K tomu je možné dodat jedno jediné: za své švagry princ Philip nemůže.

2 0
možnosti

R^ Diky, snad to ti potrefeni pochopi.R^

Osobne mi humor prince Philipa nejak pripomina humor Jana Msaryka.

A dik.

1 0
možnosti

Dobry clanek, karma, ale prosim pro toho inteligenta ktery zde psal ze jeho rodice byli nacisti, doplnte jeho puvod. Tusim ze jeho otec byl kral recky a dansky.

0 0
možnosti
Foto

Odpověď uvádím výše ("netrefil" jsem vlákno).

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS