Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

....Cílem ekologie má být ochrana životního prostředí.....

Ale toto se netýká dnešních kapitalistů.Za komunistů nám výrobky vydržely 20 a více let.Dnešní doba vyrábí šmejdy, které sotva vydrží 7 let, tak se musí stále kupovat nové.Takže do dvaceti let životnosti za komunistů musíte mít nejméně 3 což znamená více elektřiny, více vody, více odpadu, více benzínu a nafty na dovoz komponentů, více benzínu a nafty na rozvoz hotových výrobků, více papíru na návody, více papíru na balení, více plastu na zabalení, více dřevěných palet na přepravu.

Zkrátka všeho více.Jenže takto nad tím nikdo nepřemýšlí.V diskuzích mně píší, že ale staré výrobky sežerou více elektřiny.Jenže kolik elektřiny spotřebuje starý spotřebič a kolik elektřiny je potřeba na výrobu 3x více spotřebičů?

Mým rodičům vydržela vodárna Sigma Olomouc 60 let.Už dosloužila a když jsem hledal na netu novou, tak mně nejvíce dostala recenze od jednoho majitele nové vodárny, kterou vychvaluje, že mu vydržela při denním používání 8 let???

Kolik těchto vodáren si musím koupit aby mně vydržely tolik co stará?A to nás bylo 5 členů rodiny a 10 arů zahrady, která se v létě stále zalívala.

Takže kapitalismus ničí více životní prostředí než komunisti.

3 1
možnosti
PD

P87e69t65r 42D31r86a39p52a30l

13. 4. 2021 12:00

a žebřiňák ste mohl dokonce dědit po generace

0 1
možnosti
LH

Máte pravdu.Žebřiňák se zapřahá za koně a auto pole nepohnojí.

Chápu, že je potřeba pokroku a jít dopředu, ale ne na úkor životního prostředí.

Víte, oni mně lidi v diskuzích píší, že by se zvýšila nezaměstanost protože by nebylo co vyrábět.

Ale...na začátku šedesátých let jsme si nikdy nemysleli, že jednou budou volné i soboty, protože se sobotu chodilo do práce.

Takže proč by nemohli být volné pátky, nebo dělat místo osmi hodin jen šest a tím pádem místo tří směn by byly 4 po šesti hodinách.Ale to by museli spočítat ekonomové co by se více vyplatilo.

A tím pádem by i zboží bylo lacinější, dělalo by se méně hodin čili menší výplaty a zboží by vydrželo více let, takže by nebylo potřeba tolik toho zboží.

Jenže to není vůle podnikatelů protože oni potřebují stále více bohatnout na úkor životního prostředí.

2 0
možnosti
PD

P78e18t82r 68D25r39a60p11a84l

13. 4. 2021 12:25

proboha, pane. vaši rodiče měli pračku proto 20 let, že byla tak drahá, že by si modernější nemohli dovolit. to nemá s ekologií nic společného, to byl socialistický marast

0 0
možnosti

A nemohlo to být tím, že normálně fungovala a fungující věci se nevyhazovaly ?

5 0
možnosti
PD

P37e21t78r 14D84r62a86p56a16l

13. 4. 2021 12:35

ne, tak tím to opravdu nebylo, děláte z nouze ctnost. Kubánci si své oldmobily taky nehýčkají z nějaké nostalgie nebo lásky k 60 let staré technice

0 0
možnosti
JS

takže jsem kubánec když mám přes deset let starou televizi, která nemá připojení na internet, ale jinak funguje, takže si novou prostě koupím až doslouží?

2 0
možnosti
TD

Kdybyste byla Kubánec, tak byste tu televizi poté, co doslouží, právě nevyhodila, ale nechala byste ji opravit. A nenechala byste se odbít s tím, že to nemá cenu opravovat, protože možnost "koupit nový výrobek za stejné nebo menší peníze" prostě nemáte. Tedy pokud žijete v socialismu. Jinak dnes, pokud vím, už ani na Kubě ty staré plečky neopravují. Embargo na dovoz nových vozů si tamní komouši zrušili někdy v roce 2013.

0 0
možnosti
JV

Tak to je ale nějaká komunistická televize, když vydržela více jak 7 let :-P

0 0
možnosti

To je Váš názor na věc a máte na něj plné právo. Já prostě věci nevyhazuji, dokud slouží, nemám to zapotřebí. A celá móda a zrychlování spotřeby mě jsou víte kde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik