Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Zaplatíme Rosatomu, aby mohl vyrobit zbraně proti nám, včetně jaderných.

Kdybychom nevěděli jaké zbraně, tak nám je Rus přijel ukázat na Ukrajinskou hranici. Teď se rozmýšlí, zda je neukáže přímo Slovákům, ti si dovolili už přes čáru, když označili Sputnik za neznámý lektvar.

Jo berme to, s Rusem nebude nuda, to víme na beton tak tlustý, že by zalil i ruskou atomovou elektrárnu, kdo nevěří do Černobylu běží.

9 0
možnosti
PK

Po technické stránce by vaše volba nebyla špatná, ultramoderní reaktor nejnovější generace VVER-1200. a financování výhodné proti dalším v tombole a k tomu odvoz a uskladnění vyhořelého paliva....o W a A/EdF a jejich uplatnění ve výstavbě toho víme také dosti.

Ovšem do hry vstupují další značně důležitá kritéria.....a tato malá země nemá sílu svého západního souseda, který nedbá a řeší svou Energiewende jak se mu zdá nejvhodněji.....ale jak pravila tato vláda o dostavbě rozhodne ta v tomto roce zvolena......

2 0
možnosti
VM

V19á94c34l51a34v 33M45a20c88h

13. 4. 2021 13:12

Rádio Jerevan

Otázka: Slyšel jsem že od Francouzské firmy hrozí nedostavění, nejsou schopni dokončit svůj projekt fůzního reaktoru, je to pravda?

Odpověď: Ano, je to úplná pravda. Tedy kromě toho že to není fůzní reaktor, ale demonstrátor který nebude umět vyrábět elektřinu. Také ho nestaví Areva a vlastně ani není francouzský ale mezinárodní, podílí se na něm

prakticky všechny vyspělé země.

1 0
možnosti
PK

Areva/ Orano a dnes snad EdF....a značně se protahuje výstavba JE Olkileuvoto ve Finsku....

2 0
možnosti
Foto

Zapomínáte na jednu věc - pokud by Rusák zavřel kohouty s plynem a ropou, tak bude jako první "zu grunt" právě jen on sám. Ropa i plyn se dá brát i odjinud, ale děngy odjinud by Rusák jen těžko sháněl...

4 1
možnosti
PK

...asi ne a kdyby přežil by, jen to do budoucna přesměruje, jak už to nyní činí dále na východ...a vznikne další těsnější spojení mezi dvěma asijskými ....to si asi racionálně uvažující politici na západ od Moskvy nepřejí, nebo..

5 0
možnosti
Foto

"K dostavbě Dukovan volím Rosatom. Jednoznačně."

Nejsem si zcela jist, že zrovna váš názor bude tím rozhodujícím na jazýčku vah.

6 0
možnosti
VV

Jednoznacne. Posadi se tam metricky cent masa z Lan zalohovany jeste miliony vojaku a raketami vseho mozneho doletu .

0 2
možnosti
AM

A46d58a20m 55M33a33l13ý

13. 4. 2021 12:56

Někteří prostě volí Ruský svrab a bordel :-) Díky za zprávu :-P

6 5
možnosti
JN

J69o35s38e13f 79N27i91k34l

13. 4. 2021 12:53

Jiná možnost prostě není...i francouzské firmy s Rosatomem spolupracují...jinak skončíme na plynových elektrárnách spalující ruský plyn...

6 0
možnosti
Foto

Za socialismu bylo nemyslitelné nechat postavit jadernou elektrárnu od západní firmy a je zřejmé, že v podstatě se vůbec nic nezměnilo.

6 3
možnosti
JK

No jo, minimálně Miloš je o tom skálopevně přesvědčen, od koho to asi má.

1 0
možnosti
Foto

Jestliže řekne paní Drábová - a říká tohle jako zcela zásadní bod věci - už dobrého půl roku, že nikdy, když se cokoliv pokazí - nikdy nebudeme samostatní, nikdy proto, že nikdy nedojde ze strany Ruska k tomu, abychom od nich měli podklady... to znamená Nikdy k Ničemu Nedostanete dokumentaci,...tedy o všechno prosit a vyjednávat - tak je to alfou a omegou problému. Je to uvázanost ne na 100, ale na 1000 procent. O solidnosti ani nemluvě. Dále - nemluvě o času a problému ruských politických zájmů kdekoliv v horní dolní. Náhle stojíme a stojíme a nestavíme - neb Rusko řeší horní dolní a my dalžný čekat a čekat, čekat... Jestliže to řekne žena, která nikdy nebyla emoční, jakkýchkoliv předjímajících laciných manipulačních soudů... tak nechápu jakéhokoliv vola, který do tohoto srdnatě vleze.

12 3
možnosti
Foto

Když se začala přetřásat dostavba Temelína, navštívil naši zem dokonce i Obama. Politické zájmy jsou provázány s ekonomickými na obou stranách barikády. Účast Rosatomu při výběru dodavatele by mohla srazit cenu zakázky.

1 0
možnosti

Co volíte vy, je zcela irelevantní.:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik