Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jedna část pandemic. zákona připomíná některé relikvie v zák. o ochraně veřej. zdraví - pozůstatky totalit. státu, kdy pod jakoukoli záminkou (boj s infekč. nemocí) by např. hygiena mohla nařizovat cokoliv, nejen omezit setkávání, ale např. i násilím očkovat obyvatelstvo. Naštěstí štrasb. soud, byť nepodpořil české rodiče protestující proti povinnému očkování (bohužel početně převažovali soudci z horších zemí), deklaroval, že ani povinné očkování nelze vynucovat násilím. Podle Evrops. soudu ani národní zákon nemůže zužovat práva občanů daná mezinárod. úmluvami nepřiměřeně, neodůvodnitelně, bez zvažování mírnějších alternativ. Takže doufám, že někoho ze zákonodárců napadne pandemic. zákon opravit, že nebude moci nařizovat nic bez bližšího, odůvodnitel. a přiměřeného upřesnění - odkud kam hygienici či MZ mohou něco požadovat, na jaké časové období, ve vztahu k jak vysoké míře infekce apod.

0 0
možnosti

Takzvaný pandemický zákon (94/2021 Sb.) je z větší části tvořen pouze sazebníkem pokut (§10, §11) za nedodržení mimořádných opatření vyjmenovaných v §2

:-/

2 0
možnosti

J68a58n 69R87á39ž

13. 4. 2021 17:13

Sice některé části mimořádných opatření ministerstva nařízených s platností od 12.4.2021 jdou zcela jasně nad rámce oprávnění dané ministerstvu zákonem, ale než o jejich možné protiprávnosti nerozhodne Nejvyšší správní soud, musíme je dodržovat a za jejich nedodržení je oprávněn příslušný orgán udělit sankci.

0 0
možnosti

A jak by měl boj s virem vypadat, necháme to na národu? Minulý rok byl toho skvělým výsledkem. No, asi jsem nepochopil vaše poselství...

2 1
možnosti
Foto

A jak by měl boj s virem vypadat, necháme to na národu? Ano velmi správně. Výsledky budou rozhodně lepší než když to řídí banda chaotiků.

6 0
možnosti

Budu se bránit tím, že nezákonná nařízení nebudu respektovat. Budu-li přitom přistižen, nebudu souhlasit s pokutou, ale budu žádat správní řízení. A než v našich podmínkách proběhne, soud opatření dávno zruší.

8 0
možnosti
Foto

,,Ani skončení nouzového stavu v neděli o půlnoci neznamená rozvolnění v oblasti obchodu, služeb nebo kulturních akcí. Taková omezení budou platit i nadále podle pandemického zákona, ...." Dovolím si doporučit se s ním seznámit;-)

2 4
možnosti
Foto

Doporučuji si znovu přečíst článek. Pan Zálom se vyjádřil ke snaze omezit pohyb občanů, což nový PZ neumožňuje.

7 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.