Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J69a82n 10V46e71s95e52l52ý

13. 4. 2021 15:26

Cena JE je vysoká, ale provoz je laciný (viz Dukovany - už se zaplatily 4x). Plynový zdroj je laciný a je ho provoz je drahý, proto se používá jenom na vykrývání energetických špiček)

3 0
možnosti
ZZ

Než se naši politikové navzájem domluví, bude na stavbu A-elektrárny pozdě.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
MO

Typický bulvární pisálek, v hlavě nic moc, tak to chce nahradit politikou...

0 5
možnosti
MV

Správně konstatujete že na logické argumenty se neslyší a demagogická opozice při slovu Rusko dostává osypky. Přechod na plyn není vůbec ekologický neboť metan -hlavní součást plynu- je čtyřikrát horší k CO a tudíž jeho spalování jen urychluje klimatické změny.

Stejně bláznivý projekt s elektroauty tyto změny nevylepší a elektřiny pro nabíjení se nebude dostávat nikde a tudíž cena elektřiny aťˇchceme nebo nechceme bude stoupat. Pak nám budou Dukovany a i Temelín dobré aby jsme nebyli závislí na dovozu např.z Polska kde připravují hned čtyři jaderné elektrárny a uhelky mají výjimku dál než do 55 roku.

9 3
možnosti
ZZ

On se ten zemní plyn spálí, nebo přepracuje a při jeho hoření toho moc nevypouští - s uhlím a ropou se to nedá srovnávat.

Nebude li Ruský plyn, bude muset být jiný, protože po odstavení uhelných elektráren se bude muset elektrika vyrábět dál, protože ještě za 10 let se budeme hádat, kdo bude rozšiřovat naše atomové elektrárny a stavět je nikdo nebude.

:-P:-P:-P

3 0
možnosti
JF

To co řekl Filip jste nepochopil ....

5 0
možnosti
PK

No a co říkáte že oznámení nových amerických sankcí proti plynovodu Nord Stream 2 přes Baltské moře se setkaly s kritikou vlády a parlamentu spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko.

Ministr energetiky uvedl, že považuje za nezodpovědné proměnit projekt infrastruktury evropského energetického průmyslu na hračku pro politiky.....tak co doporučite pani Angele?

0 0
možnosti
TL

23731 mám takový dojem, že paní Angela se docela dobře obejde bez našich rad...

4 0
možnosti
MP

Já především vůbec nechápu, proč bychom na ten plyn měli přecházet. Pokud teda opravdu chceme zabránit změně klimatu, tak to přece nedává vůbec žádný smysl. Nebo jsou opravdu všichni tak uplacení?

8 1
možnosti
ZZ

Budou se muset odstavovat uhelné elektrárny - v zájmu předpisů EU.

;-(;-(;-(

1 0
možnosti
JK

Nové jádro už tu mělo dávno být, nebo nyní těsně před dokončením, ale

- není samospasitelné neumí vykrýt výkyv v síti a není to tak dlouho co nás uhelky zachránili před blackautem.

- nenamlouvejme si, že je jádro zdroj levné energie. Výstavba i provoz je extrémně drahý a férové by bylo prodávat elektřinu zatíženou všemi náklady, jenže ne národ by asi povstal po zdražení ve stovkách procent.

- cenu si zaplatíme v jiných daních a poplatcích, jak to nyní děláme u obnovitelných zdrojů, viz ceník ERÚ.

- chlácholíme se, jak je jádro ekologické, přitom nikdo přesně nezná dopad provozu na ekologii a nejde jen o vyhořelé jaderné palivo.

Řešením je maximální energetická soběstačnost v ostrovních provozech, dům, vesnice, město, okres, kraj. Výroba a spotřeba vlastní energie automaticky vede k úsporám, rozdíl jako u přetopeného paneláku a u "studeného odchovu" ve vlastním domku. Diverzifikace úložišť energie snižuje významně problém s časem ukládání (dlouhodobé znamená obrovské náklady) a snáze se chytají i výkyvy, které se nepřenášejí do sítě. To je pro jaderné zdroje dost zásadní, pravidelný předvídatelný odběr továren je pro ně výhodný.

1 6
možnosti

Před výkyvy nás chráni energetický mix, ze kterého, co vím, klidně může být 90 % jádro

Jádro není zdroj levné energie, ale je to zdroj čisté, cenově přijatelné energie (cenově srovnatelné s ostatními zdroji). Pokud stát pomůže byrokraticky a zárukami, dokáže být jádro celkem levné.

Dopad na přírodu lze vyčíslit strašně jednoduše. Tipl bych si, že docela přesně by to zvládl i člověk dělající diplomku.

To, co je zatraceně drahé, jsou úložiště a lokální výroba. Tj. přesně to co navrhujete.

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 2
možnosti
JK

Je to smutné, že jste tak plný západní nenávisti a neváháte rozmetávat po okolí nesmysly v zájmu našeho "přítele" Ruska.

2 12
možnosti
JK

To je hezké, zmínit u plynu "spoustu peněz" a u jádra o penězích mlčet. Autor určitě žádný ideologický manipulant není.

1 7
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
TL

Souhlas R^R^R^

ale přece jen, jste si jist, že falmer neměl na mysli jako hlavní nevýhodu to, že transport je přes SRN?

Kreatura jeho typu zřejmě uvažuje trochu jinak než Vy či já a preferuje jistě transport přes Ukrajinu etc, kde rusáci bez větších problémů dodávky zastaví, či omezí.

Na teritoriích jako je Ukrajina, SR, ČR, etc, etc jim moc nezáleží, zato vůči SRN si přece jen toto nedovolí. To by mohlo kreatuře falmer vyhovovat - uvádíte, že je vlastně rusák, takže by z ruského vydíraní určitě měl i radost. A to u Nordstream padá anebo minimálně komplikované....

4 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik