Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

Autore, veřejné dopravě se zcela určitě nevyhybame. Jen chybí důvody cestovat tam, kam nesmíme. A cestuje se méně, protože je ledacos zavřeno či omezeno na on-line režim.

0 0
možnosti
VB

Prosím všechny svědky Covidovi aby se konečně izolovali od normálních lidí a bude pokoj. Většina zde diskutujících by nejradši všechno zavřela, ale určitě pořád někde trajdají.

5 0
možnosti
TT

Ale s respirátorem! Vždy, i třeba na motorce. A zastaví se u každé dezinfekční nádoby jako pacient v lázních u každého zřídla.

0 0
možnosti
VR

Problém právě je, že je nás v této zemi deset milionů epidemiologů. Z nich se každý drží svých vlastních názorů a ostatní neposlouchá. Dovolím si podotknout, že k odborné činnosti by mělo být patřičné vzdělání. A pro řešení epidemiologických problémů nestačí ani atestace v oboru ORL, ani doktorát z ekonomie...

2 1
možnosti
PV

P50a68v11e75l 72V84é34b33r

12. 4. 2021 8:28

Nesouhlasím s tím, že epidemii porazíme tím, že se navzájem izolujeme. Virus tím nezmizí a jednou budeme muset izolaci zrušit, nebo vymřít. A jakmile izolaci zrušíme, bude tu virus nazpět.

Jedinou cestou je získat odolnost, pokud ne přímo imunitu. Nejlépe přirozenou cestou (ne každý na virus umře, někteří ani netuší, že byli nemocní...), ale podpora vakcínou je zajisté, obzvláště u rizikových skupin, vítána. Cokoliv jiného je k ničemu.

11 0
možnosti
OF

Souhlas. Také mi vadí, jak se veřejnost váží zdravotnictví.

Ceny lékařských výkonů jsou směšné, u švédského stolu narváno,

každý mlaská a nikdo si neváží práce sester a lékařů.

Však je jejich práce..... však mají příplatky....dostanou odměny atd.

1 4
možnosti
HH
Foto

Bububu.

Autore můžete mi vysvětlit kde se mám utrhnout z řetězu když kromě zákazu cestování mezi okresy, které se mě stejně netýkalo, stejně vše zůstalo zavřené?

5 0
možnosti
HH

Není tak docela pravda. Hospody mohou otevřít, jen vy tam nesmíte.

0 0
možnosti
Foto

Problém je pořád, že vláda nařizuje, leckdy bez ohledu na právní rámec, ale nevysvětluje. Nevysvětluje asi i proto, že některá opatření se vysvětlit nedají - nedávají smysl a podklady taky nejsou.

Proč jsou zavřené obchody, už několik měsíců? Člověk si třeba nemůže koupit boty ani kalhoty - obojí se v e-shopu kupuje velmi špatně.

Na druhou stranu vláda=stát nedělá to, co by dělat měl a co nejde nahradit svépomocí. Např. neověřuje kvalitu importovaných testovacích sad. A tak "čirou náhodou" na testy do škol nakoupí testy, které mají mizerné parametry.

Jenže lidi budou dodržovat jen to, co dává smysl (a někteří nebudou dodržovat nikdy a nic, s tím se nedá nic dělat).

1 0
možnosti
MK

Lockdown nás připravuje o neuvěřitelné množství peněz, které budou chybět ve zdravotnictví v příštích letech. Každý zachráněný dnes bude vykoupen minimálně desítkou mrtvol v příštích letech. Nebudou peníze na jejich léčbu.

Schválně volím konfrontační způsob vyjádření, aby vyniklo, kam nás svými "rozumnými" radami manévrujete.

8 1
možnosti
DR

Naprosto výstižně a hlavně rozumně řečeno. R^

1 1
možnosti
JV

Varujete před utržením ze řetězu, a přesto, přesně to se stane. Začátkem května to poznáme, čísla opět poletí astronomicky nahoru. Je naočkováno příliš málo lidí. Na místo toho, abychom to ještě pár týdnů vydrželi a byli z toho venku, zopakujeme si ještě jeden lock-down.

2 3
možnosti
Foto

Tak jo, situace se lepší: na začátku března říkali, že máme vydržet ještě 3 týdny. V půlce dubna říkají, že máme vydržet ještě 2 týdny.

To je výrazný pokrok, ne? Na konci května nám asi řeknou, že máme vydržet ještě týden.

Ono se ale možná tak moc nestane: lidi spoustu opatření už stejně nedodržují, nebo jen laxně, tak by to zase takový rozdíl nemusel být.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS