Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Docela by mě zajímalo, čeho tak hrozného se najednou musel dopustit Michal Šmarda, starosta Nového Města na Moravě, co byl naprosto jasným kandidátem na ministra kultury loni /a nebo už dokonce předloni/??? Proč byl najednou vybrán (podle názoru Miloše Zemana naprosto ideální uchazeč) na ministra kultury Jan Birke, zasloužilý a známý kuřák, jehož mohutné a značně nekulturní tabákové hulení, čoudění a smradění jej málem stálo život - je vážně záhada!! ?;-O

0 0
možnosti
VB

Kdyby ČT nebyla ve špatných rukou s příliš. vlivem horších politiků, možná by ji napadlo ušetřit peníze občanů na nesmysly (např. film o Gagarinovi na úrovni sovětské červené knihovny) a nabídnout našim nejlepším umělcům příležitosti během pandemie, např. televiz. inscenace v nouz. podmínkách, recitaci, zpěv, hudbu, slavné divadel. monology či dialogy, nové humorné scénky - pomoci umělcům finančně, ale hlavně psychicky, aby nezůstali zcela izolovaní od publika.

0 0
možnosti
Foto

I když sklidím možná hodně minusů - tak podobně jako Česká republika nemá žádný svůj velký český průmysl a obchod (ten je na území ČR převážně německý, jihokorejský, japonský, nizozemský, britský atd.) a tudíž žádné ministerstvo na řízení průmyslu a obchodu nepotřebuje, podobně ČR ze stejného důvodu nepotřebuje ani žádné ministerstvo kultury. [>-];-O

1 0
možnosti
PK

K dopisu pana Šporcla ...

Byl následně pozván do Událostí komentářů na ČT24 a s ním i ministr kultury Zaorálek. Ten tam řekl: Pane Šporcle, podíval jsem se do dokladů a tak to tady řeknu. Loni jste dostal 500 tisíc a za letošní dva měsíce dalších 260 tisíc, dohromady tedy víc než tři čtvrtě milionů...Šporcl byl rozhozen a reagoval - to jste tady říkat nemusel, pane ministře...

Režiser Adamace v rozhovoru řekl mj.: ,,Přestože mám Pavla Šporcla velmi rád a velmi si vážím jeho umění, nemohu s jeho tvrzením souhlasit. Nemyslím si, že je právě kultura na konci zájmu vedení státu... stěžovat si může de facto každý, de facto v jakékoliv profesi. Nikoho z nás to, co se děje, nebaví, ale jiný recept k řešení krize nikdo z nás nemá“.

1 1
možnosti
TT

Pane Korecký, chápu to správně, že jste zamáčkl slzu se vzpomínkou na Miloše Jakeše? To, co předvedl Zaorálek, nebylo nic jiného než slavný projev na Červeném Hrádku.

Aby teda ta částka byla uvedena do kontextu:

Pavel Šporcl za ty peníze streamoval koncerty. Tedy připravil se, přišel do práce, nějakou práci odvedl a ještě to ukázal lidem. A udžoval zbytky živé kultury alespoň trochu při životě.

Za rok 2020 potřeboval poslanec Volný (má to z všech poslanců nejdále) asi 4x více jenom nato, aby přišel (věřím že) připraven do práce. Za ty peníze nic víc. Pan poslanec Zaorálek bydlí jenom o kousek blíž Praze. Tak věřím, že se poslaneckých náhrady vzdal ve prospěch kultury a jel, stejně jako ti blázni, co se rozhodli živou kulturu udržovat, takříkajíc "za své".

3 1
možnosti
JL

Kultura existuje- například obrazy, filmy, hudba, literatura...to je vše dostupné a internetu, knihy dokonce dnes i zadara v knihbudkách. Pan houslista má zřejmě na mysli kulturu ve smyslu kulturního života společenského, koncerty, divadla aj. Kultura je ale prakticky všechno, co zjem'nuje materiální existenci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 921x
Vystudovaný matematik a statistik, docent působící v oblasti veřejného zdraví a managementu zdravotnických služeb. Se zájmem o kulturu, zejména divadlo, hudbu. Senior, který žasne nad vývojem světa.

Seznam rubrik