Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J98i96ř31í 74M63í46k69a

17. 4. 2021 9:00

Jinak všimněte si slovníku, který přípomíná časy církevní inkvizice. "POPÍRAČ"

Přitom je minimum lidí, kteří zpochybňovali samotný virus.Ale používá se to třeba na ty, kteří jsou proti testování neučinnými testy 2x týdně ve školách nebo nošení respirátorů ve třídách. Jsou označeni za popírače namísto snahy nějakými fakty obhájit nutnost takových nařízení. Jako za inkvizice jsou pak snahy o jejich osobní likvidaci

Jsem rád, že se objevila řada škol, která se vzepřela. Protože to co se děje, je zjevně neústavní, což možná zní hodně konzervativně, ale Ústava je to, co nás dělí od totality. Tento obsah Ústavy vznikl po zkušenostech totalitních režimů, a není to tam pro srandu.

V českých médiích nezmiňují, že před několika dny německý soud rozhodl, že jsou tato opatření ve školách neústavní, když jedna rodina podala celou záležitost k soudu. Ten rozhodl, že nutit jejich dvě děti je fyzické a psychické týrání muset ve školách nosit respirátor a podstupovat antigenní testy.

Na našich médích vidíme většinou zaujatost, protože jinak by takový průlomový verdikt zmínila.

0 0
možnosti

J84i84ř39í 37M86í55k10a

17. 4. 2021 8:50

Já mám dojem, že naše země ve středu Evropy nakonec možná bude příkladem pro celý svět, jak se postavíme proti autokratickým a technokratickým trendům ve světě. Jsme malá země, ale v samotném středu. Někteří nazývají Čechy jako morálním srdcem Evropy. A možná potažmo celého světa.

Svým způsobem je diletanství naší vlády vlastně darem, protože to ohrožuje celou tu pohádku o Covidu.

Staví se totiž na pochybných axiomech. Například jak loňské léto mělo způsobit jakousi další vlnu. Konkrétně například bylo zdůrazňováno Techtle mechtle jako jakási rozbuška infekcí. Nicméně data tomu neodpovídají. Následující týdny po kontroverzi v Techtle Mechtle docházelo naopak k mírnému poklesu počtu pozitivních z testů.

Tedy nárust těch čísel pak na podzim s tím zřejmě nemá žádnou souvislost, nýbrž spíš s normálními sezonními výkyvy vln respiračních onemocnění, které se lavinově jako každý rok objevují a pak i spontanně mizí, ať už děláte opatření nebo ne.

Vznikla idea, že Švédsko dělá nebezpečný cituji "experiment" tím, že nezavedlo lockdown. Myslím že naopak ČR a jiné země dělají nebezpečný experiment tím, že ho zavedly.

0 0
možnosti

Přesně! R^

Chování naší (ale nejen naší) vlády připomíná hasiče, který uhasil největší část požáru, ale nedohasí ho úplně, protože mu za zády stojí lidé, kteří už už chtějí zpátky do domu a ještě seřvou hasiče, že "hasil moc DLOUHO a vlastně ZBYTEČNĚ, vždyť podívejte jak ten požár už SKORO dohořívá, ale ty ty hasiči! Podívej jako jsi zanechal spoušť, vždyť jsi nám promočil skoro všechno! A vůbec, já měl v ledničce v baráku pivo, jestli jsi ledničku zničil a pivo zteplalo tak si mě nepřej!!!"

A zpitomělý hasič místo aby trval na tom požár pořádně dohasit a zkontrolovat celé požářiště tak ve snaze aby ho znovu zvolili do čela hasičů tak radši zbaběle ustoupí a pustí lidi zpátky do domu.

A požár zase a zase se bude opakovat. Jenže hasiče už nikdo nechce vidět, "podívejte jak to poničil, vždyť tak DLOUHO jsme museli stát venku a poslouchat jeho blbé kecy o tom, že on chce hasit... A navíc beztak má hasič něco za lubem, ta jeho stříkačka co koupil na hašení požáru byla nějak móc drahá a mažná i na tom požáru hajzl jeden hasičský něco vydělal... A nezaložil on ten požár vlastně schválně, co? Aby nás mohl OMEZOVAT?!"

...

Neříkám, že naše vláda dělala všechno dobře, ale na druhou stranu Koronavir přímo miluje sobecké a netrpělivé lidi, co potřebujou hlavně k moři a na pivo a vláda ať za ně NĚJAK ten koronáč vyřeší, ale proboha ať po nich nějaká omezení nechce.

0 1
možnosti

Není nad to když se k ryze odborné věci vyjadřují lékařští anafabeti.

0 0
možnosti

Jestli COVID v létě zmizí či nkoli nevím já, ani Vy. Vy ale zapomínáte na jednu věc, v létě díky očkování nebudou přicházet do nemocnic lidé s COVIDem a nebudou naň umírat. Totální eliminace viru by znamenala tvrdý celoevropský, ne-li celosvětový lock-down. V situaci, kdy jsou rizikoví proočkovaní, jaký je důvod nezačít žít normálně?

0 0
možnosti

R29a26d54e93k 25K10o14h93u92t

12. 4. 2021 21:31

Kdo je rizikový? Teď má u nás parte člověk 48 let, sportovec... Byl nebo nebyl rizikový?

0 0
možnosti
Foto

Do situace, ve které jsme, nás nedostali popírači a porušovači...

Do této situace nás dostala vládní neschopnost a absence smyslu pro logiku...

Z hlediska řízení se pandemie a její šíření ve společnosti nijak neliší od regulace jakéhokoli procesu...

Pokud nejsem proces schopen popsat (ono by to v případě šíření viru asi šlo, ale to teď nechme) zůstává mi black box se vstupy a výstupem a metoda pokus - omyl.

Normální přístup k řízení je takový, že zkusím nastavit vstup a sleduji výstup - pokud je reakce nežádoucí, nebo zanedbatelná, zruším akci na vstupu a zkusím jiný vstup.

Tato vláda nakumulovala milion opatření na sebe, bez ladu a skladu - z toho plyne, že i v případě, že by opatření zabrala jako celek, vůbec nikdo neví, co zafungovalo nejvíc a co je možno zrušit... Navíc se dá docela s úspěchem pochybovat o tom, že opatření jako celek vůbec zabrala, protože se zdá, že šíření viru víceméně se zpoždění 14 dnů kopíruje křivku poklesů teplot...

A to to potom jde. Lidem se nechce dodržovat mnohdy nelogická a úsměvná nařízení, které subjektivně nemají na pandemii žádný vliv :)

3 0
možnosti

J29a77n 82D37o85u68š83e28k

15. 4. 2021 23:03

Jakékoliv respirační onemocnění lze potlačit základními bariérovými opatřeními. Záleží jen na důslednosti všech z nás. Vláda v reakci na zhoršující se stav pak kupila jeden nesmysl za druhým ovšem to základní se prakticky nekontrolovalo.

1 0
možnosti

"Popírači", "chřipečkáři" a další novotvary jsou výplodem slovesné dovednosti takových, jako jste Vy, pane Vracovský, kteří propadli strachu z nové nemoci a potřebují najít viníka, pokud možno mimo sebe a své řady.

Popíračem či chřipečkářem se však nestává pouze ten, kdo kovid popírá (jsou takoví, neříkám, že ne), ale touto nálepkou jsou označeni všichni, kteří si dovolí pochybovat o smysluplnosti opatření, kteří se ptají po nějakých relevantních důvodech i hodnocení dopadů těch kroků, zkrátka všichni ti, kteří se před kovidem nerozklepou děsem a slepě neposlouchají každý povel ze Strakovky.

Takhle daleko došel člověk, o kterém bylo možné ještě před rokem předpokládat, že je to docela fajn chlápek...

10 3
možnosti
Foto

Kdo je takový jako já ? Poctivě pročítám vše co jsem kdy psal a fakt tam nikde strach nevidím. Předhazuje mi ho kde kdo... Rozjíždím dva nové podnikatelské záměry, protože dosavadní činnost mi covid zhatil místo abych nadával na Babiše (kterého jinak nemůžu ani vystát) , jestli se tak projevuje strach ? Nezdá se mi. Ponechal jsem si i při celkovém vytížení čas pro práci s mladými a jelikož asi jako Vy praktickou výuku startujeme doufám co nejdřív, nechal jsem se jako pedagog naočkovat. Ne protože jsem tlusťoch jak mě tu mlátí o hlavu, ani kvůli panice, ale protože to skutečně považuji za rozumné... Vidím dost bolesti na obou stranách rozpolcené společnosti, ale často taky vidím bolestínství a snažím se to rozlišovat. Nikdy jsem neměl potřebu zalíbit se všem a držet kvůli tomu ústa a krok. Mějte fajn den.

6 0
možnosti

Ono nejde o popírače. Spíše o kritiky opatření. Vidíte jakou cenu jsme zaplatili za vánoce a trvalo to více jak 2 měsíce, než se to srovnalo.

Také jsem si tím prošla, nebylo to nic co bych chtěla chytit znova. I když se hlídám a dávám si pozor, přinesl to muž. I když kdo ví. Když mu začalo být zle, naordinovala jsem si také karanténu. Nečekala jsem na tu oficiální, kterou mi nařídili až o pět dní později, kdy měl muž pozitivní test. Den po mužově pozitivním testu mi stoupla teplota a měla jsem stejné příznaky. Ale testy jsem měla negativní. Byla jsem 2x. Prošla jsem si horečkami, neustálou bolestí hlavy, bolestí svalů a kloubů, záchvatovitým kašlem atd. Ale testy jsem měla negativní. Prý mi imunitní systém funguje jinak a v nose vir nebyl. Někdo kdo má imunitní systém podobný a nemá příznaky může projít a dál chodit mezi lidmi.

Jinak vidím problém v rodinách. Jako by nikdo nevěděl jak to funguje v rodinách. Dávají doporučení, aby se nemocný izoloval. Jenže on je infekční několik dní před propuknutím nemoci a stýká se se všemi členy domácnosti. I když se izoluje, když mu začne být zle, ostatní se s virem setkali a je riziko, že jsou také pozitivní. Lidem z rodiny je nařízena karanténa, až po pozitivním testu nemocného, potom co nemocnému zavolá někdo z hygieny. Do té by záleží na tom jaké mají zaměstnání. Pokud musí na pracoviště a jsou již nakažení tak to roznáší dál a nakazí další lidi.

2 0
možnosti

Hlavně, pane Vracovský, je nějakých "popíračů covidu" naprosté minimum. Převážně jde o konstrukt v hlavách lidí jako vy.

7 3
možnosti

R93a38d40e74k 94K80o26h37u45t

11. 4. 2021 21:56

A kde začíná ta vaše svoboda a kde končí? Může někdo někoho nutit stát na červenou, když mu kvůli tomu unikají kšefty? Může někdo někoho nutit jezdit omezenou rychlostí, když mu unikají kšefty? může někdo někoho nutit stát v koloně na dálnici když může projet záchrannou uličkou a nebo se otočit a vyjet prvním sjezdem na zpáteční cestě? Když to vše jej připravuje o velké peníze?

0 0
možnosti

R40a96d87e81k 81K27o84h88u25t

11. 4. 2021 21:58

To patřilo pod pana Horáka, který svobodu nedodržování silničních předpisů prohlásil za demagogii.

0 0
možnosti
  • Počet článků 643
  • Celková karma 25,72
  • Průměrná čtenost 2150x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik