Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ivan David a Parlamentní blisty ;-D

11 4
možnosti
Foto

Státy Evropské unie po zjištění jaké totální nemehlo máme v čele nám schválily poskytnutí 100000 dáverk vakcíny. Izrael zjistil to samé a slitoval nad zemí, který si zvolila do čela takové dva exoty nám poskytla 5 000 očkovacích dávek

4 0
možnosti
PB

Tolik lží pohromadě, to se jen tak nevidí.

Takže shrnuto: výpadek dodávek vakcín AstraZeneca. Firma Pfizer jako záplatu slíbila nadstandardně dodat 10 000 milionů dávek navíc a pronto. Portugalsko, jakožto předsedající EU navrhlo, aby se to rozdělilo takto: 7 milionů podle počtu obyvatel a 3 miliony navíc ještě k tomu rozdělit spešn pro šestici nejpostiženějších zemí: Bulharsko, Chorvatsko, Estonsko, Lotyšsko, Slovensko a Česko. Všímejte si, že to BYLO solidární.

Rakousko a Slovinsko nesouhlasily a trvaly na tom, aby se podle počtu obyvatel rozdělilo všech 10 milionů dávek, postižení nepostižení. Všimněte si, že toto NEBYLO solidární.

Babiš se k nim přidal a návrh taktéž odmítl. Argumentoval např. tím, že Bulharsko si žádný Pfizer neobjednávalo, tak proč by ho mělo dostat navíc. Všimněte si, že ani toto NEBYLO solidární.

Babiš počítal se dvěma věcmi. Za prvé, že nesouhlasem oněch tří států návrh Portugalska automaticky padne, a za druhé, že rozdělením celého balíku 10 milionů poměrově, získá ČR o pár vakcín navíc bez ohledu na ony postižené státy. Všimněte si, že toto BYLO vyčúrané.

Jenže ouha, návrh nepadl a když nechcete, tak ne, a ČR byla z té šestice tří milionového balíku vyjmuta a na zbylou pětici vyšlo ještě více vakcín. A druhé ouha, Rakousko a Slovinsko NEBYLY v oné původní šestici nezařazeny, tedy nic neriskovaly a beztak dostaly jen onen podíl ze 7 milionů.

My sice také, jen bez toho tří milionového bonusového podílu. Nevím, kde premiér Babiš koupil svou kalkulačku, zřejmě ve slevě na vietnamské tržnici, protože takový matematický kotrmelec by neudělat snad ani student páté třídy obecné školy. A to, že nám Rakousko, Slovinsko a Maďarsko nakonec přislíbily dohromady 80 000 dávek ze svých zásob jako 1.cenu za blbost, jako nějakou socdávku, jako milodar, to už naši ostudu na poli nikdy EU nevymaže. A následné výkřiky našeho premiéra o nesolidaritě poté, co se snažil okrást nejpotřebnější a nakonec okradl sám sebe, tomu už jen dodávají punc pikantnosti.

53 5
možnosti
PB

Blog je lež od A do Zet.

Např. zde:

-Portugalsko, současný stát předsedající EU, navrhlo řešení rozdělení vakcín tak, že 10 milionů dávek bude rozděleno do 19 zemí podle počtu obyvatel...NE, naopak chtělo dát nejpostiženějším zemím tří milionový bonus.

-Kancléř Kurz dokonce požadoval, aby některé země, právě jako Česko s nadprůměrným výskytem počtu infikovaných, byly ještě o něco zvýhodněny. Česko tak mělo slíbeno až 300000 dávek...NE, naopak byl proti tomu. O tom bylo jeho veto.

-Česko tak mělo slíbeno až 300000 dávek. Pak se ale něco „zadrhlo“...to NĚCO bylo veto Babiše, který se přidal k Rakouskému nesouhlasu.

12 0
možnosti
LV

Klíč rozdělování dávek byl univerzální pro všechny státy. Pouze byly pokráceny o část, která měla být přerozdělena ve prospěch zemí s nejhorší kovidovou situací - tedy včetně ČR. Babiš tuto možnost odmítnul, protože si dobře spočítal, že jelikož na podzim objednal naprosto bezdůvodně méně vakcín, než mohl, teď na to Česko bylo bito podruhé, a to by mu už mohlo před volbami ublížit. A když zavětřil, že Rakousko a Slovinsko má podobný problém, zkusil to zahrát na tuhle notu. No a nevyšlo to. Nadávat může jen sám na sebe. Ale bát se nemusí, skalní koblihy ho podrží. A ty neskalní už stejně utekly k Pirátům a komančům.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
24 1
možnosti
Foto

To není placené, Romane, to je grátis :-)

0 0
možnosti

nevím kde je pravda, ale když jsem četl článek jak rakouský Kurz do objednávek hodil vidle...že jim nepřistoupil na dvojité ceny tak si říkám že covid je uměle vyvolaný na prodej předražených vakcín...druhá zpráva dne je jak Biden zastavil výrobu AstraZeneka ...kde jsou ti bijci za tuto vakcinu???

0 0
možnosti
LH

Dnešní Respekt, rozhovor s Tumou, je tam docela dobře popsano o co jde... Pravda sice pohledem TOP09 takze drebak je znam, ale to at si kazdy přebere ;-D

0 0
možnosti
Foto

Mně je toho našeho premiéra tak strašně líto. Já vždycky slzičku uroním, jak on se snaží a všichni mu to kazí. A je to jen kampáň a účelovka.

37 2
možnosti
JP

Blogere, abyste se z toho Babiše nepo... Láska a obdiv k němu Vám zatemňuje mozek. Čím více se ukazuje, že "král je nahý", tím s větší vervou vyrážíte do boje a překrucujete si fakta k obrazu svému. Kydat špínu a obviňovat ze všeho EU je dnes "in". Ale nebýt EU a jejího solidárního přístupu, měly by dnes naočkováno Německo, Francie a další větší státy a to ještě s množstevní slevou, zatímco my bychom byli někde na konci řady a ještě za mnohem vyšší cenu. Těch pár tisíc vakcín, o kterých se tak bouřlivě debatuje, stejně jako možných 20 000 vakcín Sputniku, nehraje žádnou podstatnou roli. Je to jen politické divadlo a je i na něm vidět, že Babišovi jde pouze o jeho sebeprezentaci. Vakcín je obecně nedostatek, firmy nestačí dodávat. Státy, které objednaly málo nebo bez rezervy - jako my, pociťují při procentickém krácení větší problémy. Babiš se na jaře předvedl jako hrubě nesolidární a nyní se nám to vrací. Naše pověst a autorita ve světě je především díky Babišovi a Zemanovi nehorší od roku 1989.

38 6
možnosti
Foto

Svět neví, že Česko existuje a že je nějaký Babiš či Zeman. My jsme objednali se 40% rezervou t.j. pro 14 milionů obyvatel. Jen naprostý ignorant může porovnávat počet dodaných vakcín s vydodaným množstvím a podle toho dělit extra získaných 10 milionů. Babiš prosazuje dělení podle počtu obyvatel, jak by to také mělo být.

6 2
možnosti
ZH

Samozřejmě a naprosto nezpochybnitelně selhal v první řadě Babiš. Protože se ani s nikým neporadil o postupu, jednal za zády vlády na vlastní pěst. To je buďto projev totální arogance, nebo naprosté neschopnosti, nebo dokonce zlého úmyslu. Nebo kombinace všeho.

31 2
možnosti
Foto

Divím se, že jste to neoznačil za vlastizradu a zločin proti lidskosti. Ne autora blogu, ale tábor Babišových nepřátel zaslepuje nenávist.

5 7
možnosti
Foto

Tak někdo chytrý prý vymyslel obezličku a vakcíny se začaly rozdělovat podle výše objednávek. Jiný chytrý si zase objedná vakcín méně a pak naříká, že druzí těch vakcín dostávají více než on.

Babiš loni začátkem léta odmítal být solidární s postiženějšími zeměmi a teď žebrá, aby mu ostatní země nějaké vakcíny předaly.

23 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, loni v létě Babiš mnohem postiženějším zemím také neposkytnul žádné vakcíny.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,77
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články