Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

autor se nacpal koblihami a pak vypotil tuhle marmeládu ;-D

17 7
možnosti
KK

Nikdy neodolám otevřít váš blog. Jsem vždy zvědavý, jestli to bude stejná servilní ubohost jako minule.

22 5
možnosti
AJ

a nezklamal. Je to snůška kobihoidní demagogie a lží ;-D

12 3
možnosti
IP

máte chybu v nadpisu, mělo být "Jak neschopný manažer Babiš nesehnal vakcíny navíc" protože lejno zváno růží, pořád smrdí stejně.

- nedostatek vakcín je způsoben tím že jsme primárně NEOBJEDNALI množství které nám "nesolidární" unie navrhovala, v době, kdy nebylo jasno kdo s vakcínou uspěje je to vrchol blbosti

- "nesolidární" unie navrhovala přidělit Česku vakcíny navíc, než na kolik bychom měli nárok, což Babiš odmítl

- "nesolidární" unie navrhovala že se podělí o vakcíny se zeměmi, která jsou na tom "světe div se" ještě hůř než my - Babiš to odmítl

Kde je k čertu ta nesolidárnost a neschopnost unie?? Díky Babišovi a jeho slouhům, aby se teď člověk styděl vyjet někam za hranice, aniž by byl za žebráka nebo troubu

21 7
možnosti
Foto

Objednávat více vakcín, než potřebujeme, je holý nesmysl (bohužel stejně je objednáno více, než potřebujeme).

Nesolidní unie chystala náplastičku těm, kteří nejsou spokojení s faktem, že některé země dostávají více než by měly dostávat podle počtu obyvatel, jak bylo dohodnuto.

11 15
možnosti
JS
VB

To je pořád dokola. Unie dohodla (předtím, než byly schváleny i kdy než uzavřen vývoj a pouze s odhadem, jak půjdou dodávky) s několika výrobci dodávky vakcín v celkovém počtu daleko převyšujícím počet obyvatel Unie.

Z těchto dodávek si každá země mohla objednat dodávku vakcín určitého výrobce, a to až do výše dle poměru obyvatel. Česko zvolilo určitý mix s větším podílem Astry a Johnson (aby ušetřilo, stejně to udělali i jiné státy, Andrej chtěl asi být zase za chytráka jako nejlepší nákupčí), u Pfizer z kvóty 4,6M využilo jen 4M.

Přece ty vakcíny (dražší) vám nemohou cpát násilím. Něco si objednám v počtu kusů (blbostí vlády) a potom mi dodavatel řekne, dle počtu obyvatel mám nárok na víc a musím odebrat víc.

Fór je v tom, že kdyby Astra a Johnson dodávali dle objednávek jako Pfizer, celkový mix vakcín by stačil.

Potom by Češi otáčeli kamiony s Pfizerem, že si objednali (ve své vychytralosti) jen těch 4M dávek a nic navíc nechtějí.

Jestli je někdo nemohlo, tak Babiš a jeho squdra.

6 10
možnosti
AN

A17l73e39š 24N19o67v97á45k

4. 4. 2021 16:04

nemehla jsou u AZ a J+J, když neplní nasmlouvaná množství. Za to Babiš nemůže. Objednávalo se hromadně přes EU, v době, kdy ještě vakcíny nebyly schválené ni pro nouzové použití.

11 4
možnosti
MV

Babišovy vesnice jsou někteří nadenici ochotni vysperkovavat oddaneji , nez pacholci pri stavbach vesnic "potemkinovych".

27 4
možnosti
JK

J37a53n 49K24o50z51á77k

4. 4. 2021 20:50

Na každé straně jsou nějací šperkaři. Jste jenom na jiné straně, než ti Babišovi.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
19 10
možnosti
LK

Tak když z EU nechodí nasmlouvané vakcíny, tak není čím. Ono pro praktiky by nebyl problem očkovat 80 tisíc dávek denně (4000 praktiku v klidu denně dá 20 dávek denně), ale musí dostat vakcínu AZ, která je pro to vhodná. A té zatím přišlo ostudně málo díky EU. Očkovací centra pak nemají problém očkovat kolem 40-50 tisíc dávek denně, ono víc dávek Pfizeru a Moderny stejně nechodí.

Tedy kapacitu máme již nyní klidně na 120-130 tisíc dávek denně ... ale to by musely nějaké vakcíny začít chodit.

17 5
možnosti
Foto

Tak takhle vypadá koblihovy fanatismus.Kombinace zaslepenosti,trapnosti a směšnosti...brzy už to naštěstí skončí.Voda už se vaří...

29 10
možnosti
TL

62171 Souhlas, pouze možná, že nejde jen o pouhý fanatismus, ale i o cosi jiného k tomu...

3 0
možnosti
RK

Tyhle oslavné články Babišovo PR oddělení jsou doufám spočítaný do limitu pro volby 8-o

16 4
možnosti
Foto

Česká republika nenakoupila tolik vakcín, kolik mohla. Dospěla k názoru, že vyčerpat celý příděl z EU bude moc drahé a že vakcinu budeme schopné vyrobit sami. Aby se naplnil celý kontrakt, který objednala EU, tak tyto uvolněné příděly koupily jiné země EU – a je logické, že jsou tím pádem při dodávkách zvýhodněny už nyní, a ne až někdy v prosinci.Česká republika vsadila na očkovací látku Pfizer a jedině u té nakoupila plný počet. Rozdělovaly se jen vakcíny Pfizer, které EU exktra nakoupila 10 milionů pro celou Unii. Nejlogičtější a nejvíc transparentní bylo naložit s tímto balíkem tak jako na začátku – každá země ať má nárok podle počtu obyvatel, a pokud někdo příděl nevyužije, ať si volné vakcíny koupí někdo jiný. Vznikl ale problém, že některé země dříve postupovaly jinak než Česko a vsadily méně na Pfizer a víc na jiné vakcíny. A u nich dodávky navíc váznou. Z toho nyní vzešla nabídka, že z nově objednaných 10 milionů dávek se jen sedm rozdělí podle počtu obyvatel - a zbytek se přerozdělí ve prospěch těch zemí, kde je očkování kvůli výpadkům jiných výrobců ve skluzu. Tohle řešení docela by fungovalo, ale právě s výjimkou Česka. Po přerozdělení hrozilo, že bychom v pololetí, pokud se naplní odhady dodávek, měli proočkováno nejméně lidí z EU. Proto vznikl návrh na dorovnání, abychom nebyli beznadějně poslední. Šlo o 142 tisíc dávek. To ale premiér a další dva šéfové vlád odmítli. Babiš chtěl dostat víc, i když to nebylo možné logicky zdůvodnit. Rakousko a Slovinsko, obě tyto země na rozdíl od nás vydělaly na tom, co prošlo. Jen my jsme prodělali, dostaneme o 70 tisíc vakcín méně. Je jasné, že nám nešlo o solidaritu, ale o to urvat ze společného balíku co nejvíc. Vakcín je stále málo, takže získat dávky navíc znamená sebrat je někomu jiného Na solidaritě uvnitř EU se musí vždy domluvit nějaká většina: aby někdo vakcíny dostal, musí se jich někdo jiný vzdát.

11 1
možnosti
SR

Stejně jako vy neznám detaily, ale podstatné je, že se v té době vakcíny nenakupovaly, ale byly činěny předběžné objednávky. Pokud má autor jiné informace, prosím o zdroj.

ČR v žádném případě nespoléhala na svou vakcínu, tak naivní nikdo nebyl. A prosil bych o odkaz na zdroj, že se někdo z vlády zmiňoval o šetření na vakcínách.

Protože se nevědělo, která vakcína bude kdy schválena, část vakcín jsme předobjednali od firmy Sanofi, mimochodem firmy mající s vývojem a výrobou vakcín z těch zatím schválených největší zkušenosti a má taky své vlastní kapacity výroby. Bohužel jejich vakcína nebyla dost dobrá, tak její vývoj zastavili a začali znova a kdy vakcína bude se neví (snad koncem roku).

4 2
možnosti
  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,76
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články