Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Drábková prohlásila, že nás chce Rusko prostřednictvím dostavby Dukovan znovu vrátit pod svůj vliv. To ji nevadí, že v našich atomovkách pálíme ruské palivo? To je významnější a hlavně trvalý vliv, než jednorázová dostavba. V celé historii dodávek palivových článků se ještě nestalo, že by Rusko zahrozilo, že dodávky zastaví a že by se k tomu našlo příležitostí.

7 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
JK

Vším se prolíná ta relativizace totality. Jakási snaha vykreslit totalitu jako spravedlivý systém co podporuje svobodu a demokracii stejně, nebo lépe jak je to u nás. Jedině tahle fasáda je důležitá pro celé působení na svobodný svět, nutí nás nazírat na tu fasádu totality našima svobodnýma očima. Fasáda je vše co mají, proto absolutně nesnáší domácí odpor a potlačí ho i za cenu vražd, nic nesmí špinit fasádu. Za fasádou je hrůza běs a utrpení obyčejných lidí, všude přítomný strach, závist a nenávist a podporované udavačství. Do toho se spodní vrstvy obyvatel propadají do stále větší bídy a pandemie to jen urychlila. Čím horší je domácí situace tím agresivnější musí být režim, aby se udržel. Tohle na fasádě neuvidíte a zapálení či zaplacení agitátoři budou do krve zapírat jak hrozně zaostává současné Rusko. Jak rádi by sem zase poslali tanky a vycucli naše hospodářství, jenže to nejde brání jim v tom NATO, tak se snaží rozložit křehkou vznikající demokracii pomocí dlouhodobých agentů, na které mají složky ještě z minulého režimu a prostřednictvím již uvedených agitátorů.

Nevěřme Rusku, které nás veřejně prohlašuje za nepřítele, nikdy se nám to nevyplatilo.

11 6
možnosti
Foto

Doufám, že hned potom, co jste dopsal tento příspěvek, jste popadl svůj comp a vyhodil ho z okna. Nejspíš pochází z Číny a ta je ještě horší, než Rusko.

9 10
možnosti
RK

Jsme členem NATO a Putin NATO označil za nepřítele Ruska. Tečka.

13 3
možnosti
Foto

NATO je USA, ti ostatní včetně nás jsou tam dobří tak na to, aby při PHD uklidili park a dofoukli gumy.

3 6
možnosti
JH

A kdy už konečně přestaneme odebírat ten zákeřný ruský plyn a ropu?!:-)

6 10
možnosti
RK

A my to snad neplatíme? Dostáváme to darem, Josefe? Z něčeho si Putain armádu živit musí.

9 0
možnosti
JK

Když si vzpomenu, jak nám vyhrožovali kvůli hloupé soše Koněva, tak vážně nechci, aby stát, který asi myslí, že všichni musí poslouchat, stát co manipuluje, lže, vyhrožuje, cokoliv důležitého u nás stavěl. Nezpochybnuji tímto kvalitu, cenu. Ale stojí nám to za to? Za mě v žádném případě.

16 4
možnosti
Foto

Tak daleko hloupější bylo tu sochu Koněva odstraňovat. Ať chceme nebo ne, byl to relikt doby, ve které jsme žili.

2 10
možnosti
JV

Podle mého názoru je největším problémem, že byli bychom vydíratelní. Současné Rusko je formou politického uspořádání a vládnutí nejblíže fašistickému státu. Nijak se netají tím, že mu nynější uspořádání Evropy nevyhovuje, raději bude jednat s jednotlivým státy, než s EU. Proč? No protože je může lépe ovlivnit, respektive může jim nařídit, jak se mají chovat. NATO, jehož jsme členem, vnímá jako svého úhlavního nepřítele. Jaderná elektrárna se bude stavět desítky let, za obrovskou sumu peněz. Po celou tu dobu nás budou mít Rusové v hrsti. Pokud se jim náš postoj nebude líbit, jen lehce naznačí, že by se elektrárna nemusela dostavět nebo by se mohla zásadně pozdržet, a hned uvidíte ten cvrkot. Budou si nás vodit jako koně. Nikdo z politické reprezentace se neodváží ani pípnout. Cokoliv vymáhat na Rusku, přes platné smlouvy, je z říše sci-fi.

Tím nijak nezpochybňuji, že Rusové JE stavět umí, to riziko ovšem, podle mého názoru, absolutně nestojí za to. Nechat stavět Rusy je prakticky srovnatelné s tím, kdyby Beneš v roce 1938 svěřil dostavbu pohraničních pevností Wehrmachtu.

14 3
možnosti
JZ

Pokud chce pan Šťastný ruské reaktory, ať si je má v Krušných horách, my Jihočeši o ně v Temelíně nestojíme.

3 1
možnosti
Foto

Já vím, že o ně nestojíte, já bych je bral všemi deseti, ale na mém rozhodnutí nebo přání to fakt nestojí. Na rozdíl od vás jsem na našich jaderných zdrojích pracoval a klidně bych uvítal i hlubinné úložiště.

1 1
možnosti
JZ

Mám informace přímo z JETE, že se kroutily i ruské palivové tyče, akorát se o tom nemluvilo.

3 1
možnosti
Foto

Bydlíte blíž, nebudu se hádat, na Temelín už nejezdím, takže čerstvé informace nemám. Může být a může to být způsobeno ne zcela správným provozováním reaktoru.

0 1
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik