Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P61e63t43r 31N55e73d57v33ě86d

30. 3. 2021 13:34

Já pochybuju, že by se zásadně změnila strategie Rossatomu od nabízené dostavby Temoše, kde rusáci chtěli dodávat jen ten kotlík na úkapy pod reaktor (leljuška nebo tak nějak tomu říkali) Z velké části vybavení by dodávala Škodovka. To je ověřený dodavatel technologie. Nedokážu si představit jak to amíci vše tahají přes oceán jak plánovali pro Temoš. Francouz má překvapivé problémy při realizacích....a Korejci, nejsou také příliš daleko?

0 0
možnosti
TD

Jižní Korea vyhlásila, že hodlá JE doprovozovat a dále nerozvíjet. Takže když si od nich necháme postavit reaktor, tak se dá čekat, že to bude konečná. A kromě toho, jejich reaktor má už o trochu vyšší výkon, než by bylo v Dukovanech potřeba (1400 MW).

0 0
možnosti
MB

Přiznám se bez mučení ! Jsem z generace = "Co je a jde z Ruska - Je podezřelé a špatné!". Určitě tomu tak není, i kus nadsázky. Na straně druhé, vážně - Co dobrého jsme přijali ? Ropu a plyn si platíme, Vodku vyrobíme sami ! Předpověď metereologa, Zdeňka Mynáře je pak přesná ! Mráz přichází z Kremlu ! ... :-)

3 1
možnosti
LV

To byl Mlynář :-) Zdeněk Mlynář. Mynář straší na Hradě v Praze.

2 0
možnosti
Foto

I odstavení ochranným systémem je potvrzením faktu, že funguje. Elektrárna je zatím ve zkušebním provozu, ten trvá zpravidla rok, ale klidně i déle právě proto, aby se vyzkoušely všechny provozní situace včetně zapůsobení ochran.

0 0
možnosti
JV

J40a80n 41V59l51k

30. 3. 2021 12:31

Nový projekt MIR1200 - jaderná část je na stejných principech jako bloky ETE, vylepšená je stavební část a rozšířeny bezpečnostní systémy. Není třeba mít obavy z bezmocnosti a zneužívání druhou stranou. Nechá se domluvit rozdělení dodávek, aby investice končily u nás. Věřte lidem co jaderky už postavili.

Současný stav je silně frustrující, takto se JE nestaví a nepostaví. Prvním cílem by mělo být zaměnit politická jednání za technická a organizační. Zbytek doladí ekonomové a právníci.

8 2
možnosti

Tak mezi námi, i kdyby se nakonec Hradu podařilo dotlačit Rusko do výběrového řízení, pořád je hodně malá šance, že tu zakázku vyhrají. Bezpečnostní rizika budou trvat a politické klima se u nás může po letošních parlamentních volbách výrazně změnit.

1 2
možnosti
Foto

Myslím si, že na snůšku nenávistných nesmyslů Martina Procházky snad ani nemá smysl reagovat.

TOP09 je stranou nenávistných rusofobů, které vůbec nezajímá, že největším bezpečnostním rizikem nejen pro nás, ale pro celý svět jsou USA (viz jejich vojenské agrese v celém světě a hospodářská válka vyhlášená EU kvůli Nord stream 2). Jakmile slyší Rusko, tak se z toho mohou společně s lidovci a Piráty doslova pominout a není s nimi možná jakákoliv diskuse.

10 15
možnosti
MM

Napsal Jaromír Petřík ! A je jasno! ;-D

9 2
možnosti
Foto

Vy jste asi odchod sovětských okupačních vojsk oplakal, co :-/?

9 5
možnosti
AT

A NE jednou stále pláče, vždyť ho všichni dobře známe.....R^

6 0
možnosti
MM

Protože Rusko nás, jako člena NATO, považuje za nepřítele a naše bezpečnostní služby varují před spoluprací strategického významu s touto autoritářskou zemí.

13 6
možnosti
JR

J63a56n 34R91á67ž

30. 3. 2021 11:42

Je to oboustranné a Rusko se musí cítit víc ohrožené, když má základu NATO na svých hranicích . Nejsem kámoš Ruska, ale musíme být objektivní.

5 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
15 2
možnosti
ZJ

Váše zdroje, Aktualně a idnes jsou vysoce korektní.

Zapoměly ovšem dodat, že zpoždění výstavby zavinilo mimořádně dlouhé vyjadřování komise EU. Von Leyden musela vybírat uniformy pro těhotné tankistky a paní Jourová si opakovaně pouštěla anglický film o Černobilu.

4 0
možnosti
JS

Konečně realistický názor. Pozvu všechny a vyberu. Proč do toho tahat politiku. Výběr je čistě na mně. No a rusobijci by si měli uvědomit, že navzdory jejich názorům, jsou ruské reaktury kontinuálně vyráběny desítky let, narozdíl od jiných dodavatelů.

8 11
možnosti
JK

Tak kreatury, nebo reaktory?;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik