Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J52a44n 49H53y23n50e81k

28. 3. 2021 12:40

Pan Paroubek plně ukázal na jeden z mnoha nešvarů zahraniční politiky ministra Petříčka. Ten nehájí zájmy ČR, hájí zájmy USA. BIS jako odnož CIA papouškuje politické bláboly. Ne zcela souhlasím s tím, že není nutná dostavba JE. Tlak na elektrickou energii poroste a moc možností ekologické cesty v ČR není a hlavně FVE potřeby budoucnosti nemůžou nahradit. Další potřebou je výstavba JE kvalitní a pokud možno i nejlevnější formou včetně dodávky paliva. Tady pořád vychází nejlépe ruský dodavatel. Evropa je na Rusku z hlediska energetiky závislá, to nemůže nikdo popřít. Politické hrátky ovlivňované USA v Evropě jsou škodlivé a Evropu tlačí do pozice neschopného a hloupého partnera v ramci světové politiky. Bohužel tomu napomáhají politici raženi pana Petříčka. To především škodí zájmům ČR a potažmo i v rámci politických stran i ČSSD.

9 12
možnosti
DR
Foto

Vaše zájmy určitě nehájí. ;-DRv

11 0
možnosti
Foto

Vypadá to, že dnes je ruská či čínská účast na dostavbě JE Dukovany podobně nemožná, jako by byla americká při její výstavbě. Nepochybuji o tom, že to, co říká pan Paroubek, ví i ti, kteří brojí proti Rusku a Číně, včetně ministra zahraničí. Pak ovšem vzniká podezření, proč tak proti zájmům ČR činí.

6 6
možnosti
BM

A hlavně v čím zájmu tak činí. A také "za co".

7 0
možnosti
JL

Otázka by se dala překvalifikovat, zda prezident republiky ještě hájí zájmy národa a občanů?

12 5
možnosti
VV

Podle toho jak se nelibi hradnimu panovi tak urcite haji zajmy ceskeho naroda.

6 1
možnosti
BM

Když vstoupila do Temelína Westinghouse všechno se zdražilo. Původní cena stavby se čtyřmi bloky byla cca 80-90 miliard. A dostavění dvou blokům za asistence Westinghouse byla cena cca 120 - 130 miliard. A která vláda rozhodla o dostavění pouze dvou bloků s tím že více netřeba. A která vláda rozhodla o stavění fotovoltaických elektráren masivně předraženou cenou za kilowatu z ní? A hlavně, KDO TO VŠE PLATÍ?

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/novy-jaderny-reaktor-pokud-ano-tak-v-temeline/r~i:article:511143/

7 2
možnosti
LB

Ještě byste měl dodat, proč firma Westinghouse musela dokončit výstavbu JE Temelín.

2 0
možnosti
Foto

Pane Paroubku, já si také vybírám k jakékoli spolupráci raději lidi spolehlivé, pokud je to možné. Bezpečnostní rizika pro naši zemi beru vážně zvláště v případech, kdy nám lidé nespolehliví dokonce dávají za vzor ty nespolehlivé.

Jakým způsobem dochází v Číně ke "konsolidaci společnosti", vědí nejen pronásledovaní Ujgurové. Já bych například s člověkem, který týrá své rodinné příslušníky, raději žádné kontakty neměl. A kdyby to byl pekař, raději bych nakupoval jinde. Pokud by od něho kdokoli očekával čestné jednání, měl bych ho za člověka s předstíranou slepotou. Myslím, že například pan Miloš Zeman s námi hraje jednu z nejvypečenějších her, v níž už on sám je bezpečnostním rizikem.

Samozřejmě jsem si vědom, že například pro obchody mající chareakter organizovaného zločinu platí jiná pravidla, ale není důvod vše umazat do největší možné míry.

15 3
možnosti
BM

A jak se teda cítíte v EU? Opravdu je k nám spolehlivá? A co spravedlivá?

5 5
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,33
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik