Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jiní vědci tvrdí opak. Doporučuji si přečíst zajímavý článek v posledním Reflexu, kde si dali práci a porovnávali časový průběh omezujících opatření a vývoje nákazy od podzimu. Vyšlo jim, že změna tendence v počtu nakažených se udála již za 2- 5 dní po omezení. Takže omezení se ještě nemohla projevit.

2 1
možnosti
PK

Přesně tak. V případě kauzy "okresů" začalo R plynule klesat dokonce od 26.2., tedy ještě dříve, než bylo opatření zavedeno. Data si lze snadno ověřit na portále MZ.

1 1
možnosti
VG

Paní Jandová, dlouho sledují Vaše diskuzní příspěvky. Nabyl jsem dojmu, že by Vám slušel titul Ředitel zeměkoule. Rozumíte všemu od fotbalu po covid až po obchod přes vakcíny. To, že je Vám opozice blízká respektují, ale v nenávisti k Babišovi uveďte. Někdy je méně více. Ne vše je vždy takové, jak to z dálky vypadá.

4 1
možnosti
PM

Svatá prostoto !

2 1
možnosti

Trdlo je pro Vás lichotka, ale myslet si můžete opravdu co chcete.

1 0
možnosti
MB

Za tohle vám karmu nedám. Vědci bijí na poplach, protože vidí jen a pouze virus. Tunelové vidění jim znemožňuje vidět i kontext. Vláda dělá naprosto nesmyslná opatření, neumí si je obhájit jasnou argumentací, politici lžou, kdykoliv otevřou pusu a nouzový stav mají hlavně jako možnost dělat neprůhledné a pro stát nevýhodné kšefty.

1 1
možnosti
MK

Trochu jste ale zapomněl uvést, že doporučeními odborníků se nedržela hlavně vláda v čele s mikromanažerem Andrejem, viz bagatelizování problému v srpnu, nezavedením restrikcí před volbami, nesmyslným rozvolněním před Vánocemi. Plody tohoto populismu teď sklízíme.

5 0
možnosti
AP

Na začátku září ano, před vánocemi ne. Tam to rozvolnění, naopak, přineslo zlepšení situace. Protože bez toho, aby si lidi před vánoci "odfrkli" vykvákli by se na opatření už v lednu, tedy, v každoroční špičce respirační sezóny a přineslo by to ještě větší problémy, než jsme měli.

0 1
možnosti
RS

Autor tohoto článku je evidentně momentálně zaostalý.

0 2
možnosti
JJ

Ano, pane Sadílku. Všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo.;-D

0 0
možnosti
Foto

Mne se libi to ohaneni se vedci v podobnych debatach ... Je rada ruznych vedcu. Ohledne Covid19 je nazor mezi vedci pomerne velice roztrusteny a vsichni maji pro sve nazory sve dukazy. Vladnouci garnitury si samosebou vyberou pro prezentaci takove vedce, kteri propaguji nazory vhodne pro jejich zajmy. To da rozum. Diky medialni masazi temito vybranymi vedci se ovlivnuje verejne mineni. Chapu, ze to tak je asi bezne, ale kdyz uz tady na zaklade toho vznikaji podobne "odborne" clanky, stoji to za zamysleni ;-D

4 0
možnosti
PK

P49a45v61e81l 20K61a35š74e

25. 3. 2021 20:56

Můžete mi prosím říct pane Jurčáku jaká zlepšení jste během 6 měsíců trvání nouzového stavu zaznamenal? Možná by bylo dobré poslechnout si co ta rozumná číst opozice říká- oni nechtějí zrušit nouzový stav, ale chtějí vědět co vláda udělá. A odpověď že chtějí prodloužit nouzový stav jim už evidentně po půl roce nestačí. Nedivím se.

11 1
možnosti
PK

Iniciativa Sníh je tlupa vědců na jednom extrémním pólu, zcela mimo realitu všednícho života lidí, psychologů a ekonomiky. Tu bych v žádném případě nebral jako etalon pravdy a správného směru. Rv

3 3
možnosti
MB

Iniciativa sníh je spolek fachidiotů, kteří vidí jen úzkou část problému, je tu virus a my pochcípáme, když všechno nezavřeme, ale nikdo jim už nedělá oponenturu jejich závěrů.

2 0
možnosti