Diskuse

Den po té

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Všechno bych to mohl podepsat, až na dvě věci:

1. Demagogii jste si mohl odpustit: "Každému soudnému člověku je nyní jasné,..."

2. Po celém tom prodírání se chmurným lesem, bych na konci čekal aspoň rozsvícenou baterku, světélko, o kterém se tak rádo mluví a nikdo neví kde je.

Myslím, že to není na škodu a jakkoliv chmurné politické vyjádření má mít na konci, když ještě uberu, aspoň světlušku, dobrého posla budoucí doby, mnoho takových poslů nás vyburcuje k aktivitě a "dobrá doba" bude blíž.

1 0
možnosti
FS

Tož, pane autore, ta vaše strana taky žádnou důvěru nemá.

8 1
možnosti
VB

V nedělní debatě na ČT se p. Kalousek vyjádřil, že po pandemii buď zhoršíme veřej. služby nebo jejich spotřebitele zatížíme více poplatky. Zapomněl ale na standard. přístup např. Německa a Rakouska, které veřej. služby nehorší a snaží se nezatěžovat občany nadbyteč. placením, takže vše, co je napojeno u nich na veřej. peníze (pojištění aj.), je zákony obratně regulováno, např. síť škol či nemocnic, ambulantních specializov. zdrav. pracovišť (jsou mimořádně drahá), aby šlo o efektivnější využití veřej. peněz v zájmu veřejnosti. Je nastavena vysoká kvalita a únosnost financování při určitém optimál. vytížení kapacit a lidsk. zdrojů.

2 1
možnosti
VB

Jedna věc je krize důvěry lidí ve stát (ten by neměl být prosycen korupcí a měl by se k občanům chovat slušně: vládnout má znamenat vykonávat službu občanům, čímž nemyslím nahrávat skupinám lobbistů v zájmu jejich soukr. zisku). Druhá věc je odbor. zázemí politic. stran a vytvoření funkčních institucí jako pomoc občanům i politikům. Např. při vlád. úřadu by mělo existovat pracoviště pro analýzy právních předpisů, pro srovnávání našich záměrů s vyspělými zeměmi, s cílem aplikovat nejlepší právní normy ze světa; Češi nejsou nejchytřejší, jsou poznamenaní totalit. režimem, je lepší se včas přiučit od jiných zemí. Ekonomiku, pojištění lze dobře ovládat správně koncipovanými zákony, jinak půjde o amatérismus, zneužívání funkcí, promarnění dalších veřej. prostředků.

0 0
možnosti
JK

Výborné, jen právní prostředí se nedá převzít zcela, paragrafy mají kopírovat obecnou morálku ve společnosti a různá společenství mají morálku různou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 13,03
  • Průměrná čtenost 736x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik