Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Jako občan Českých Budějovic jsem pro odebrání čestného občanství komunistovi Antonínu Zápotockému. A se mnou jistě i většina obyvatel tohoto jihočeského královského města. Jsem rád, že květnu by měli českobudějovičtí zastupitelé jednat nejen o odebrání čestného občanství Zápotockému, ale i dalších takových problematických figur.

13 0
možnosti
ML

M88a73r64t97i72n 43L88a28c24o

23. 3. 2021 16:03

Veľmi výnimočne som vám dal karmu. Skvelý blog!

3 0
možnosti
KT

Asi vstali noví bojovníci. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Je zneuctěním královského města České Budějovice, pokud Zápotockého jako čestného občana stále vede.

9 0
možnosti
VV

Domnivam se, ze nejsou samy. A ze v kronikach mnoha mest a obci tise odpociva i cestny obcan Klement Gottwald.

Kdyby tak nektery bloger mel chut a cas se tomuto tematu venovat, bylo by to rozhodne zasluznejsi nez komentare k poslednim fotbalovym udalostem.

0 0
možnosti
LB

Kuneš Sonntág, přítel studenta Jana Opletala, syn prvorepublikového agrárního politika a ministra financí, který byl s dalšími vysokoškoláky zatčen gestapem a vězněn v Sachsenhausenu, ve svých pamětech vzpomíná, že Zápotockému v koncentráku zachránil život.

Když byl v 50. letech sám odsouzen ve vykonstruovaném procesu k dlouholetému žaláři a požádal Zápotockého o pomoc, ten mu ani neodpověděl.

Zápotocký se proslavil i v roce 1953, kdy lidem lhal a ujišťoval je, že žádná měnová reforma nebude... Vděčný lid ho nazýval ušatým torpédem.

17 0
možnosti
JZ

Dobrý den paní Blahová, můžete mně prosím poslat odkaz na tuto informaci na můj mail. Je uvedený u mého blogu. Děkuji. Sbírám informace pro českobudějovické zastupitele, kteří budou o odebrání čestného občanství Zápotockému v květnu jednat. Doufám, že mu ho seberou.

2 0
možnosti
MV

Pokud má pan Filip pocit a přesvědčení, že je třeba AZ projevit uctu, může tak činit každý den a noc u pomníku v Zakolanech. Tonik tam má sochu v nadzivotni velikosti přímo na návsi. Když jsem sochu zahlidl poprvé (prestehovali jsme se za phu kousek od Zakolan a jezdime na Budec nad Zakolany venčit psa), tak jsem se pořádně oklepal. Ale nakonec - jako pietní místo komousu, proc ne. Zakolanaci o vánocích Tonikovi navlikaj obrovskou santa klausi rudou capku a ještě donedávna měl Tonik přes obličej roušku. Je to celý takovej bizar. Úsměvnej.

7 0
možnosti
Foto

P50e36t85r 73O26m17e23l61k17a

23. 3. 2021 14:59

"Pietní místo komoušů, proč ne..." Takovej úsměvnej bizár. No jo no. To mohl stát klidně ve Vratislavicích Konrád. Taky byl členem podobného hnutí. A rouška by se určitě nějaká našla. Prostě sranda.

1 0
možnosti
JK

Dobré, doporučuji vylepit Filipovi na plot, dveře, kancelář, poslaneckou lavici a záda.;-)

0 0
možnosti
Foto

Byl kápem v nacistickém koncentračním táboře a Holandsko ho hledalo za podíl na vraždění holandských vlastenců jako válečného zločince. Byly nalezeny dokumenty, které dokazují, že někdejší komunistický prezident Antonín Zápotocký udělil tajně milost čtyřem nacistickým zločincům odsouzeným k trestu smrti za účast na vyvraždění obyvatel Lidic.

8 0
možnosti
Foto

A proč mu musel tedy Kurt Sonntag zachraňovat život?

0 1
možnosti
PV

P91a35v93e98l 53V25é82b79r

23. 3. 2021 13:55

Když jsem se jednou zmínil před jedním přesvědčeným komančem, že Zápotocký byl stíhán jako válečný zločinec, bylo to v nevhodný okamžik. Onen komanč právě řídil auto a málem jsme se vybourali.

0 0
možnosti
Foto

Ostatně, dělnický president, který dal střílet do dělníků, to je dost výmluvné.

4 0
možnosti