Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kúdela udělal samozřejmě hloupost, že protihráči řekl cosi sprostého. Mám ale silné pochybnosti o tom, že se jednalo o rasistickou urážku. Spíše bych věřil tomu, že si to onen protihráč vymyslel, aby se svezl na vlně BLM. Vždyť skoro polovina hráčů Slavie je tmavé pleti.

Šokující je ale brutalita hráčů Rangers v závěru utkání. Jeden z jejich hráčů to klidně otevřeně přiznal: "V závěru zápasu jsem se už snažil jenom někoho zranit." Toto je opravdu šokující.

17 0
možnosti
LF

L39u37k87a66s 98F10i55k68r

22. 3. 2021 18:47

Za to verejne prohlaseni by mela nasledovat stopka od UEFY tak na 5 zapasu.

3 0
možnosti

Tady jde také o něco jiného. Je potřeba si uvědomit, že pocházíme z jiných kultur a určité kultury agresivně cpou svou kulturu ostatním. Je to docela logické, protože každá kultura si o sobě myslí, že je ta nejlepší.

Já osobně se snažím respektovat jiné kultury. Nebudu kritizovat (příliš) Islám, ale budu se ho snažit pochopit. Budu se snažit chápat čínskou kulturu. To neznamená, že se mi bude vše líbit či že se budu radovat, když mě bude jejich kultura ohrožovat. Jen to znamená, že budu respektovat, že v jiné části země jsou jiné zvyklosti.

Co chápu já, u nás je nadávka opice na úrovni tlusťocha, zrzka, cikána, pizizubky, socky, ,,, . Jinými slovy, u nás je rasistická kultura absolutně jiná. Nemáme tady moc černochů, nemáme tady historii otroctví (černého otroctví). Provinění určitého člověka se musí posuzovat v kulturním kontextu. To Kudelu neomlouvá. Stejně jako muslim tady nesmí přikazovat ženě aby si nasadila šátek(ale třeba Jemenu ano), Kudela nesmí rasisticky nikoho urážet (v mezinárodní soutěži). Tím, že přijmeme, že rasistická nadávka je nejhorší možný přečin, přebíráme cizí kulturu, která měla jiný vývoj.

Tímto neobhajuji rasismus. Jen říkám, že se mi tenhle cirkus nelíbí a nelíbí se mi, jak nám Západ vnucuje své myšlení

5 0
možnosti

S tou opicí jste zcela vedle. Označení tímto nevinným zvířetem získalo v našem fotbalovém prostředí zcela jednoznačně dehonestující význam (podle mne ještě horší, než rasistický). Ještě mám v živé paměti, když někteří čeští "fandové" házeli banány fotbalistům černé pleti a naznačovali tím, že je dávají na roveň opic.

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MB

Boze muj ... v jednom ale mate pravdu - podle sebe soudim tebe. Jinak jste me skutecne pobavil tim, jak slo na hristi o zivot ... :-)

0 5
možnosti
RK

Abych tento blog jednoduše shrnul. Za všechno může Kúdela, protože jednou zašeptal soupeři cosi sprostého, možná rasistického. A často absurdní společenská přecitlivělost na pár věcí je prostě daná a všichni se ji musí přizpůsobit. A je na prvním místě i před takovými věcmi, jako brutální hra s úmyslem zranit, přemotivovanost, nesportovní chování, neschopnost přijmout prohru a vlastní selhání, vzteklá pomsta, napadení a možná i účelové a alibistické křivé obvinění. Ale doba je prý taková a hotovo.

25 0
možnosti
PK

To je smutný text...

1 0
možnosti
FN

Hloupý závěr. Viděl jste sestavu Slavie? Stejný počet “opálených” kluků jako v skotském mužstvu.

Jenom Sima, Olayinka nebo Traoré se mohou vyjádřit jestli je “neopálená” část sestavy Slávie rasistická a xenofobní, Vy určitě ne.

13 0
možnosti
PK

opice by měli zažalovat Kúdelu;-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, kdyby se Kúdela ovládl, bylo by snad všechno v pohodě. Ale v té chvíli mu ani nelze mít za zlé, že se neovládl. Jestliže však ten nebílý Fin zákeřně v zákulisí napadl Kúdelu pěstmi do obličeje, měl by do konce života držet hubu o nějaké slovní (třebas by i rasové) urážce. Sám se zachoval jako ubožák a jestli si myslí, že jeho rasa je nadřazená a udeřil bělocha, je to sám rasista.

21 0
možnosti
PK

Moc pěkně napsáno, jsem zvědavý jak si s tím fotbalová rada poradí, bo nějaký konec to musí mít. BTW nej zklamání je ale samotný Gerard....

6 1
možnosti
JL

Téma už je slušně omleto. Zajímá mě, jak rozhodne UEFA a pak trochu méně, zda Trpišovský nasadí Kúdelu proti Arsenalu. A taky jak budou po téhle kampani hrát hráči Arsenalu proti Slávistům - to bude zajímavé. Nejlepší by bylo, kdyby Kúdelovu dala UEFA stopku ještě před zápasem, aby to nemusel řešit klub.

1 7
možnosti
RP

Xenofobie v českém sportu existuje a nevyhýbá se ani fotbalu.

uvede příklad?

A házet že jen Češi jsou rasisté je ubohost

https://www.bbc.com/news/uk-56253020

"V současné době probíhá 16 živých vyšetřování, kde policejní síly v Anglii čekají na podrobnosti z Twitteru, Facebooku nebo Instagramu, uvedl."

https://www.bbc.co.uk/newsround/56084622

"Je to podruhé za tři týdny, kdy byl terčem útoku Martial, zatímco jeho spoluhráči Marcus Rashford, Axel Tuanzebe a Lauren James byli v poslední době zneužíváni. "

0 0
možnosti
RP

Data ukazují, že k jednomu z 10 fotbalových zápasů v sezóně 2019-20 došlo trestné činy z nenávisti v Anglii a Walesu a počet zatčení za rasistické nebo neslušné zpívání se mezi lety 2018-19 a 2019-20 více než zdvojnásobil - ze 14 na 35

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Nejdůležitější v mém životě je moje rodina a svoboda. Motto: Píši svobodně, čtěte svobodně!