Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J73o66s37e76f 43U95l42m18a61n

23. 3. 2021 10:47

Zásadní problém dnešní doby spočívá v pseudohumanismu a nejinak je tomu i v tomto případě. Pokud by se z "rasismu" nedělalo div ne náboženství, nějaký Kamara či kdokoliv jiný, by to normálně přešel. Respektive nejspíše by Kúdelovi oplatil stejnou mincí, možná ho žduchnul a po zápase by si na konflikt nikdo ani nevzpomněl. Ne...ta věta, kterou Kudela řekl, rozhodně není nic, co by si zasloužilo pozornost, kterou to má. Rasismus sám o sobě je jistě špatná věc. Soužití lidí různých ras je nevyhnutelnou záležitostí a k tomu je potřeba vzájemný respekt. Fotbalista černé pleti je pro mě stejným člověkem jako fotbalista pleti bílé. Zatímco etnicky bližšího Maradonu jsem nikdy neměl rád, tak Pelé mi přišel vždy jako sympaťák. Je to dáno prostě jejich charakterem ne etnikem. Podobných příkladů bych našel víc a kromě Balotelliho si snad nevzpomenu na žádného černého fotbalistu, který by mi byl nesympatický. Nicméně...dá se chápat, že v ostrém zápase vytočený fotbalista vmete do tváře jinému fotbalistovi, to nejhorší, co ho zrovna napadne. A já věřím tomu, že Kúdela opravdu řekl to, z čeho je obviňován. Nějak se nedovedu představit, že by řekl "you're f***ing guy", jak tvrdí a následovala by reakce, jaká následovala. Už jen z toho důvodu, že taková věta se v angličtině prakticky nepoužívá. Kúdela by za svůj výrok měl být potrestán (v případě, že se prokáže, což je ale téměř nemožné). Ale aféra, která se kolem toho rozpoutala a která se rozpoutá vždy, když dojde k poodbné události, je za hranicí zdravého rozumu a jak jsem řekl, je výsledkem zrůdné ideologie pseudohumanismu, která aktuálně drtí západní společnost a popírá veškerou racionalitu.

6 0
možnosti

Sice je možné, že Kúdela neřekl to, co říká, že řekl, nicméně pomalu vychází najevo, že zcela jistě neřekl to, co říká Kamara, že měl údajně říct. Kamara tvrdí, že slyšel "You are a f....ng monkey, you know, you are." Čas onoho předmětného dialogu už byl mnohými změřen, a sahá od 1,05 po 1,09 sekundy. Za tu dobu to Kamarovo souvětí o třech větách nelze vyslovit ani rodilým mlůvčím, ne tak někým, kdo v angličtině není moc dobrý. Navíc se vynořily i pochybnosti, že Kúdela by byl vůbec schopen takové souvětí sestavit. To, co by řečeno, tak muselo být opravdu jen několik málo krátkých slov.

1 0
možnosti

Zcela "opomíjíte obsah tajného sdělení Kamarovi". A přitom to je alfa a omega celé této kauzy. Pokud mu jen vynadal bez rasistického podtextu, neudělal nic jiného, než co se i v nejvyšších soutěžích (natož v okresních přeborech) běžně děje. Nebo-li, na obsahu tajného sdělení Kamarovi v tomto případě záleží, a to velmi.

2 0
možnosti
Foto

Fotbal tohoto světa nesnáším. Snáším ho mezi chlapi na vsi, když čtu, že vesničtí faráři ho hrají s kluky vyloučenějších sociálních skupin a na tom fotbale je učí fér hře a poctivosti a nutnosti ctít pravidla, dojímá mě to, Poslední zápas Pepika Hnátka je moje srdcovka, ale ten velký fotbal dávno ne. Pro to, co s sebou na sebe za léta nabalil a co i při poctivé snaze kdesi v podpalubí zůstává. Ale Váš článek je konečně objektivní a chytrý - po nadpisu Karla Trčálka - že mi má vadit, když by za moji milovanou Slávii hráli rasisti... je Váš text opravdovým článkem. Blbosti, ucintané a ukňourané bláboly a senzacechtivost všech přispěchavších to rozebrat pod taktovkou proklínané korektnosti akorát věc dorazí a ukážou je v pravém světle jejich uvažování. Mám za to , že tu asi jako téměř jediný chápete podstatu. Karma:-)

1 0
možnosti
JS

Slavie má půlku kádru z hráčů s tmavou pletí a její kampaň - jsme z x zemí ze tří kontinentů - je nedůvěryhodná???? To mi moc smysl nedává, s tím videem udělali dobře, proti tomu nemůže nikdo říct ani popel a jasně tím dali najevo svůj postoj k rasismu. Co by na tom mělo být špatně? Jasně řekli: nejsme rasisti, nedělejte je z nás. Ano, je to český přístup, na západ si po sebemenším obviněni lidi sypou popel na hlavu, odchází s pozic v práci... slavia to zkouší selským rozumem po Česku, nevidí důvod, proč se nechat vmanipulovat do pozice rasistů... za mne správně...

6 0
možnosti
RK

Kúdela jednal s horkou hlavou na hřišti v zápalu hry, nemělo by se to stávat, ale stává se. Kamara měl dost času na vystřízlivění a zklidnění... Navíc tomu snad i dokonce přihlížel trenér Rangers... Hráli se Slávií jako tři tečky a chovají se jako tři tečky.

Víc možná ani není potřeba dodávat.

12 0
možnosti
JP

Měli bychom zapomenout na sebemrskačský pocit viny, že se někomu musíme snad omlouvat za to co se stalo v minulosti a že jsme to my, kdo mohou za něčí křivdy.

Ano, když se podívám na hrůzy kolonizmu, tak jsem šokován jak někteří chudáci byli nuceni požívat ovoce prosperity a v jejich dějinách svobody a pořádku naprosto nevídaného oproti dnešní svobodě klanových válek, dětských vojáků a prodávání svých dětí. Těmto lidem bylo v Evropě darováno to, co si každý druhý evropan musel vydobýt svou prací a umem.

Opravdu nevidím důvod, proč by ona Evropa měla cítit jakousi vinu za strasti světa.

Měli bychom opustit auru jakési hrané pseudohumanity a otevřeně si říct, že nucené prosazování čehokoliv a kohokoliv je ten pravý rasizmus, ano ten rasizmus naruby, který se snaží vnutit falešný pocit viny, že někdo by snad měl mít větší práva, protože v minulosti se někomu stala křivda.

Je naprosto jedno, jestli za Rangers hráli modří a nebo oranžoví. Hráli jako prasata (klidně můžeme říct, že se chovali jako opice). Tímto bychom měli začít.

Ale dle mého pohledu hlavním viníkem není ani Kudela a ani Gerrard. Hlavním viníkem je právě hlavní rozhodčí, který utkání naprosto nezvládl a vše toto dovolil. Už po faulu na brankáře měl přijít rozhovor s trenéry, že toto opravdu není cesta jak se bude hrát. Po druhé červené kartě mělo dojít k ukončení zápasu a v zápisu z jednání se mělo jednoznačně uvést důvod.

Pokud takto selže autorita, nemůže se nikdo divit, že ten kdo cítí křivdu a je očividně poškozován vezme řešení do vlastních rukou.

11 1
možnosti
KP

Rangers vedeli, ze budou muset proti Slavii pritvrdit a tim hodili udici s navnadou. Slavisti se chytili, jsou to pitomci. PR Slavie si mohlo zjistit, ze nedavno probehl soud Rangers ohledne homofobie, skoncilo to patem. Hraci meli byt instruovani..... to urcite nebyli!!!!

2 3
možnosti
TT

Hráči měli hlavně být instruováni, že to nebude žádný balet. Nevšiml jsem si, že by se Slávii nějak zvlášť nelíbil výkon rozhodčího, alespoň lavička seděla celý zápas jako zařezaná. I na vesnickém fotbale platí, že rozhodčího je třeba upozornit, že jsme tady. I za žlutou nebo červenou pro lavičku.

Ondřeje Kúdely je mi trochu líto, ale i kdyby Kamarovi citoval Hamleta, prostě to dělat neměl. V krajském přeboru O.K., ale on je profesionál, je to jeho job, měl to zvládnout.

1 1
možnosti
PS

P23e58t41r 37S95i51m63a

22. 3. 2021 20:34

V zapase s Arsenalem na to musi Slavka fikane -musi narknout nekoho z Arsenalu uplne stejne jako to udelal ten nocni Fin ..bez debaty ! ..a ne jednoho ale 2 hrace ..Vubec nejlepsi by bylo -Svetly Slavista z rasizmu obvini neviditelneho v noci v dresu Arsenalu ..;-Dat ma ta UEFA co resit ale obracene ..

3 0
možnosti
VP

V56i82t 55P22o30c86h36m86a51n

22. 3. 2021 18:18

Typ jste urcite netrefil, spis tip.

Pozici si vydobil tak Kamara v tunelu ranou pesti, Slavia si pozici vydobyla.

6 0
možnosti

Abych pravdu řekl, neznám jiný význam slova vydobyl, než s ypsilon.:-)

0 0
možnosti
KB
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Nejdůležitější v mém životě je moje rodina a svoboda. Motto: Píši svobodně, čtěte svobodně!