Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Dobrý den. Jedna věc je diskuze o výkladu a překrucování historie, kde s vámi mohu do značné míry souhlasit. Ale druhá věc je vaše prezentace jako podporovatelka obskurního spolku, který se v příštím volebním masakru ani nedostane do parlamentu. Vsadila jste na špatného koně, který, nikdo se to tady neodváží nahlas říct, díky své fyziognomii nemá šanci na jakýkoliv volební úspěch. Tak už to, bohužel na světě chodí. Tak nakonec i dobré záměry a názory propadnou a chiliastický dredátor se chystá užívat svých pár minut slávy.

2 6
možnosti
LT

Ale druhá věc je vaše prezentace jako podporovatelka obskurního spolku....

Nu, pokud Trikolóru považujete za obskurní spolek (je to vaše právo si to myslet), tak nějak nevím, za co označit Piráty s jejich dredařským vůdcem......

5 0
možnosti
MK

Pod pojmem válka si představuji vojenské střetnutí minimálně dvou stran o nějaké území nebo zájmy. K prvnímu takovému střetu došlo v Evropě opravdu až 1.9.1939. Němci zaútočili na Polsko a Poláci se bránili. Neubránili, byli slabší a kromě toho jim o dva týdny později vpadli do zad Rusové. Existovala tu obrana. Její technická úroveň byla o několik levelů nižší, ale to už je jiná věc.

Předchozí události byly poněkud jiného charakteru. Ať už zábor Porýní, anšlus Rakouska, obsazení Sudet či rozbití Československa byly akce, které se nesetkaly s odporem. Proto není možné je považovat za válku.

9 3
možnosti
LT

Ale i podle té definice jsme ve válce byli.

V září nastalo Sudetoněmecké povstání, které bylo podporováno jak Abwehrem, tak jednotkami SA a SS. Což byly regulérní vojenské jednotky Třetí říše, takže definice je splněna.

5 0
možnosti
MS

Záleží, jak se WWII definuje - zda jako začátek bojových operací nebo jako zábor cizího území. Ovšem v druhém případě nemá primát 15. březen ani Mnichov, ale anšlus Rakouska. Takže i Váš text je značně ideologicky podbarvený. ;-)

7 3
možnosti
RC

Klidne by se dala zapocitat obcanska valka ve Spanelsku, na ktere spousta zemi participovala.

3 0
možnosti
ZZ

Inu bylo to tak - co se stalo, stalo se, ale prodejní historikové dokáží i tento fakt dobře zastínit, aby tolik nebil do očí !!!

R^R^R^

7 3
možnosti
Foto

Ty máš vážně dost :-/

0 4
možnosti
AN

A61l81e92š 11N21o65v49á43k

15. 3. 2021 10:44

Walter Kraft: 14. 3. 1939 začaly do Československa migrovat stovky a tisíce zubožených německých utečenců před německým nacismem. V zemi tito uprchlíci zůstali do roku 1945, kdy byli bezohledně vyhnáni xenofobními spojeneckými armádami, jejichž součástí byly i nenávistné jednotky Čechoslováků.

0 1
možnosti
LT

Tak tohle je snad na nahlášení.....a prý že největší dezinformátoři jsou Rusové.

Takže 14.3.1939 do zbytku Československa emigrovali utečenci před německým nacismem, protože až do května 1945 tady byla země, kde vůbec nacismus neměl žádné slovo.

Dobrý....

5 0
možnosti
AN

A90l82e17š 64N59o81v80á30k

15. 3. 2021 10:42

"mnichovská zrada" je taky dost velká manipupace. Konference v Mnichově pouze potvrdila souhlasné stanovisko československé vlády k německým požadavkům. Snadno se to dá vyčíst z dobových dokumentů.

0 8
možnosti
LT

Ale no tak.

On je rozdíl mezi uvažovanými ústupky a vládou schválenými ústupky. Navíc, kdyby tomu tak opravdu bylo, tak vám do toho scénáře poněkud nezapadá mibilizace z 23. září 1938.

Neboli chcete mi říci, že vláda se rozhodla odevzdat Německu Sudetskou oblast, ale ještě před potvrzením mobilizovala a připravovala se k vojenské obraně dané oblasti.

Tak tahle logika vám kulhá na obě nohy.

10 0
možnosti
JF

J93i68ř58í 10F34o13g54e16l

15. 3. 2021 10:40

R^

Novináři asi mají zakázané o tomto dnešním smutném výročí psát. Novodobá EU doktrína pod vedením Německa asi doufá, že s vymřením starších generací se jí to podaří. Smutné.

O skoro každém excesu při poválečných odsunech je natočen film, ale faktum napadení a okupace Československa Německa se nechává bez povšimnutí.

16 7
možnosti
RC

Nelzete nam, filmu o tom bylo natoceno hned nekolik.

A dokonce jeden serial pro deti na tom byl postaven: Vlak detstvi a nadeje.

0 2
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik