Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K incidentu se vyjádřil, skrze svého právníka Filipa Petráše, i zajištěný muž. „Daný incident proběhl tak, že pan M. Z. byl spolu se svým tříletým synem na cestě z obchodu zdravé výživy ke svému automobilu, který byl zaparkován cca 30-50 metrů od obchodu. V rámci nákupu měl pan M. Z. ochranný prostředek řádně nasazen, stejně jako jeho syn. Poté, co vyšli z obchodu, si na cestu dlouhou přibližně 30 metrů ochranné prostředky sundali a směřovali k zaparkovanému automobilu,“ uvádí Petráš.

Dodává, že se na ulici tou dobou nenacházely další osoby. „Při této cestě byli zastaveni hlídkou městské policie, která k nim přistoupila, pan M. Z. byl upozorněn na to, že nemá ochranu úst a nosu. Pan M. Z. odpověděl, že o tom ví, že je pouze na cestě k automobilu a že vzhledem k tomu, že se v okolí nenachází žádné jiné osoby, se chce jen nadýchat čerstvého vzduchu,“ popsal advokát. Muže hlídka vyzvala k předložení občanského průkazu, na to měl muž odpovědět, že nejprve posadí své dítě do auta a poté se strážníkům bude věnovat.

5 5
možnosti
MB

Naprosty souhlas ... jenze rada lidi zamenuje dusledek za pricinu a troufam si tvrdit, ze obhajci onoho arogantniho tatika maji svuj system hodnot nastaven podobne ...

8 5
možnosti
Foto

... nejdříve si zjistěte, jak to celé proběhlo - buďte té lásky, než začnete druhé osočovat.:-/Rv

1 2
možnosti
JJ

Když měl blízko auto, tak v tom autě měl třeba doklady totožnosti, které nemusel mít u sebe, ne? Řidičský průkaz, přinejmenším.

Proč s ním tedy nedojít k tomu autu a nenechat si ty doklady předložit tam, proč hrotit situaci?

5 7
možnosti
Foto

To by bylo moc jednoduché a nemohli by ukázat, jací to jsou chlapáci.:-)

1 4
možnosti
PC

Dotyčný pán snad ohrožoval někoho na životě, že s ním ti ubožáci zacházeli jako se zločincem? Budeme za chvíli tleskat, když budou tyto gumy za přestupky rovnou střílet? Proboha, vzpamatujte se! Vždyť tohle svinstvo se už dělo ve 30., 50., 70. a 80. letech, a to právě "díky" takovým, kteří tomu cynicky přitakávali.

Bohužel asi nezbývá než si znovu pořádně a se vším všudy zopakovat nejtemnější období našich dějin (nejen 20. století!)!;-ORv

12 11
možnosti
MV

Dotyčný pán sám na ulici nebyl - nebo snad ti strážníci nejsou lidi?

Prostě měl si nasadit roušku nebo se legitimovat a ne být arogantní. Ti strážníci tam nejsou od toho, aby s nimi diskutoval. Ti strážníci si nařízení o rouškách nevymysleli. Nebo mu měli ti strářníci poděkovat, že na ně kašle?

7 1
možnosti
Foto

Paní Stárková, vám vůbec nic není do toho proč ten pán neměl roušku a proč si jí nenasadil. Je to jen a jen jeho věc, jedná se o přestupek a za to by měl zaplatit pokutu a ne aby na něj skočili nadržení měšťáci jako na loupežného vraha na útěku.

7 12
možnosti
DS

Pane Polášku, mně je úplně jedno, proč ten pán roušku neměl, jde o to, že ji neměl, nereagoval na napomenutí (respektive reagoval odmítavě). Problém se zaplacením pokuty je, že aby policie ji policie mohla vypsat, musí se dotyčný ztotožnit (prokázat svou totožnost), což je to, co dotyčný neučinil. Co přesně předcházelo videu, nevíte vy ani já. Ví to jen vyšetřovatelé, kteří o nyní prošetřují. Než vysloví verdikt o přiměřenosti či nepřiměřenosti zákroku, je na soudy, jako je ten váš, brzy.

6 2
možnosti
MS

Paní Stárková, není mi jasné kde je ta velká část veřejnosti, která se staví na stranu otce?

Pokud hodnotíte diskuze pod článkem pana Bárty, nebo pana Cillicha, tak diskutující nevyjadřovali podporu otci, ale hodnotili zákrok policie.

Ten zákrok, který jste sama potvrdila odkazem na vyjádření starosty a náčelníka jako nepřiměřený. Z diskuzí ale nevyplývalo, že by se někdo stavěl na stranu otce.

Bez ohledu na chování otce primárním úkolem policie je konflikt uklidňovat, nikoli eskalovat. Je bez debat, že otec reagoval ješitně, ale nabídl strážníkům, že se nechá zkontrolovat u auta po zajištění syna v sedačce. Takže jenom šlo o nabídku, nebo vyjednávání. Na druhou stranu proti ješitnosti otce byla ješitnost strážníků. U auta s dítětem v autosedačce by měli strážníci lepší pozici pro použití síly. Utéct s dítětem v náručí by taky nemohl.

11 2
možnosti
Foto

I61v51o 51C19i55l74i12c81h

13. 3. 2021 18:23

Tak zrovna já se otce nezastávám ani v nejmenším, ale taky se nezastávám strážníků, což může být pro lidi s černobílým viděním asi problém.

6 0
možnosti
PD

Asi sympatizant VKml nebo Volného. Za mě - mě by ani nenapadlo, zejména s dítětem či rodinou, odporovat, či rovnou válčit s jakou-koli policií, když naděje na vítězství mé vzpoury je logicky nulová.

4 1
možnosti
VK

Přesně, ohrozil vlastní dítě, aby si udělal PR a zaměstnal spoustu lidí kolem. :-/

2 2
možnosti
Foto

Paní autorko, pokud vím, šéf MP zatím vyhodnotil zásah jako nepřiměřený. Tudíž diskutovat o tom je zbytečné.

Ve složité situaci má být policista tím, kdo ji zvládne. A bohužel, místo Pomáhat a chránit ta vypadá, že si to někteří změnili na Vymáhat a prudit. A že tím dělají ostatním členům policie medvědí službu?

A tak se stalo, že část veřejnosti teď bude volat Lynčujte policisty, a druhá Lynčujte bezrouškaře.

To jsme to hezky dopracovali.

A ti nahoře si jen mohou mnout ruce, jak se jim zase podařilo společnost rozeštvat a rozdělit. Protože - Rozděl a panuj!

Moje zkušenost je zachycena zde: http://www.nebakov.cz/video/strahov1967.mp4

A i tehdy se ukázalo, že není esembák jako esembák. Průvod studentů tenkrát zastavil jeden starší člen VB slov: "hoši, do města nemůžete, musíte se vrátit". A tak se průvod otočil a vracel se na koleje. Tam ovšem už čekalo přivítání "mlátiček".

Kdo má moc a převahu, má umět být velkorysý. To už říkal Caesar.

Video si pusťte, řadu podkladů měli tvůrci ode mne.

3 5
možnosti
MS

Hezký citát. Mě napadla akorát paní Hnátková s Ladislavem Županičem. "Jsou to hovada. To jste řekla náramně hezky. "

1 0
možnosti
BH

Pro některé je asi škoda, že se pán více nepřipravil třeba fetem aby se to zakončilo jako v USA. Akorát tady by asi bílá rodina neviděla ani zlomek z půl miliardy co tam:-/

0 0
možnosti
OF

Na Tchajwanu si lidé nasadili roušky ještě dříve než jim to nařídila vláda.

Nevím, proč u nás lidé nevěří lékařům, politikům. Tchajwanský ministr zdravotnictví, lékař, měl v listopadu 2020 90% podporu, stejně jako /asi bývalý/ prezident nebo viceprezident / epidemiolog shodou okolností/

. Do listopadu 2020 bylo na Tchajwanu 700 případů covidu. Za porušení ̈

karantény dostal jeden cizinec pokutu 33 000 dolarů / šel si zakouřit na chodbu/.Tchajwan varoval celý svět už v lednu 2020 , není bohužel členem WHO. Jako první se odstřihl nejdříve od provincie, kde leží Wuchan a pak od celé Číny, myslím tím leteckou dopravu. Nechápu naše odmítače roušek, chřipečkaře

.... a už vůbec nechápu provokace, jako ta, o které píšete.

Policistům selhaly nervy, ale to se dříve nebo později muselo stát.

Podobné zákroky měly místo i v Polsku, v Řecku. Děti je mi líto.

Jak by asi tito provokateři dopadli na Tchajwanu ?

4 0
možnosti
OF

Na Tchajwanu nikdy nebyl lockdown, pořádaly se tam koncerty pop music.

HDP snad dokonce poroste / o 1%/.

3 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.