Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já myslím, že ženám se dostalo již dostatek uznání, kvót či opěvování .. a že by mohly svůj svátek přenechat těm, kteří o své uznání a rovné nebo zvýhodněné postavení ve společnosti teprve bojují .. třetímu pohlaví, čtvrtému ...čtyřicátému druhému .. nebo kolik jich vlastně je.

Potřebovalo by to nějakou osvětu, člověk ani neví jak se všechna jmenují, jak vypadají a co znamenají..

O ženách a jejich problémech přece jenom už něco víme.. ;-)

0 0
možnosti
TN

A na nas muze se kasle. Ja neslavim zadne svatky, ani Vanoce.

1 0
možnosti
Foto

To je teda smutný ;-( To já slavím všechno, narozeniny, svátky, výročí a i výročoměsíčí ;-D Dobrá večeře, prosecco a malá pozornost vždycky potěší :-)

0 0
možnosti
Foto

Svojí ženě kupuju sem tam kytku jen tak, protože ji mam rad a snad i ona mě.

A jestli si to něčim zasloužila, tak tim, co pro mě dělá a dělala, a né tím, že je ženská.

Na den matek ji taky vždycky koupim kytičku, protože mi dala dvě krásné dcery.

Ale odmítám slavit den žen jenom proto, že si někdo vymyslel, že být žena je zásluha.;-)

7 1
možnosti
Foto

;-D Tak pokud jste ten, co kupuje květiny jen tak, tak potom v pořádku;-)R^

0 0
možnosti

MDŽ jsem nesnášel. Už jenom ta debilní povinnost sehnat kytky pro všechny ty matky, tchyně, tety, manželky. Jak bylo zvykem v socialistické hospodárce, byla odpoledne všechna (dvě) květinářství vykradena, takže kdo měl uznalého šéfa, mohl si vzít náhradní volno a jít stát frontu dopoledne. A to nemluvím o tom povinném ocicmávání soudružek na pracovišti. Zaplať příroda, že už je to za námi. Má žena je v tom se mnou zajedno.:-)

1 0
možnosti
Foto

;-D Ale to přece není povinné, v Itálii to je radost, u nás špatná vzpomínka, která by se měla vymazat z hlav ;-) Já jsem moc ráda, že jsem den žen v Itálii zažila a můžu porovnávat :-)

0 0
možnosti
PB

Jasně. Opět článek postavený na genderových stereotypech - ženy mají andělská křídla, musí toho toooooooolik zvládnout, bla, bla, bla. No a chlapi zbyteční nevděčníci co nic nedělají a i na to MDŽ, místo toho aby alespoň jednou za rok přinesli kytku, tak se ožerou. Uvědomujete si vůbec, co jste sepsala za pitomost?

16 3
možnosti
Foto

;-D sepsala jsem jen pravdu. Takhle to ale bývalo, teď už naštěstí ne a včera v obchodě jsem viděla, že mnoho mužů kupuje ženám květinuR^ Bylo mi jasné, že chlapům se ten článek líbit nebude ;-)

1 0
možnosti

Paní Karlo,

o MDŽ se po roce 89 začalo říkat, spíše propagovat, že je svátkem socialistickým, komunistickým, vynalezen komunisty k dehonestikaci žen a nezřízenému opíjení mužů. Skutečnost byla mnohdy taková, že se opíjeli muži i ženy společně. Karafiáty byly symbolem asi protože se v tom čase úspěšně pěstovaly. Sněženky byly všude, dokonce si pamatuji, že na ulicích sedávaly "babky" v typickém černém odění, někde z Moravy, Slovenska a v košících měly svazek sněženek cca od 3 - 5,- Kčs za svazek. To bylo v té době celkem dost peněz. Dnes jsou sněženky chráněné, ač cibuloviny, množící se veskrze cibulkami jako narcisy. Nejsem odborník, ale mělo to vliv na množství sněženek v přírodě? Každopádně, vždy jsem měl našetřeno abych mamince, babičkám, tetám sněženky koupil a daroval. Dnes tak činím s jinými druhy rostlin svým ženám, mamince, ženě, dcerám ba i vnučkám. Politiku do toho začali tahat politici. Nakonec, stejně by mě zajímalo kdo tehdy ty "babky" do těch všech měst rozvážel? Myslím to vážně, bylo to organizované? Je tu nějaký pamětník?

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za krásný komentář Tomáši. Nemáte v rodině Karla? Jednoho znám z dětství z Hlubočep, je mu kolem padesátky :-)

0 0
možnosti
Foto

Všechny tzv. mezinárodní dny jsou levičácký výmysl. Stejně jako není kolektivní vina, tak není ani kolektivní zásluha.

3 0
možnosti
Foto

Bylo to fajn! Živá hudba, taneček, všechny ženy vyšňořené, chlapi pozorní (tenkrát ještě poplatili). U stolu týpek, který bavil celou společnost. Doma si neměli co vyčítat, vždyť nad ránem přišli oba. Děti pohlídaly babičky, které chodily do důchodu v 53 až v 57 letech. A tchýně jsou také maminky, nic proti nim nemám! Karličko, veselý zítřejší Den žen!!

2 2
možnosti
Foto

Tak to jsem ráda JarmilkoR^ Já to slyšela z vyprávění jen tak, jak jsem to napsala v blogu, ale je super, že někde to bylo i jinak :-) Krásné MDŽ V

1 0
možnosti
Foto

Kájo, bacha, sněženka už je chráněná! :-) Takže jedině květináč. (No potěšil by mě, je to moje nejmilejší květina ;-)). Tak hezký zítřejší svátek! V

1 0
možnosti
Foto

Míšo 8-o Tak to jsem nevěděla ani já, ani Michal, loni na chalupě určitě ne ;-D Díky a hezký denV

1 0
možnosti
Foto

Paní Karlo, u nás jsme s tou feminizací dospěli až tak daleko, že se muži stydí (asi před jinými muži), veřejně nějaký dárek, nebo kytičku své ženě koupit. Prostě u nás je to jako vždy "ode zdi ke zdi." Dřív se MDŽ "slavili hlavně v práci, nakonec to stejně vyřešil podnik karafiátem a bonboniérou... A nes? MDŽ prohlásili za komunistický svátek, kterým hluboce opovrhují. Mně tedy nijak nechybí, připadalo mi vždycky trapně když mi v práci štrůdl kolegů gratuloval kvůli tomu, že jsem se narodila jako žena. Ale některé ženy byly rády, těšily se na to. Zítra je MDŽ, ale žádného muže s kytkou na ulici nevidím... Ten můj mi včera donesl dvě větvičky "kočiček", nehledě na to, že je zítra 8 března, potěšilo mě to a já jsem upekla lepší moučník protože je neděle. Zdravím Vás do země mimózy a přeji Vám hezky strávený dnešní svátek žen. A díky za pěkný článek. R^:-)

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den Mirko, já už jsem skoro 5 let zase v zemi karafiátů ;-) Včera v obchodě kupovalo spousta mužů květiny, myslím, že to není tak špatný ;-) I když, Itálie je v tomto směru mnohem lepší ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 3722x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!