Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
JN

Když jsem slyšel o akci "Český lev", tak mi vytanulo předávání státních vyznamenání. Zeman to loni celkem schytal za "papalášství" a každý rozumný člověk snad musel uznat, že by měl jít příkladem, když už je zavřené kdeco.

A Český lev? Světe div se, COVID situace je sice ještě horší, ale nikdo neprotestuje, žádné negativní články v mainstreamu, žádné veřejné porovnávání s kdečím zavřeným, ČT pochvalně mručí, vše je naprosto v pořádku.

Inu všichni jsme si rovni, ale ti správně "progresivní" jsou oproti nám vidlákům o maličko rovnější.:-/

20 0
možnosti

V rouškách by to bylo nekoukatelné !

0 0
možnosti
Foto

J34a85n 21S85v66a56t80e20k

8. 3. 2021 19:26

A nenapadlo vás, že účastníci měli všichni negativní PCR(!) testy a že zřejmě akce byla (coby akce "profesionálů - herců) povolena ministerstvem zdravotnictví (podobně jako profesionální fotbal či hokej)?

3 11
možnosti
Foto

Napadlo. A nerozporuju to. Vadí mi, že na to systém má výjimku, protože to považuju za akci nenutnou, a navíc mi to přišlo jako velmi, velmi nevhodné gesto právě ve chvíli, kdy jsou nejpřísnější opatření za poslední rok. Stejně tak si nemyslím (!), že by to bylo nebezpečné a ohrožující. Jen mi vadí, že ostatní nemají tuhle zákonnou příležitost vykonávat služby, družit se apod. S testy ani bez.

23 0
možnosti
PP

P60e77t48r 97P34e76š96a71t

8. 3. 2021 17:32

Úkol zněl jasně - vyrobit televizní pořad a tak ti lidé - herci a moderátoři tam byli v práci. Ať se národ, když už musí sedět doma, má čím zabavit. Je to jeden z důvodů proč se třeba vysílá tolik sportu. A tak mi v tomto případě absence roušek za daných podmínek nevadí. Jiný přístup určitě zavání závistí - proč my musíme a oni ne. Samozřejmě tím neobhajuji tu kuřpauzu -to už je věc jiná.

3 1
možnosti
Foto

Děkuji za čtenost a diskuzi. Dodám ještě takhle do hlavního vlákna, že mi nejde o potrestání herců ani jim nezávidím ani jim já osobně nechci nic zakazovat. Pouze chci, aby podobné výjimky nebyly vyhrazené jen jedné profesi, která mi navíc – pardon – nepřijde extrémně zásadní.

Když nemůže otestovaná kadeřnice stříhat otestovaného zákazníka, otestovaní hosté nemohou otestovanému oslavenci na párty, děti nechodí do škol, nikdo nemůže (nevím proč) být venku po deváté hodině a rodiny se nemůžou vidět „přes okres“, je podle mě špatně, že výjimka umožňuje tak zbytnou věc, jako je předávání filmových cen. Osobně. Bez ochrany úst.

Jinak řečeno, pokud „šířím nenávist“, tak vůči současné podobě opatření, kterou považuji za nespravedlivou. K hercům ani tak ne, resp. jen do té míry, že by podle mě měli mít soudnost, a když jsou to celebrity/elity/vzory, tak se mohli nějak dohodnout, že podobnou akci oželí (nebo ji třeba odsunou nebo udělají online; Česká televize by rozhodně zvládla udělat videohovory, grafiku a všechno kolem.)

V době, kdy zrovna máme dosud nejtvrdší opatření a kdy neustále posloucháme, jak je situace šíleně na hraně a jak musíme držet při sobě a dodržovat opatření, mi to prostě přišlo velmi nevhodné.

(A ještě dodám, že si nemyslím, že by to, co udělali, bylo nějak „nebezpečné“. Tím spíš mi přijde nespravedlivé, že zrovna oni mají tu vzácnou výjimku. Což – opakuji – není kritika jich, ale systému.)

24 1
možnosti

To ale omíláte pořád dokola to samé.:-)

1 1
možnosti
ZB

Ono je to složitější. Byly tam pseudo ve výkonu povolání herce. Za mně špatně. Sice to asi prošlo, ale nevypadalo to dobře. Měli šanci se zachovat s nějakou solidaritou s Nemocnicemi, umirajícími lidmi místo toho se tomu vysmáli.

Netrestal bych to, ale lidi co si podobně vytřeli s opatřeními zadek, bych v budoucnu nepodporoval dotacemi. To by mělo stačit.

12 2
možnosti
TT

Je potřeba se stejně postavit k fotbalové a hokejové lize a dalším (stejným) výjimkám?

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Všechna zvířata jsou si rovná, některá jsou si však rovnější... Také mi to hlava nebere.

27 2
možnosti

Víte, že už díky vám začínám věřit, že covid-19 je vážná choroba?:-)

0 7
možnosti
VD

To jsou další a další důkazy toho, že boj s Covidem je jen politicko-mocenským rozhodnutím globální finanční oligarchie a se starostí o zdraví lidu to nemá nic společného.

Kdyby šlo o zdraví lidí a Covid by byl skutečně tak nebezpečný, tak především naši potentáti by byli celé dny někde bezpečně zalezení a nevytáhli by ani patu, o nějakém producírování na stadionu nebo na Lvech ani nemluvě.

Je to všechno jen účelové divadlo.

Ale lidé jsou zjevně hloupí, takže potřebují nějakého toho cara Báťušku, který se o ně jakože postará, ale hned potom jim spráská záda bičem a odře je z kůže o každý měďák. Oni potom zase jen ohnou záda a pěkně mu za to poděkují.

:-)

5 11
možnosti
PS

P63e16t81r 51S44k83á75c35e92l

12. 3. 2021 23:31

Proč ty mínusy a nediskutujete? Platí totiž: „Nikdo není tak beznadějně zotročený, jako ti, kteří falešně věří, že jsou svobodni.“ » Johan Wolfgang von Goethe.

0 0
možnosti
JC

Vaše problémy a Rothsildovy peníze bych chtěl mít.

2 4
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.