Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle aktuálních údajů z ÚZIS se nakazilo koronavirem minimálně 22 % pedagogů. 75 % z nich přímo v práci - to je 30 500 učitelů nakažených ve škole...

0 0
možnosti
Foto

Prepocty na 100 tisic obyvatel v dane vekove kategorii jsou zcela nesmyslne v 1.grafu. Osob 4-8 mate 550 tisic, 9-18 asi 1,1 mil. a cela CR ma 10 mil. Cim mensi cislo, tim vice na 100 tisic obyvatel ale absolutne nizsi pocet. V kategorii 0-14 mame 134 tisic pozitivnich z 1,7 mil. (8%) A ve stejne pocetne kategorii 66+ mame 210 tisic pozitivnich (12%).

0 1
možnosti
Foto

Naopak, pouze přepočet na 100 000 obyvatel dané věkové kategorie umožňuje mezi sebou porovnat různé věkové kategorie. To je základ statistiky a dělají to tak všichni tvůrci těchto grafů...

0 0
možnosti
Foto

Po odborné stránce si netroufám soudit, nemám ostatně nyní děti ani vnouče v předškolním věku.

Je mi jasné, že veřejnost si uzavření mateřinek z logických důvodů nepřála (kdo děti bude hlídat?).

Ale mohu popsat z nejbližší rodiny současný reálný příběh.

Klučík, 4 roky, nakazil další členy domácnosti, tetu a dědu. Maminka a teta to nějak těžce ale dávají. Brácha, 15 let, to dává lépe, ale hej mu není. Klučík sám vesele pobíhá s rýmičkou. Ovšem děda, 65 let, po týdnu doma skončil v nemocnici, včera mu dávali plazmu a moc doufáme, že mu to pomůže. Není schopen ujít 6 metrů na toaletu, neudýchá to. Jinak zdravý chlap, nekuřák.

Nebylo to samozřejmě jediné nemocné děcko v té školce. Takže ano, školka může být slušná základna pro šíření virouse. Tady ale sám nevím, jak to řešit. Vakcinace může ochránit pedagogy před těžkým průběhem, to je asi tak všechno.

1 0
možnosti

A dědovi za rok nedošlo, že se má chránit a izolovat?

1 2
možnosti

A dovíme se kolik umřelo soustružníků nebo uklízeček? Vy učitelé jste stejně jako doktoři nová šlechta?

1 5
možnosti

Ne, šlechta jste vy. Já jsem valcíř/dělník/, kdo je více ?

Mně je 67 a dostal jsem "povolovací rozkaz" do špitálu. Mám hypertenzi a

cukrovku. Je to jen proto ,že vy a vám podobní na všechno kašlete.

Vy jste šlechta už od roku 1945 / nikoli od roku 1945/, my jsme jen vaši sluhové.Rv

3 0
možnosti
Foto

Správná demagogie. Tohle je z UZIS. Ke 14. únoru 2021 činil celkový počet pedagogů pozitivně testovaných na koronaviru 37 351. To ale neznamená, že jsou nemocní anebo infekční, Od počátku epidemie to je od března 2O20 do 14 února bylo hospitalizováno 609 pedagogů.RvRvRv

0 1
možnosti

Co je na tom za demagogii? Vždyť pan Sárkozi mluví o 706 hospitalizovaných, vy máte údaje ze 14. února - 609 hospitalizovaných, tak to celkem odpovídá. A článek je o tom, že ministerstvo nedělá skoro nic. Nejen kvůli koronaviru souhlasím, že Plaga je zatím nejhorší ministr školství ČR, a to je co říci.

2 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 24,74
  • Průměrná čtenost 4005x
Budu psát o školství a vzdělávání. Spravuji několik facebookových skupin a didaktických webů - Čtenářská gramotnost a projektové vyučování, Šotkoviny, Elektronické učebnice... Jsem prezidentem spolku Pedagogická komora.