Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dost jste si pomohl tím, že pracujete s průměry mnoha zemí. Pokud spočtete korelační koeficient z dat za všechny uvedené země, zjistíte, že je mnohem menší (r=0,17) a tedy závislost velmi slabá. Asi by ro vyniklo, kdybyste do grafu vynesl i pásy spolehlivosti.

0 0
možnosti
PB

Tak ještě podle kuřáků a někomu spadne brada a jiným falešné statistiky.

1 0
možnosti
PK

No je to smůla, dietu ale držet už nezvládnu...

0 0
možnosti
Foto

Tuhle v souvislosti s tímto blogem jsem si vzpomněl, že cca před rokem se tady na blogu mudrovalo, čím to, že u nás ve východním bloku se ta nákaza tak málo rozšířila, narozdíl od byvšího Západu. Hodně se tady protěžovalo to, že se v zemích východního bloku o dost déle než na Západě plošně očkovalo např. proti tuberkulóze, a tím pádem máme "robustnější" imunitu, a to zejména ty starší generace.... Co chci říct... zrovna autor tohoto blogu vaří neustále podivné teorie o tom, že lidi jsou tlustí a nedisciplinovaní a počet nakažených je neodmyslitelně spjat s počtem otestovaných atd., jenom aby nebylo možné učinit závěr, že tato země je ve věci potýkání se s koronáčem bez velení, resp. s velením "srandavelením", něco jako vedení partou zlodějů, co se provrtali do vedení nějaké rozsáhlé korporace..... Ostatně můžeme být rádi, že umírají jen důchodci a tlusťoši, jak píše autor, protože pokud bysme to tady měli vedeno jako firmu, jak nám bylo slibováno, tak bychom šli na porážku všichni (ostatně, co se provádí s takovými kravami v agrofertím kravíně, když zestárnou a z důvodu vydojení přestanou být perspektivní?). Lidi kolem mne už mi dost často připadnou hodně "vydojení". Možná že je to předzvěst věcí příštích.

1 0
možnosti
PB

Nesouhlasím ze 100%, ale jistě většinově ano.

0 0
možnosti
RO

Už se těším jak nám bude nařízeno kolik toho můžeme sníst. Následně pak také co můžeme jíst.

Abychom toho dosáhli (protože hlupáci lidí to nebudou dodržovat) tak budeme moci jídlo kupovat pouze na poukazy vydané vládou.

Bohužel ani to nepomůže neboť jako národ Švejkův si hned najdeme způsob jak nařízení obejít a dodržovat "napůl". Naštěstí i na to je lék a proto bude must každý jíst pouze před webkameru.

Bohužel i nyní se najdou tací co nařízení budou obcházet a jíst i o samote na WC (aby je někdo nenaprasil). Budou muset být tedy zrušeny toalety a na velkou budeme chodit na úřad kde budou dělat analýzu exkrementů.

Jak já se těším na budoucnost....

1 0
možnosti
Foto

Hmmm tak to hledíte nesmyslným směrem. To už je pravděpodobnější čínský scénář, tj. kamery všude, i na záchodě, systém sociálních kreditů a neexistence důchodového a zdravotního pojištění. A popravy věznů z etnika určeného k likvidaci, vždy těsně předtím, než se z letiště zvedne letadlo dopravující orgány popravených vězňů určené pro komerční transplantace zahraničním příjemcům....

0 0
možnosti
Foto

Ta korelace je opravdu minimální, spíše bych to svedl na náhodný proces - protože hledat jiné důvody nestojí za tu námahu. S českou a slovenskou statistikou zahýbaly (a ještě zahýbají) ty tzv. antigenní testy - já jim říkám "zbraň hromadného vraždění" Jde o to, že ty testy mají velkou míru falešné pozitivity (proto u pozitivních následuje PCR test), ale také mají nezanedbatelnou falešnou negativitu - a tady nenásleduje nic a to je průšvih. Slováci si udělali masivní protestování antigenními testy před vánoci, v řádu milionů testů, a pokud to v těch počtech nenašlo stovky nakažených (kteří si chybně mysleli, že jsou negativní) a někteří z těchto např. pracovali jako pomocný personál v důchoďácích, tak na vrub téhle nuance mohou jít i stovky mrtvých navíc /usuzuji na základě příběhu prarodičů mého spolupracovníka ze Slovenska/. Tzn. ta čísla v případě ČR a SR spíše než s tlouštíctvím populace souvisejí s mentální kvalitou populace týkající se zejména ochoty k osobní účasti na správě veřejných, a s tím související "kvalitou" politické reprezentace, a způsobu (ne)velení v časech pandemie. I když, samozřejmě, pokud je někdo mentálně líný, velmi pravděpodobně bude i fyzicky líný a tedy tlustý a takto by to mohlo souviset. Co dodat, třeba páteční chvilku poezie - "Tlustí čeští lenoši, Andrejko vám oči zatlači". A samozřejmě, Babiš je nejlepší. Andrejko vydrž!

0 0
možnosti
MS

Zajímavá data, nicméně korelační koeficient u grafu 0.3 znamená, že korelace má jen minimální význam a nelze z toho nic vyvozovat.

https://acrea.cz/korelace-co-jste-o-nich-vedeli-i-nevedeli/

0 0
možnosti
Foto

To se nedá brát průměrem z populace. Co kdyby naopak umírali samí hubení?

0 0
možnosti
Foto

Rčení "kdo je tlustý zhubne, kdo je hubený - zhebne" už neplatí? :-/ Ten covid-19 s tím tedy pěkně zamíchal...

0 0
možnosti
MV

za to, ze jsou lidi tlusty jako ....... nemuze socialismus, jak pisete. vratil jsem se prave z nakupu a (tady s Vami souhlasim) ohrozeni duchodci pred sebou tlacili doslova pretekajici kose. a ze by se v jejich kosich nachazelo zdravejsi jidlo - toho jsem si nevsiml. jsme vice jak 30 let po socialismu a predevsim starsi lide nakupuji, jako by zitra mely byt prazdne regaly...

2 0
možnosti
JK

Ty přetékající koše znamenají, že si chtějí nakoupit na delší dobu. Protože ne každému zdraví slouží, aby mohl chodit nakupovat každý den.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články