Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Dvořáku, ten blog je nesmysl a v té diskuzi to dorážíte úplně

0 0
možnosti
PK

No a čemu se divíte od dob Husitů se nás Němci nebáli tolik jako dnes a tak jsou velmi ostražití....:-)

1 0
možnosti
VV

Vsak taky jo.

U Deggendorfu je mistni zeny pomoci knedliku porazily na hlavu. Ale trefujte se knedlikem do toho mrnouse.

0 0
možnosti
OF

Do Německy se chystám, chtěl bych navštívit Rothenburg ob der Tauber, nebo jak se městečko jmenuje. Když tam byl Kandinsky, proč bych tam nemohl být i já.

;-D Ale jek je s nožem na chleba ? Nemá ostrou čepel ale třeba vroubky, nemá špici, ale je dlouhý. Mohu ho mít u sebe ? A kde v Německu je ještě pěkně ?

Líbí se mi Fachwerk a stará města / Trier ? Aachen ? /, nebo Mozela, Neckar ?

Jinak do Polska často jedu se sekerami, kosami, noží....mám les 3km od polských hranic a většinou, když třeba děláme něco jiného, vše s čím se zrovna nepracuje nechám v autě, a jedu do Polska něco koupit.

0 0
možnosti
KV

Záleží co míníte tím "u sebe". Pokud ho budete mít v kufru od auta třeba v tašce, nebo u toho chleba, nikdo vám nic neřekne. Tam je myšlen typ nože jako "zákeřná zbraň". Tedy určený ke skrytému nošení.

V kamionu se vozí běžně několik kuchyňských nožů a pokud jsou tam kde mají být, tedy nemáte je v "dosahu", není problém. Jen v Británii vyžadují aby byly mimo kabinu.

0 0
možnosti
LB

No vida, syn pracuje v Německu, nepustí ho tam, tak napíšete blog, jak je všechno špatně, prostě jasně řečeno, pokud to nevyhovuje mě, tak mám příšerný vztek na ostatní možná většinu, že to zase vyhovuje jim, takže plácnutí do vody, vždycky nemusí být po našem

1 1
možnosti
BD

Vážený pane Bílku.. jste mimo. Syn pracuje v Německu a zajišťuje ubytování a práci pro lidi z EU. Od Vánoc nemůže domů,protože by se také nemusel dostat do práce v Německu.Všichni jsme si rovni,ale mnoho je rovnějších.

0 0
možnosti
Foto

Upozornění Policie České republiky

Chystáte se na návštěvu do sousedního Německa a nechcete mít zbytečné problémy? Pak určitě do svého zavazadla nedávejte nůž s bočně výsuvnou čepelí delší než 8,5 cm.

Zákon o zbraních, který v Německu platí, striktně vymezuje zbraně, jejichž držení a nabývání je zakázáno. Mezi zakázané zbraně patří vystřelovací a úderové í nože, dále „motýlky“, úderové prstýnky tzv. „boxery“, ocelové teleskopické obušky, nunčaky a vrhací hvězdice. Z této skupiny zakázaných zbraní jsou vyňaty (a tedy povoleny) pouze nože s bočně výsuvnou čepelí, pokud její délka nepřesahuje 8,5 cm a nemá oboustranně nabroušené ostří.

Kdo poruší toto zákonné ustanovení, dopustí se trestného činu, za který pachateli hrozí peněžitá pokuta nebo trest odnětí svobody až na 5 let.

2 0
možnosti
Foto

P.S. jezdím do Německa, co jsou hranice otevřeny, ale kontrolován jsem byl pouze jednou. Policisté jednali s odstupem, ale korektně.

2 0
možnosti
KV

Nějak moc nechápu co je na tom "bolševického". Dělají svou práci. To, že je nůž "zavírací" vůbec nemusí znamenat, že není zakázaný, rozhoduje délka čepele. A je celkem obecně známo, že Němci jsou na tohle poměrně vysazení. Konec konců co je špatného na tom nechat tedy zavolat Policii?

S "Bagouny" má každý profesionál své zkušenosti. Ovšem opět, 561 platí i pro dodávkáře a to, že je to jen "pár kilometrů" nikoho nezajímá. A, že zrovna po tomhle jdou, podotýkám oprávněně, také ví každý. To je prostě pech, byl jste odlapen ale s tím se přeci musí počítat.

6 1
možnosti
VV

Jisteze nezajima, tam nezalezi na kilometrech, ale na case jizdy. Po 4 a 1/5 hodine je narizena prestavka a smitec.

A ta se doporucuje i pro soukrome cesty. Podle ADAC kdyz si tu prestavku neudelate pri ceste na dovolenou a zamotate se do nejake nehody, mate castecnou spoluvinu s odpovidajicimi nasledky.

0 0
možnosti
VV

Do tretice:

Muzete mi prosim toto vysvetlit?

Já osobně jsem platil tučnou pokutu,když jsem popojel o pár kilomentrů od uzavřeného WC na dálnici k další pumpě.

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766844

0 0
možnosti
BD

Milý pane. Někdo to výše vysvětluje. Nikoho nezajímá,že nefunguje WC a samozřejmě jde o čas. výmluvy na nějakou skutečnost nikdo neřeší. Smějí se vám do očí. V Německu se moc nediskutuje - befehl ist befehl.

0 0
možnosti
VV

Muzete mi prosim toto vysvetlit:

Já osobně jsem platil tučnou pokutu,když jsem popojel o pár kilomentrů od uzavřeného WC na dálnici k další pumpě.

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766844

0 0
možnosti
BD

WC bylo uzavřeno. Na mapě byla další pumpa cca 5 km daleko. A to byl malér.Co je na tom zvláštního ?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS