Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Otázka: Jak se jmenuje domovníkova babička?

1 0
možnosti
PB

Moc dlouhý, ale i tak karma.

0 0
možnosti
JP

Dlouhý dík za karmu, Petře:-)

0 0
možnosti
MB

Pro začátek je lepší sudý počet, postupně přidávejte po jednom. Pak několikrát promíchejte a je hotovo. Opravdu nic na tom není, zvládne to každý a maminka na vás bude pyšná. Dobrou chuť.:-)

1 0
možnosti
JP

Nakonec to ovšem může chutnat jako dort upečený pejskem a kočičkou. Vstupní ingredience každá moc dobrá, ale dohromady? Hlavně nezapomenout rettigovské: vraž do toho kupu vajec a hroudu másla. :-)

0 0
možnosti
AL

O něco podobného se pokoušeli v Rusku po revoluci, na začátku 20.let, kdy rodina byla zrušena jako buržoazní přežitek a zavedeny velkorodiny a velkomnožírny. Dodnes v Moskvě a jiných městech existují pozůstaky bytů stylu 10+1, kde tyto tlupy měly žít, sexovat a plodit děti, které jim měly být odebírány a odborně vychovávny ve státních ústavech pod dohledem špičkových odborníků. Že něco není v pořádku, si začali uvědomovat, když ženy z těchto svazků začaly houfně páchat ze zoufalství sebevraždy, jelikož patřily všem a nikomu a děti z těchto velkochovů z 98% vyrůstaly ve zločince. Jak to bylo s velkou slávou v r.1922(?) zavedeno, tak se od toho na začátku války potichu upouštělo. Zkrátka, dobře fungující klasická stabilní rodina 1+1 je a zůstane tím nejlepším prostředím pro vznik a výchovu nového člověka.

7 0
možnosti
JP

Je pozoruhodné, jak totalitní režimy vždy tíhly k rozbití tradiční rodiny. Protože věděly, že do klasických “buněk” se jim špatně proniká s propagandou a vymýváním mozků. Zavřely se dveře bytů a co se za nimi dělo, neměl režim pod kontrolou. Proto všechny ty Lebensborny, kolektivistické výchovy nového člověka, masové komunity. Individualita byla vždy despocii největším nepřítelem.

7 0
možnosti
PK

No teda Jiří, vy dlouhodobé abs. číslo 1, jste tedy protentokrát zvedl téma, nejhorší je, že není jednoduché o tom psát a hlavně jsem dosti zanedbaný, bo jsem to polya...slyšel poprvé.

Nej problém v opačném modu vidím v tom, že to je prostě jinak, než to zní a pak ty nově vznikající milenecké vztahy ten deklarovaný monogamní prostě rozbijí.

Jak je to, je človíček polyamorikem (dále jen PLMR) pokud nemá stabilní vztah v tom tradičním modu, ale bude mít silný vztah na pomezí přátelství a partnertství a bude to střídat?

BTW na tom PLMR by mě vyhovalo i to že, neni třeba nikoho podvádět.Tak snad v příštím životě budu lépe připraven. Pěkný den a karma, jako vždy.

2 0
možnosti
JP

Čím víc se bude rozpadat tradiční model 1+1, tím více se budou hledat náhražkové modely. Polyamorie byla pod názvem volná láska pěstována i v komunitách hippies, v různých sektách (kde si ovšem sexu se všemi ženami užíval hlavně guru sekty), i v “netradičním” propojení třeba dvou, tří původně klasických rodin. Problém ani tak nevidím v sexuální nevázanosti (klasické rodiny mají své nevěry, někdy i dlouhodobé), jako spíš v rozvolnění vztahů jakýmsi “rozmělněním” citu. A to včetně vztahu k dětem. Láska je silný, možná klíčový cit. A když ji nakrájíte na kousky jak koláč, neprodáte ji na tržišti emocí dráž než jako celek. Ba, možná si kupující jen svůj díl na chvíli půjčí, “ožužlají” a vrátí po chvíli zpět. Hluboký cit není nikdy “placatý”.

2 0
možnosti

"v dospívání budou moci teenageři nenávidět všechny rodiče" - no tohle je nejpravděpodobnější...

5 0
možnosti
JP

Užijí si to všechno vrchovatě.

0 0
možnosti
JJ

Já bych to,pane Prouzo,s dovolením shrnul.Jak se říká u nás - kámen drhne cihlu.Znáte? ;-DR^V

1 0
možnosti
JP

Znám, byť s ostřejším slovesem. Ale za romantický citový vztah jako herečka Tereza bych to nevydával.

0 0
možnosti
Foto

Informovaná a nadšená jsem dočetla tento famózní rozbor a za něj rozhodně dík a R^;-D;-D

6 0
možnosti
JP

I já děkuju, Zuzano, a moc blahopřeju k novému bytečku, je to paráda a kotva do dnešní rozbouřené doby, včetně toho kočičího miláčka.

1 0
možnosti
Foto

Tož nevím, pane Josefe. Jsem z teho celá popletená...:-/ Připadá mi to jako u našeho dědy v králikárně - ale kdo ví, jestli v nějaké "králíkárně" ti "vztahoví alternativcii" také nežijí. Ale vzpomněla jsem si i na Jiráskovo Proti všem. Honza Žižka se tam s těmi středověkými vztahovými "alternativcii" ("Adamity"? ) tenkrát rázně vyrovnal. No jo, to ale lidé ještě četli Bibli - tam to všechno je... R^;-)

7 0
možnosti

"u našeho dědy v králíkárně" minimalistické shrnutí skvělého blogu pana Prouzy

9 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik