Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten pán z USA tu ještě nebyl?;-D

Už je to pro všechny dlouhé. Mě štve ta neschopnost rychle naočkovat většinu lidí. Podle mě by to vůbec nemělo být dle věku, ale dobrovolné pro každého. To už bych byla třeba naočkovaná.:-)

0 0
možnosti
Foto

ještěže můžeme při sezení doma psát aspon blogy, ty snad v karanténě nebudou :-)

1 0
možnosti
Foto

K těm protinožcům. Umíš si představit, co by se tu dělo, kdyby se kvůli jednotkám případů zavírala města?

2 0
možnosti
Foto

jestli myslíš u nás, tak neumím

1 0
možnosti
LH

Tak mi to přijde skoro všude stejné, jen tedy v Anglii mají hodně lidí naočkovaných. Je potřeba vše dodržovat a toho zmetka porazit. Díky Jaromíre :-)

:-)

1 1
možnosti
Foto

Článek se dostal před moje oči v zahraničí.:-) Napsal jsem na toto téma na blog dvakrát za poslední měsíc, info doplní Vaši mozaiku o zprávy od nás z Ohia.

1 0
možnosti
OF

Jaromíre, super článek.

K věci, žádné mlácení prázdné slámy. Jako Davout u Slavkova.R^;-D

2 0
možnosti
Foto

žíííš Davout nekecal, ale jednal:-)

0 0
možnosti
Foto

Ze Španělska hlásím, že zimní lockdown nebyl tak tvrdý jako ten jarní, v 10 večer musíme být doma, nesmíme ven z autonomní oblasti, tento týden začínají otevírat restuarace. Obchody fungují ale s omezenou otevírací dobou. Do Česka přeju, ať vám dojde trpělivost, a ať tam ty nahoře popoženete k tomu, ať konečně začnou něco dělat.

6 0
možnosti
Foto

nám už zřejmě došla:-)díky za reakci

0 0
možnosti
GK

Jak to je v Nemecku. Tady se neda srovnavat Nemecko jako celkovy stat. Kazda spolkova zeme si za zdravotnictvi zrovna tak jako za skolstvi zodpovida sama a Merklova to muze jen koordinovat ale nemuze jim prikazat ted otevrte nebo zavrete tohle a tohle. Zrovna tak skoly a skolky. Navic se tam ridi poctem nove nakazenych na 100 tisic za poslednich 7 dni. A kazdy okres muze mit jine narizeni/uzavery/uvolneni nez sousedni okres. Napr. okresy GaPa a Pasau zavreli da se rici starostove natvrdo protoze to jejich cislo se vyhouplo nad 400/7dni na 100 tisic. Bydlim v okrese Freyung-Grafenau. Minuly tyden nam to spadlo pod sto a vnucka a 1 a 2 trida zas mohli do skoly/skolek. Tento tyden uz zas jsou doma jelikoz jsme na 150. Neceka se az se v Berline nebo v Mnichove rozhoupou ale tyhle prava maji prave i okresy. Zrovna tak s pokutama a dodrzovanim a vymahanim. Je to daleko vyhodnejsi protoze se da tim padem i daleko rychleji a pruzneji rozhodovat. Kdyz jsme meli cislo pres 200 nesmeli jsme dal jak 15km od bydliste po okrese a zakaz do sousednich okresu. Vetsinou pokud nekoho chytli tak to meli za 250 Eur a to uz zaboli.

Na PCR testy muzu treba 3x za tyden a jsou v Bavorsku zadarmo. Neni problem sehnat u nas v okrese termin na PCR test na druhej den. Dostanete QR kod a potvrzeny cas kdy jste se objednal. Prijedete na cas a za 5 minut jste venku. Vysledek na mobila a na mail a opet s QR kodem vetsinou do druheho dne. Pak se to neda ani sfalsovat. Jine spolkove staty to maji jinak a vetsinou, ne ve vsech, se za PCR plati pokud vas teda neposle lekar. Lidi nadavaji taky a chteli by uz videt svetlo na konci tunelu a i zde se najdou rebelove kteri se s tim snazi vydupat/nedodrzovat/etc. Ale to je oproti Cesku kde se momentalne ted zdrzuju hodne malo. Ano ve mestech kde je vetsi anonimita to je s dodrzovanim horsi a kor kdyz se udela pekny pocasi tak jsou lidi urvany jak z retezu. Neni se jim co divit, preci jen se to lepe snasi v mensim meste nebo na vesnici.

6 0
možnosti
GK

jeste dam odkaz na stranky RKI (Robert Koch-Institut) kde mame slusny prehled jak, kde a co jak ve state tak ve spokovych zemich tak v okresech. Staci v mape kliknout na prislusny okres a hned mate cisla.

0 0
možnosti
RK

Mám podobné zprávy. Chorvatsko od 1.3. Otevřelo hospody. Španělsko dokonce dříve. Střídavá docházka do školy. Rakousko jedou skiareály za přísných podmínek, ale dlouhodobě... Čísla mají úplně jinde a hlavně jim klesají. A rozhodně to není lidmi. Respektování je všude podobné. 150 dní nouzového stavu nás drží na prvním místě na světě. Spolehlivě.

3 0
možnosti
Foto

díka za to jak to je v Chorvatsku:-)

0 0
možnosti
Foto

Zpráva z USA: Zdravim. My mame Pfizer. 2 davky , ale nekde ockuji jen jednou davkou. Jde to velmi rychle. Ockovali nas na parkovisti pod nemocnici primo z auta. Pri stani v rade s nami sepisovali informace a po prijetí k poslednimu stanovisti, nam dal vakcinaci anestiziolog. Dostali jsme ockovaci prukaz a nalepku o ockovani na prilepeni na sklo auta. Haha.Pote jsme cekali 15 minut na parkovisti ,tam si nas ohlidal dalsi zamestnanec a odfajfknul, ze jsme v poradku. Odjeli jsme domu.

Sledujeme deni v CR a je me z tech lidi nedobre. Jsou zabednenci, bezohledni sobci. Jen nadavaji na vladu, ale sami nedelaji nic. Vsude ve svete jsou lide ukazneni a dodrzuji pravidla. Australie uz rok je zcela uzavrená, nyni zacinaji ockovat i i kdyz na jihu zeme neni zadny prirustek nemoci. Nasi znami odtamtud pisi, ze asi jeste rok potrva, nez se dostanou ven. Lide jsou ukazneni,pokorni , ohleduplni. Ale nas cesky clovek se bije v prsa , a rve na namestich, nenosi rousku a jen nadava na vladu a vysmiva se, ze covid je jen chripka.

7 4
možnosti
RK

Všude na světě dodržují, jen u nás ne. To psal Babiš sám, že jo?;-D

1 2
možnosti
Foto

Najde se tu minimum lidí na celém blogu, kteří v sobě mají pokoru a slušnost a chápou, o co jde...nic nerozebírají. Paradoxně ti, s kterými jsem jinde mimo názor. Kteří se prostě ale nyní slušně podřídí a veškerá politika jde stranou...tu nejzákladnější hodnotu, když se skutečně láme chleba...úcta k lidským životům a práci vyčerpaného prrsonálu nemocnic v sobě našli a já jim za to moc děkuju. ... Na západě Čech se jedná o celé tragédie rodin...svůj příběh prodávat nemám sílu, ostatně po útocích na Vladimíra Kroupu...jen svěsit ramena. Karmu ti nedám. Ač ti za blog skutečně děkuju. Diametrálně odlišní jsme v tom, že pro mne je věrohodný muž ten, kdo se vypořádá či distancuje zřetelně od těch, kteří tu na blogu pomáhají k doslovné katastrofě a stále hledají zkratky a nabádají k nim ostatní. Nejsou zkratky k cíli. Nejsou. Žádné blogerské poplácávání ani měkčení tu fakt nemá místo. Jde o životy a tam nechť jde tvůj přítel Větvička kamsi...odpusť. Jsem prostě silně kategorická. Momentálně hraje prim řád.

Jako nàrod jsme ve včerejší statistice vyšli ostudně s naprosto umrněnou tvrdostí lockdownu pro celý zbytek světa v pandemii jako měkkouši, co nejsou schopní zatnout zuby a věc přijmout. Nestojíme za nic ani v národní soudržnosti. Jeden nevěří druhému. Nenaslouchá. Já si neumím představit, že by byla válka...jaký portrét nám covid namaloval. Nicméně za blog díky.

9 4
možnosti
PB

Zajímavé. Takže zatímco Vláďa Kroupa pouze vyjádřil svůj názor, ostatní útočili.

A to že on ve svém blogu nařknul kde koho je správné, protože jak říkám, má právo vyjádřit svůj názor.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS