Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejhorší ovšem je, že ta banda "odborníků" si ani nedala tu nejmenší práci s tím, aby si zjistili, jak nešťastně jsou z tohoto hlediska tzv. okresy zakresleny.

Už dávno se kvůli tomu musela udělat řada výjimek, aby se zachoval prapůvodní smysl spádových obcí (s rozšířenou působností). Např. Městský Úřad v Turnově slouží i pro obce na okraji sousedních dvou okresů, aby občané nemuseli na úřad cestovat desítky km. Na to se zapomnělo, takže turnovský starosta musel žádat MV o výjimku.

Obávám se, že takových případů bude v ČR hodně.

Zase klasické politické (a špatné) rozhodnutí, které nebere ohled na skutečné lokální podmínky.

3 0
možnosti
Foto

Myslím si, že Váš tak trochu problém (a zdaleka nejen Váš...) je v tom že hledíte na některé věci a nařízení očima "předcovidovýma". Neuvědomujete si, že covid naprosto změnil pravidla hry a tím pádem nemůže platit obecně to, co platívalo kdysi. To JE realita. Ve Francii to prý fungovalo, proč by to nemohlo fungovat mezi Aší a Valašskými Klobouky...?

0 5
možnosti
Foto

Takže podle Vás by bylo správné každého nakaženého nechat popravit, aby nákazu dál nešířil.

Vy byste měl raději mlčet, jako zářný příklad toho, co funguje a co ne. ;-D

2 0
možnosti
Foto

I64v89o 45C30i80l67i18c41h

1. 3. 2021 23:24

Kamarád si to na mobilu napsal na zeď Facebooku s tím, že to příslušníkům kdyžtak ukáže v tom mobilu ;-) Zatím nepsal jak dopadl ... vlastně, zatím nepsal vůbec! A nevíte kam zmizel mlíkař?

4 0
možnosti
Foto

zajímavé informace, karma

0 0
možnosti
KK

Aplikovat správní řád při kontrole pohybu policií? To snad ne. To fakt nikomu neraďte. A pokud jde o došlý toner, zkuste mrknout na stránky MV ČR. Stačí využít jejich vzor a prohlášení napsat rukou.

1 0
možnosti
Foto

Čestné prohlášení jsem si vytiskl a budu ho mít vyplněné u sebe až někam pojedu. Fakt to pro mně není tak strašná zátěž, pro vás ano?

4 4
možnosti
Foto

Ačkoli si nejsem jist, že onen paragraf 53 v zákoně 500/2004 lze interpretovat tak, jak autor uvádí (ale o tom jsem psát nechtěl), zareaguji na jinou věc z článku. Zátěž to není, ale problém to být může. Dnes jsem zjistil, že mi definitivně došla barva v tiskárně. Novou cartridge máme (mají mladí) na chalupě a ta je v jiném okrese. Než seženu novou, mám problém. Podobných variant přináší život bezpočet.

4 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 41,38
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik