Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

No to musí být naprosto zoufalá situace. Celé tři týdny nemoci popojet autem do přírody. Naprostá ztráta vybudované imunity. Chápu vaše rozhořčení a morální dilema.

Možná by bylo lepší zavést nějakou tu výjimku. Pak by se mohlo kritizovat, že je opatření na moc stránek a chaotické.

2 2
možnosti
Foto

I87v52o 12C58i71l68i43c65h

1. 3. 2021 13:24

Tak ony to s docela velkou jistotou nebudou "pouhé" tři týdny, ale minimálně ten měsíc, co mají nouzový stav a pokud jim ho pak ještě někdo prodlouží, tak i mnohem déle. Mně navíc koncem minulého týdne skončila karanténa ve které jsem zcela zdráv a s negativním PCR testem musel být úplně zavřený doma, takže to mám (jen s maličkou pauzou) o to delší ;-€

1 0
možnosti
PN

No jo, on se ten vir neprojeví hned...Každopádně chválím a děkuji za Váš přístup. Škoda, že se tak nejspíš nechovali všichni. Možná tento opruz nemusel být.

0 0
možnosti
Foto

I82v96o 56C28i65l37i58c18h

1. 3. 2021 14:22

Do toho negativního PCR testu po šesti dnech od setkání bych tu karanténu ještě chápal, ale ten krásný slunečný víkend po něm mne to už štvalo opravdu hodně :-/ A pokud tohle někteří lidé musí absolvovat již po několikáté za sebou, tak se jim ani moc nedivím, že na to pak časem kašlou ;-(

1 0
možnosti
PN

to musí být na palici, několikrát za sebou tohle absolvovat. Snad lidem alespoň trochu pomůže jestli jim schválí ty prašule k nemocenské, nebo teď má být 100% ? nebo co to mlela Venezuela? Když odpadne tenhle problém, tak to snad lidé vydrží.

0 0
možnosti
Foto

I40v35o 98C70i50l90i13c53h

1. 3. 2021 15:47

Jo, taky jsem byl na 60% :-/ Chápal bych to, kdybych byl nemocný, ale tohle je fakt pakárna ;-( Navíc tu nemocenskou (a tudíž i karanténu) prvních 14 dní musí platit zaměstnavatel, takže jestli těch 100% projde, tak to sice pomůže lidem, ale zase bude o to větší tlak od zaměstnavatelů, aby se tomu lidi vyhýbali. Když už ty preventivní karantény stát požaduje (a já nijak nezpochybňuji ten čas do negativního testu), tak by to lidem měl platit sám v plné výši 100% (nebo aspoň 90%) pokud jsou negativní a zdraví. Přičemž po negativním testu (který se dělá po cca týdnu) alou do práce.

Pokud jsou ovšem nemocní, tak bych klidně nechal stávající stav, protože je jedno zda dotyčný marodí s coronavirem nebo třeba se zádama, prostě se musí léčit.

0 0
možnosti
PN

Jo, jo. Taky mě to napadlo, aby teď (tedy jestli něco schvalují ) nebyla nakonec o karantény rvačka. A jak k tomu přijdou ti, jenž měli jen 60%? Bude to oříšek.

0 0
možnosti
Foto

I31v24o 53C49i96l19i44c61h

1. 3. 2021 18:02

Vláda už to schválila pro všechny s infekční chorobou na březen a duben, ale ještě záleží zítra na sněmovně a pozítří na senátu. Ten rozdíl 40% by snad měl zaměstnavatelům platit stát. Ale i tak se už nechci setkat s nakaženým. Ne že bych se tolik bál, že by mne nakazil, tuhle karanténu jsem musel absolvovat proto, že jsem byl dvakrát za sebou obden a pokaždé po téměř dvou hodinách v družném hovoru zblízka v jedné místnosti se dvěma nakaženými najednou (podruhé jedna už i chraptěla), každého z jedné strany a přestože jsem měl pouze malý bradový štít, tak mne nenakazili. Kolegyni s respirátorem, která si desinfikovala ruce každou chvilku ovšem bohužel jo ;-( Asi mám dobrou imunitu anebo nevím. Nechci se s nikým takový setkat hlavně proto, že bych nejspíš musel zase zcela zdravý tvrdnout zavřený doma.

0 0
možnosti
PN

Třeba už máte i protilátky a nebo jste i klikař. Možná používáte něco na astma.

Každopádně je to lepší nechytit. Mějte se:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 246
  • Celková karma 19,65
  • Průměrná čtenost 1281x
Pokud svoboda něco znamená, znamená to "právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet" aneb co si myslíš o sobě ty, je mnohem důležitější, než to, co si o tobě myslí ostatní...

Seznam rubrik