Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A navíc má vláda POVINOST tato opatření náležitě, podrobně, detailně vysvětlit. Neboť ji to nařizuje nedávné rozhodnutí, usnesení Ústavní soud !!! :-/

0 0
možnosti

tady se sešli odborníci! Je mi smutno.

0 0
možnosti
RV

a bez Bureše vydržíme i navěky :-) Už aby to bylo.....

1 0
možnosti
KS

B je správně, jelikož obchody se smutečními věcmi jsou zavřené

0 0
možnosti
ST

Víte jaký je rozdíl v tom, když některé obchody zavře a jiné povolí Mette Frederiksen a když to samé udělá Andrej Babiš?

Mette Frederiksen nikdy neměla přímé napojení na bussiness.

0 0
možnosti
KS

A Babiš by Vám řekl, že právě kvůli tomu ta ženská vůbec neví, co dělá.

0 0
možnosti
Foto

Těžká otázka (z nadpisu), pořád si s ní nějak nevím rady;-D;-D JiříR^

0 0
možnosti
VP

Pro diskutující. Článek nebyl o tom zda vadí otevřené květinářství, to většině nevadí, ale vadí zavření ostatních provozoven, což je společně nesmysl, který rozeštvává lidi a v diskuzi je to dobře vidět.

9 2
možnosti
DP

R^ Bez těch jeho buřtů vydržím nekonečně dlouho!

3 3
možnosti
DP

AAAA, koukám, že dvěma koblihám ty jeho šmakulády chutnají.;-D;-D;-D

2 2
možnosti
RP

Článek je antibabišistický blábol panelákového takyodborníka.

Nejedná se ani tolik o kytky dovážené obvykle z Holandska, ale jedná se o zahradnické výpěstky. Všechn ty sazenice zeleniny, všechny ty ovocné stromky a keře. Hlavně předpěstované sazeničky zeleniny, vyseté před měsícem, dvěma měsíci, mají velmi úzké časové okénko pro jejich prodej , během takových 14 dnů, maximálně 3 týdnů se musí prodat, jinak přerostou a stanou se hůř prodejné, protože jsou vzhledově horší a taky méně plodí. neboli se potom mohou rovnou vyhodit do kompostu. Kromě toho zabírají místo ve sklenících, které se už nutně musí použít pro odpěstování další generace sazeniček, aby bylo co prodávat za něsíc až měsíc a půl.

Ovocné stromky a keře pro venkovné pěstování, pokud to nejsou drahé produky v kontejnerech, kterých je zatím menšina, se mohou sázet a tedy prodávat pouze v poměrně úzkém časovém rozmezí, březen až část dubna a potom na podzim chladná, ale bezmrazá část listopadu a prosince. Pokud se neprodají, dají se v ovocných školkách uchovávat bez ztráty prodejnosti tak rok, než přerostou, ale už i tak zabírají ve školkách místo a peníze v nich vložené se nereprodukují, ale stárnutím stromečků naopak mizí.

A právě z loňského roku, kdy covid začal, je v zahradnických školkách plno neprodaných výpěstků.

Koneckonců i ty řezané kytky je třeba v krátkém rozmezí jejich životnosti prodat, jinak přijde mnohaměsíční práce vniveč. Měsíce trvá, nerž se ty kytky vypěstují a než začnou kvést, pak se ale musí prodat velice rychle, jinak se můžou všechny tyto kytky vytrhat a vyhodit. Už řezané se musí prodat do jednotek dnů, rozkvétající podle druhu kytky a režimu ve skleníků do 1 - 2 až maximálně4 týdnů.

8 15
možnosti
JK

Chápu správně, že kytky a sazenice mají přednost před zdravím a smrtí lidí? Na rozdíl od zmařených investic jiných podnikatelů, kteří je odepisují bez náhrady? V době, kdy se lidé zavírají doma jak v bunkrech a je jim odepřena základní svoboda, volnost pohybu? Jak někdo může mít takové zatmění a přes sazenici nevidí zbytek světa. Běžte do nemocnice a řekněte těm co tam leží, "sorry jako, leží zde pár případů navíc, ale já musím ty sazenice prodat jinak pojdou a stálo by mě to peníze".

8 6
možnosti
Foto

Obhajoba otevřených květinářství pietou je naprosto lichá, tvrdí sami květináři

Dnes 15:45

bož, Novinky, ČTK

Obhajoba vlády, že květinářství mohou zůstat nadále v provozu z pietních důvodů, je podle sítě Květiny Novák naprosto lichá. Počet účastníků na pohřbech je omezený a užší rodina služby květinářství obvykle nepotřebuje. Pietní výzdobu zařizují pohřební služby. Za Květiny Novák Praha to uvedla Lenka Baráková.

13 2
možnosti