Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Nezbývá než volit Trikoloru.

0 0
možnosti
IP

Jak mi popíšete fakt, kdy pan premiér svolá jednání vlády s opozicí k mimořádným opatřením a jediným výsledkem jednání je, že tyto opatření a jejich zdůvodnění předloží následující den? Mimochodem ani ten následující den nic nepředložil. Jak byl pan premiér asi připraven na jednání? Vy to zřejmě okomentujete, že opozice taky nic nepředložila :-).....což by byla lež

1 1
možnosti
ZD

Byl jste u toho, nebo jen posloucháte opoziční plky, které autor krásně rozebral na základě reálných výstupů v televizi?

1 0
možnosti
MK

Takže jako obvykle, chtěl jste napsat, že vám Fiala leží v žaludku. Jinak opravdu nechápu, co jste nám tímto příspěvkem chtěl sdělit.

0 1
možnosti
ZZ

Tak to podstatné pro vás shrnu tak, abyste to i vy pochopil.

Když vláda žádala o prodloužení nouzového stavu v polovině února, česká demokratická opozice to odmítla.

Hejtmani ( převážně opoziční ) však vyzvali nenáviděného premiéra, aby prodloužil nouzový stav na jejich výzvu.

Opozice v senátu pak odeslala stížnost k Ústavnímu soudu na porušení zákona.

Čas ukázal, že vláda i hejtmani měli pravdu a opozice v senátu se hrubě zmýlila v odhadu vývoje epidemie.

Úsměvné bylo to, že předseda senátu Miloš Vystrčil tvrdil, že se „nic neděje, protože Ústavní soud jistě nerozhodne do konce února“, takže opatření podle nouzového stavu ( který nezařídila poslanecká sněmovna ) budou dále bez problémů fungovat a zdraví obyvatel bude ochráněno - i bez poslanecké sněmovny a senátu, který si na tento nouzový stav stěžoval.

Už chápete, nebo pořád vám to nedochází, jak na vás opoziční poslanci a senátoři kašlou ?

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
AJ

co mají koblihy pořád s tou "párty na Karlově mostě"?

1) bylo to povoleno hygienou

2) situace byla v té době dobrá, nebyl důvod to nepovolit, nebo se nezúčastnit

3) čísla se začala zhoršovat asi až za 6-8 týdnů, a s tím asi ta párty neměla nic společného

4) to koblihy tak štve, že je nikdo nepozval?

1 1
možnosti
ZZ

Rozlučku s covidem pro tisíce lidí uspořádal na Karlově mostě kavárník Ondřej Kobza - nevíme, jestli si pro tu akci nějaké povolení vyběhal. Přípravy proběhly pod záštitou opozice dosti tajně.

Od té doby ale začala čísla nakažených utěšeně růst.

:-(:-(:-(

1 0
možnosti
JP

Tak pravil příslušník sekty anoistů. Argumentace nulová, reflexe toho co se stalo nulová, reflexe o tom, že to byla hlavně vláda, kdo je odpovědný za aktuální stav nulová.

Jen nesmyslné blekotaní, že za to může opozice. Velmi rad bych diskutoval, ale se zabedněným fanatikem to opravdu nejde. Bohužel.

3 2
možnosti
DE

D71a31v92i82d 39E66v18a86n

28. 2. 2021 9:47

Usnesení Sněmovny, kterým Sněmovna podpořila, že je v kompetenci vlády vyhlásit nový nouzový stav, bylo od Sněmovny velmi vstřícné gesto. O tom, že bude potřeba nový nouzový stav opozice mluvila už ve čtvrtek, den před hlasováním.

Mimochodem, o nutnosti nouzového stavu mluvil Babiš poprvé ve středu, den po té, co další nouzový stav vyloučil a řekl, že se od 28.2. bude pokračovat podle pandemického zákona. Ve středu, když otočil o 180 stupňů, slíbil opozici, že jí pošle podklady, jaké opatření vláda chystá.

Ve čtvrtek neposlal nic, a tak k další schůzce došlo až v pátek před jednáním ve Sněmovně. Ve středu se také setkal s odbory, a jak řekl jejich předák Středula, byl z tohoto jednání mírně řečeno rozčarován, Babiš neměl nic připraveného.

Zcela také opomíjíte fakt, že o prodloužení nouzového stavu může vláda Sněmovnu žádat až po 30 dnech od vyhlášení, a tento byl vyhlášen od 15.2. Poslanci pochopili žádost vlády o prodloužen nouzového stavu, po té, co podpořili výše uvedené usnesení, jako právní kličku vlády, kterou se snažila legalizovat vyhlášení nouzového stavu na žádost hejtmanů.

Předpokládám, že i legislativci vlády měli stejný názor, že legislativně nejčistší je vyhlášení nového nouzového stavu, ale jejich názory nejsou v poslední době brány v potaz, viz jejich nedoporučující stanovisko na Hamáčkovy návrhy týkající se krizového zákona, které donesl na vládu 15.2...

2 1
možnosti
ZZ

Situace na bojišti se mění každý den, bohužel k horšímu.

Nouzový stav je potřeba a tanečky kolem něj jsou naprosto zbytečné - ať je předvádí poslanecká sněmovna, senát, nebo ústavní soud.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Možná ,že budu volit jako protest komunisty . S té opozice si opravdu neumím vybrat a Babišovi přeji aby si už odpočinul. Kdo znáte jméno spasitele, napište.

2 0
možnosti
JL

AB: My jsme žádné návrhy od opozice nedostali.... A některé z nich jsme i podpořili.

0 3
možnosti
RK

R23a17d10e77k 50K55o39h11u89t

27. 2. 2021 20:19

Opoziční politici jsou úplně nesamostatně myslící. Na vše potřebují jasné vysvětlení, sami si neumí domyslet souvislosti, jak malé děti nechápou příčinu a důsledek. A s nimi nejinteligentnějších 10 až 15 % obyvatel ČR. Jsou to odborníci na vše, ale je jim potřeba vše jasně vysvětlit. Jinak i na horká kamna sednou, protože jim nikdo nevysvětlil polopatisticky, že na horká kamna se nemá sedat. Bylo jim nedokonale vysvětleno, že se na ně jen nemá sahat.

5 5
možnosti
RK

Zatímco intelektuální formule vašeho typu jistě mají vysvětlení pro to, jak nám 150 dnů nouzového stavu pomohlo k prvnímu místu na světě. Koukám Kohute, že děláte Zdendovi tvrdou konkurenci. ;-D

5 5
možnosti
KB

K75a29r82e87l 21B47o82k

27. 2. 2021 19:29

Asi nemáte pravdu. Prodloužit nouzový stav jen tak nejde,je to porušení ústavy. Ale vyhlásit nový nouzový stav lze. A o to jde opozici.

2 0
možnosti
RK

R21a77d42e70k 66K69o68h54u88t

27. 2. 2021 20:07

Já nevím o co jde opozici. Vyhlášení nového stavu jí nevoní, ale vyhlášení nového doporučuje. Vlastně vím o co jde opozici - aby nebyla s nouzovým stavem spojována. A tak zase může podlézat odmítačům svými hláškami že lidi stejně nouzový stav dodržovat nebudou, a že oni to vlastně tak nějak schvalují, protože oni s nouzovým stavem nemají nic společného. A díky tomu se covid lekne a uteče...

7 1
možnosti
  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články