Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z D25d na D 57d. Jednoduše řečeno, místo toho, abych platil v D25d 16 hodin VT a 8 hodin NT, budu platit v D57d 4 hodin VT a 20 hodin NT. Úspora 8.278,64 Kč za rok.

Zdroj: https://mirekmatyas.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766389

Uvádíte úsporu změnou sazby z D25 na D57. Mám pocit, že jste nějak pominul současnou změnu sazby za jistič ze 129 až na nějakých 350 plus DPH.

Současně se vám změní i sazba za dodávku(tu část tam nemáte ofocenou, jen celkovou cenu). Takže podle mého názoru bude ta úspora menší. Taky musíte splnit podmínky, abyste tu sazbu vůbec mohl dostat( spotřebiče 40% příkonu hlavního jističe atd.)

0 0
možnosti

Část faktury se sazbou za dodávku dám na blog za pár týdnů. Změnu sazby jsem již nastartoval. Takže za pár měsíců uvidíme o jak velkou úsporu se bude jednat.

0 0
možnosti

Často se na mě obracejí kolegové, jestli jim s tím mohu pomoct. Takže vím, že někdy to až tak jednoduché není.

Když si vyhledáte "problémy se změnou dodavatele el. energie", odkazů je tam taky dost. Je tedy skvělé, že vaše domácnost je v pohodě.

Spíš by mě zajímalo, jestli je nějaké téma z elektromobility, které by zajímalo právě Vás.

0 0
možnosti

E68m35i41l 30N37o48v31á87k

28. 2. 2021 8:11

Trochu se obávám že se obracejí na nepravého člověka, když podle toho co píšete s tím sám máte problémy a podepsal jste smlouvu, o které píšete že "Výpověď mi umožní až v roce 2025 a výpovědní lhůta je tuším 230 dní – dle smlouvy." Navíc jí ani nemůžete najít.

Když mě nějaké téma z elektromobility zajímá, tak si ty informace dohledám, pochybuji že přijdete s něčím objevným, co zatím k dohledání na internetu není.

1 0
možnosti

E35m95i94l 30N78o58v88á12k

26. 2. 2021 23:04

Nechápu co se tady řeší za složitosti. Přechod od jednoho dodavatele k jinému je jednoduchý proces, stačí si v některém srovnávači např.

http://www.eru.cz/cs/srovnani-nabidek-elektriny

https://kalkulator.tzb-info.cz/cz/dodavka-elektricke-energie

porovnat jednotlivé nabídky (liší se pouze cenou silové elektřiny a měsíčním poplatkem za odběrné místo, všechny ostatní parametry jsou u všech nabídek stejné), vybrat tu pro mě nejvýhodnější ať už cenově, délkou smlouvy nebo čímkoliv jiným. Nechat si zaslat smlouvu, pročíst a někam si poznamenat kdy příště mohu dodavatele opět změnit. Přechod zajistí nový dodavatel. Absolvoval jsem to již několikrát a nikdy jsem s tím žádný problém neměl. Samozřejmě předpokladem je nebavit se s nikým kdo mi chce něco vnutit a nepodepsat smlouvu která je pro mě na první pohled nevýhodná, např. s dlouhou fixací a pak se divit, že ji nemohu vypovědět dříve.

1 0
možnosti

Řeším tady na blozích, jaké výhody nám nabízí elektromobilita.

V mém případě je cílem nemuset být připojen od září 2021 k síti 230V a vystačit si pouze s HFVE a dvěma elektromobily s funkcí V2B, popřípadě V2L. (viz předchozí blogy)

0 0
možnosti
Foto

Nerozumím vašim steskům. Dodavatele můžete vyměnit - nemusíte od toho vašeho odebírat do smrti. Máte s ním smlouvu buď na dobu určitou - zjistěte si do kdy, nebo neurčitou, čili za 3 měsíce po výpovědi můžete jít třeba ke skautům. A ty ostatní služby dodávky? Podívejte se o list dopředu a zjistíte, že to je odebraná elektřina a spolu s tím nějaký poplatek dodavateli za odběrné místo. Vaše divení se nad cenami byste měl směrovat k ERÚ, ten reguluje ceny distributorům.

3 0
možnosti

Vážená paní, nevím sice, o jakých stescích přesně mluvíte, ale informace máte naprosto skvělé. Číslo, které jsem nedokázal přiřadit je opravdu na třetí straně dole, plus mínus nějaká daň, která v zúčtovacím období měnila – proto nesedí částka. I ostatní informace máte správné – až mám pocit, že ...

... ale to víte, nevydržel jsem to a dodavateli zavolal hned.

Výpověď mi umožní až v roce 2025 a výpovědní lhůta je tuším 230 dní – dle smlouvy. Chtěl jsem ji vidět, tak jestli by mi ji neposlal, ať to nemusím hledat. Pán byl celkem ochotný, pošle ji za 1.000,- Kč (dle smluvních podmínek) – tak raději budu hledat. Tušil jsem, že přepis bude kovbojka, zatím to však vypadá na komedii.:-)

0 0
možnosti

Tak tady máme rekord. 14,36 Kč za jednu kWh.8-o

Nevěřil jsem, ale poslal mi emailem fakturu kolega elektromobilista z Ostravy.

A co myslíte - je to tam!

0 0
možnosti

Rekord překonán! 115 Kč za jednu kWh. 8-o8-o

Opět faktura z Ostravska!!!

Koukněte se i u Vás doma vaši fakturu - kdo je ještě lepší (teda vlastně horší).

0 0
možnosti

Já nevím, co vám není jasné, vy šťouro! Těch 11 827,92 Kč je za o s t a t n í služby (profukování drátů a pod.).:-)

2 0
možnosti

Už to vím. Musel jsem tam zavolat. Řešila to až ta paní co to fakturovala.

Ale je to tak jak jste napsal - profukování drátů (nebo něco podobného). Popíšu to ale někdy příště. Je k tomu nutný obrázek. A vznikne zde další úspora - počítám, že to bude dalších 20%.:-)

0 0
možnosti

J22a13n 75V28l91k

26. 2. 2021 13:11

Výpočet je dobrá věc, ale v zásadě platí, kolik bude zákazník ještě ochoten uhradit a při tom si udržet míru spokojenosti. Elektřina byla a vždy bude strategická, ovlivňuje prakticky vše. Věřte, že energetika si sleduje náklady každého zdroje, přesně počítají a znají co si mohou dovolit a jaké investice realizovat. Tyto údaje z pochopitelných důvodů není vhodné zmiňovat.

1 0
možnosti

A vo tom to je. Já už prostě nejsem ochoten!!

0 0
možnosti

Tak to se vám ten elektromobil celkem prodražil, co? ;-D:-/

1 0
možnosti

Přesně na totéž jsem přišla před xx roky. To jsme přecházeli z elektrického topení na plyn, který nám v ulici konečně zavedli. I pídila jsem se po informacích, jakou mám zvolit sazbu, když tedy nebudeme topit elektřinou, toho se přesně týkalo, jaký teda zvolit jistič a další. I na tehdejších rozvodných závodech mi potvrdili, že NIKDO nekontroluje, jestli máme doma bojler a jestli teda tou elektřinou topíme nebo ne (protože na otop elektřinou se tehdy muselo u rozvodných závodů žádat o povolení, zda tedy můžeme, jestli to síť v daném místě utáhne nebo ne. Nám to tehdy povolili, ale našemu příbuznému ne, tam byl v obci slabý transformátor). A tehdy jsem si spočítala, že pokud nechám silnější jistič, v našem případě 3x25, tak budeme spotřebovávat 4 hodiny denně drahou elektřinu a 20 hodin levnou. Od té doby jsem to několikrát přepočítávala a výsledek byl stále stejný. Máme Vámi uvažovanou sazbu, ale teď už daleko více spotřebičů.

1 0
možnosti

A ještě dodatek: spotřebu elektřiny (nejen elektřiny, ale i dalších energií, jako je voda a později i plyn) sleduju někdy od r. 1983.

1 0
možnosti

Mám přesně to samé a mohu říci, zlatí komunisti.Vyúčtování přišlo na proužku papíru 4x25 cm a tam bylo jasně napsáno kolik kWh bylo z minulého sčítání, kolik je nyní, kolik stojí 1kWh a kolik mám doplatit, popř. oni mně vrátí zpět.

Jednoduché a přehledné.Rád bych sem dal několik takovýchto lístků, ale nevím jak to přeskenovat sem do diskuze (mám vyúčtování od r.1978 až do dneška).

První věc...šetření papírem (kolik těchto lísků se nechá udělat z jednoho archu této faktury), za druhé...jedna společnost a jeden ředitel...dnes?X společností, každý ředitel (či jak se jmenuje nejvyšší člověk v této společnosti) bere určitě více než milion za rok, distribuce rozkouskovaná na několik společností...někdo má dráty, jiný má distribuci atd.(neznám všechny kdo má co do činění s rozvodem elektřiny až do baráku) a v neposlední řadě...telefonáty od lidí co nabízejí lacinější elektřinu, náboráři na ulicích a ti všichni určitě za 10 tisíc nedělají.

A toto všechno nám prodražuje elektřinu.

A pak budou všichni říkat, že za komunistů byla přezaměstnanost a zbytečně placení lidé.

5 0
možnosti

Úžasné! Chci zpět socialismus, chci vyúčtování na proužku papíru! Filipe, Semelová, Grospiči, zvedněte tu rukavici a zařa ́dte tento požadavek do volebního programu. Vítězství bude vaše.

P.S.: a co teprve vyúčtování na počátku minulého století! Paušál podle počtu žárovek v domě. Žádné elektroměry, žádné složité výpočty.

5 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS