Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J57o33s82e49f 69P15o46t15r

26. 2. 2021 23:16

Pane Braun,

z vašeho článku i z níže postavené diskuze jasně chápu, že jste fundamentální věřící, fundamentální věřící antikatolík. A že vaší antivíru vyznáváte tím, že lezete do zadku jinému názoru.

Snažíte se nás přesvědčit, že osud světa je na pokraji katastrofy, které se zabrání jedině tím, že svět se postaví na obranu nějaké obskurní kapely v Polsku.

Vaše názory na katolickou církev jsou totožné s názory, které zplodili tupí, nevzdělaní, práce se štítíci politruci reálného socialismu. I když se navenek od nich distancujete, vaše myšlení je s nimi totožné. |A věřte mi, já jsem to všechno zažil a prožil.

0 0
možnosti
Foto

Pane Potre... nic jste nepochopil. Víra nemá žádná přídavná jména. Jsem prostě věřící. Tečka. Věřím v Boha a nikoliv v pohádkovou bytost jménem Ježíš. K víře nepotřebuji chrámy ale ani organizaci, která mi bude vysvětlovat jak mám věřit. To pak přestává být víra ale to co popisujete. Víra je vnitřní přesvědčení, které nevzniká a nežije tím, jak mu kdokoliv cokoliv přikazuje a ozřejmuje. Víra také nemá potřebu lézt někomu do zadku a ani já takovou potřebu nemám. Vůbec mně nezajímá názor druhých v tomto směru. Moje víra je mou vírou. Nejsem antikatolík. Jsem proti všem organizovaným náboženským skupinám. Není to ale tak, že bych je toužil zničit. Chtěl bych jen aby zaujaly místo, které jím ve společnosti patří. Tedy místo zájmových skupin jako jsou filatelisté nebo numismatici a nerozhodovali o běhu světa.

0 0
možnosti

Vidím že Vám a EU dělá Polsko starost.... To opravdu rád čtu....;-):-)

0 0
možnosti
Foto

Nevím pane Gayere jak jste k tomu došel? EU mně nezajímá. Tedy po pravdě, leze mi krkem, ale netýká se mně. A Polsko mám, jako Polák rád, proto mám o něj starost.

0 0
možnosti

Polsko přežilo jen díky katolické víře a literatuře. To nemám ze své hlavy, četl jsem v God ́s playground /Bože igrzysko/ , což jsou dějiny Polska od anglického autora Normana Daviese. Přečtěte si něco o stávce děti ve Wrześni /1901/,

Němci byli luteráni / jako já/ , Rusové byli pravoslavní. Takže dívat se na polskou církev jen jako na sebranku pedofilů je značným zkreslením.

Současná kampaň proti církvi Polsku, to je obdoba BLM v USA. Jistě ,pedofily je třeba najít a potrestat, o tom žádná. Na druhé straně ten Nergal jen surfuje na

proticirkevní vlně. Trestat Nergala je blbost, doufám, že soudce bude mít rozum.

Něco o kojotovi v polštině: " Kojot nie jest zwierzeciem pieknym ani sympatycznym" Místo kojot si dosaďte Nergal.

To jsem si pěkně popovídali. ;-D

4 0
možnosti

Vám ta církev ale musí ležet v žaludku :-))) Soudím, že ani neznáte přesný obsah slova "fanatik", ačkoli jej používáte. Co se u nás o Polsku píše a skutečné problémy, které tam řeší, bývají často dvě různé věci :-DDD

3 1
možnosti
Foto

Pane Lisovský, moc nevím co se u vás o Polsku píše a je mi to celkem jedno. Já mám totiž polský původ, takže to co se u vás píše, pro mně nemá váhu. Mám informace takříkajíc od pramene. A ano, církev mi opravdu leží v žaludku.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS