Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A dostáváme se k těm dvěma rouškám. Naučil se virus roušku, ten symbol Naděje na přežití, nějak obelstít? Přechytračit?

Zdroj: https://vitha.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766282

Rouška na "původní" vir stačila, nynější britská mutace je mnohem nakažlivější, proto vláda na to reaguje nošením respirátorů...to snad pochopí i malé dítě, ne? ;-)

0 3
možnosti
Foto

Možná. Možná je to jen zoufalý pokus, aby lidi skutečně ty roušky nosili, a to ne roušky ušité z krajky (i to jsem viděl), a aby je nosili pořádně - příliš mnoho lidí nosí roušku "na Blatného" - a to je pak jedno, jestli je domácí, chirurgická, dvě chirurgické, nano, respirátor... pod nosem je to k ničemu.

Ale třeba osvětu provede Hospodin z výsosti, jeden výrazný antirouškař, co nevěřil na Covid, už ho má.

M. Kalousek na Twitteru: Přeji panu bývalému prezidentovi Václavu Klausovi lehký průběh nemoci a brzké uzdravení. Noste respirátory a omezte rizikové sociální kontakty. Je úplně jedno, že nevěříte na Covid. Stačí, když Covid věří na vás.

3 1
možnosti

Kdo nevěřil na kovid? Klaus? Kdyby nevěřil na kovid, nemohl by neustále tvrdit, že protikoronavirová opatření jsou nedostatečná a míjejí se účinkem.

Právě jste ukázal dokonalý model uvažování a korekce reality, který dnes převládá. Klaus tvrdí: "Protikoronavirová opatření jsou neúčinná". Bohumil Michal (a nejen on) z toho vyvodí: "Klaus popírá účinnost protikoronavirových opatření, tudíž popírá kovid".

Díky tomuto modelu uvažování je dnes společnost tak polarizovaná.

6 1
možnosti

Jinými slovy - rouška vzniku a rozvoji britské mutace nezabránila, protože umožnila takový rozvoj populace viru, že taková mutace měla dost času vzniknout. Kdyby se nasadil respirátor hned, k rozvoji britské mutace by pravděpodobně ani nemuselo dojít. To neplatí jen pro naši vládu, to platí pro všechny vlády obecně. A dostáváme se tím z druhé strany k témuž. Rouška nikdy na zvládnutí epidemie nestačila. Tohle chápe malé dítě.

0 0
možnosti

rouška bývala stačila, ale bohužel ne všichni ji nosili, spousta lidí na to kašlala, proto se ta nemoc šíří dál......před 14 dny, jak byly ty mrazy, jsem byl s dcerou bruslit na rybníku, bylo tam cca 100 lidí v poměrně těsném kontaktu, roušku měli tak kromě mne tak 3 lidi ...takhle to bohužel je....

2 0
možnosti

No vidíte. A Vy jste tam byl taky, přestože víte, že Vaše rouška nechrání Vás, ale druhé. A přesto jste tam vzal i dceru. Vědomě jste ohrozil sebe, dceru, a potenciálně i další členy Vaší rodiny, kolegy a všechny další lidi, se kterými se stýkáte.

Takže nesvádějte na ostatní, že něco dělají špatně, protože sám jste taky takový. Měl jste si vzít respirátor.

1 1
možnosti

Já ho samozřejmě měl..

0 0
možnosti

roušku měli tak kromě mne tak 3 lidi ... To jsou Vaše slova

1 0
možnosti
Foto

A teď si představte pracující, jedoucí do práce v MHD. Nacpáni jeden na druhého v uzavřeném prostoru. Ale to nevadí! Rybník - vadí!

A pak sedí v kanclu 8 hodin, dýchají vzduch různě "navoněný", a když přijedou domů, dýchnou to na rodinu. Ale s tímhle se nic nedělá, protože potlačení infekce by vedlo ke ztrátě zisků z prodeje předražených pomůcek.

Jen se pěkně lidičky infikujte, ať nám to sype.

2 0
možnosti
Foto

A dostatek respirátorů máte?

Virus si mutuje, ať něco na tlamě nosíte nebo ne.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS