Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J87a26n 65M77a32r73e87k

23. 2. 2021 19:33

Prosím vás, co je to, nebo kdo je to LÍDR? Nenašel by se tam nějaký český název místo té americké zkomoleniny?

0 0
možnosti
Foto

Tam by se našel. Kdyby se Vám chtělo.

0 0
možnosti
JR

J33a96n 88R52á86ž

23. 2. 2021 17:30

První půlka zmiňující se ,mimo jiné, o málo ve veřejnosti diskutovaném faktu, že když úředník projeví neschopnost naučit se novým pracovním postupům , tak je velice obtížné jej vyhodit, je výborná, druhá by ani nemusela být napsaná.

Lidé si vesměs neuvědomují, že na úředníky se nevztahuje při jejich práci Zákoník práce a jen v malé míře Občanský zákoník, neb státní úřednící nepracují pro stát na základě běžné pracovní smlouvy, ale jsou ve služebním poměru, který se řídí zvláštním předpisem. Tento předpis jim dává výhody a ochranu před propuštěním, o které se běžnému zaměstnanci ani nezdá.

Takže ani nezní jako vtip to, co mi řekl vedoucí odboru jistého magistrátu: U mne dlouhodobě pracují starší ženské, které sotva zvládli T-602 a když jsme dostali nový pogram, který nám ulehčuje každodenní agendu, musel jsem přijmout dvacet mladých absolventek gymnazia, protože stávající pracovnice na pochopení programu nemají vlohy a nějakou "novotu" jak říkají, která by jim komplikovala zažitou pracovní rutinu, se učit odmítají.

Když chtěl s některými ukončit služební poměr proto, že ztratily předpoklad potřebný k výkonu služby, začala šéfová tamních odborů řvát a psát na něho stížnosti na ministertsvo, že se jedná o šikanu atd, takže od toho upustil. Nelze se divit Babišovi jak naříká, že s každou digitalizací nebo automatizací některého úseku státní správy, musí přijmout desítky nových zaměstnanců.

Mimochdem: Ten zákon o státní službě je dílo ČSSD a vymlouvat se na EU je nesmysl..

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. Přesně jak jste to napsal. Jenže ono se to dnes spojilo. Mizerně fungující úřednický aparát (jak jste sám popsal) , mizerná rozhodnutí politiků o vzdělávání lékařů a sester a k tomu ještě omezování lůžek (Heger a spol.). Pak přijde Covid a úředníci se diví nebo mají velmi kreativní nápady, pro které později soudy nemají pochopení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik