Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R34a74d85e87k 83K80o69h17u94t

23. 2. 2021 22:49

Myslite ze u nakazlive nemoci staci kdyz se starate jen o sve s tim, ze druzi vam jsou volni?

0 1
možnosti
ZZ

Je třeba vždy začít u sebe a jednat tak, abych neohrozil druhé.

Až se to podaří i naší opozici a jejím voličům, bude vyhráno.

R^R^R^

1 1
možnosti
RK

R27a90d71i67m 54K95a44l47a27s

23. 2. 2021 18:45

Ono je to těžké. V médiích promluví lékařka ze zasažených krajů o tom, jak mají obsazená lůžka a jak pracují do úmoru a pak se ozve sám nebo na žádost novináře třeba ředitel nějaké velké nemocnice, kde situace není tak vážná a ten prohlásí, jak lůžka budou a i péče bude... A tahle situace panuje od samého počátku, jedni lékaři varují, a druzí jsou, řekněme, opačného nebo jiného názoru.

To je jeden destabilizační prvek. Ani odborná veřejnost není za jedno.

Druhý prvek je v tom, že se u nás už nějaký pátek vládne pomocí soudů. To není otázka epidemie, tohle tady bylo už deset let a více zpátky. To pouze několik předchozích pár let bylo poměrně šťastných a ekonomicky vydařený a všichni jsme měli trochu jiné starosti. Ale např. ÚS soud byl a je třetí komora parlamentu. Stačí zavzpomínat. To ÚS nevyčítám, je to jen staronová praxe. Co právník to názor a v řadě věcí je skutečně nutné razítko příslušného soudu, protože ve výsledku je to jediné řešení... Naše Ústava je z části jakási zvyková, má jekéhosi ducha apod. a to jsou termíny alespoň pro mě nejasné. K řadě otázek pak jasný a jednoznačný výklad schází, hledá se a někdy do něj promlouvá i politika.

A třetí věc je disciplína. Německo měla určitá opatření, která my jsme horko těžko zavedli na podzim, přes celé léto a Němci to zvládli a vydrželi. U nás je to problém. Lidi by rádi to a to, a když se jim vyjde vstříc a vytvoří se aspoň nějaké výjimky, protože víc by neunesli, reptá se, že jsou výjimky malé, složité nezahrnují to a to. Opět stačí oprášit paměť. A v neposlední řadě ony výjimky odpíská soud... A opět soud si určí, kdy jsou výjimky dobře odůvodněné a kdy ne... Nicméně pointa tohoto odstavce je, že každý by se měl o své zdraví starat sám. Je to, řekl bych, skoro jeho povinnost v této době. A nemůže obstát výrok, že na nějaká opatření kašlu a kašlu na své zdraví, protože nemám rád vládu. Žádná vláda zdravé lidi žádným příkazem nevyrobí. Každý musí začít u sebe.

5 0
možnosti
JS

Největší oříšek je v tom, najít mezi těmi 10 miliony někoho, kdo tomu opravdu rozumí a pak přesvědčit vládu, PS, senát a soudy, aby mu naslouchali;-).

3 0
možnosti
ZZ

Jediný kdo se veřejnosti jevil jako rozumný, byl exprezident a veřejný odpůrce roušek Václav Klaus a ten má už také koronavirus.

Serveru Lidovky.cz to potvrdil mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka s tím, že bývalý prezident byl pozitivně testován dnes odpoledne.

;-D;-D;-D

1 1
možnosti
JH

J45a44n 17H82y23n30e39k

23. 2. 2021 16:46

Děkuji za názor, který sdílím i já. Doopravdy se nedají příspěvky ať už k blogům či novinářským blábolů na Seznam.cz číst. Chápu, že jsme v tom covidovém marasmu dlouho, který okolní stát není. Společnost zhrubla, nenávist a zloba je vidět na každém kroku. Nemusím souhlasit s některými kroky vlády, ale nikdy bych se nesnížil k hrubému osočování předsedy vlády či ministrů. Chtěl bych vidět diskutující "odborniky", já by situaci řešili.

6 1
možnosti
RK

R69a29d68e80k 81K29o60h56u65t

23. 2. 2021 15:20

Pane Stejskale, bohužel. Viz diskuze pod článkem

Soud přikázal pražskému gymnáziu Na Zatlance obnovit denní výuku

0 2
možnosti
ZZ

Tak necháme tento stát řídit městskými soudy !!!

A už se z toho nikdy nevyhrabeme.

;-(;-(;-(

4 0
možnosti
DL

Tohle bych i podepsal. Super blog. Škoda že s lidmi se slabší sociální i intelektuální inteligencí jako je třeba Jan Pavel to nepohne.

1 0
možnosti
DL

Tohle bych i podepsal. Super blog. Škoda že s lidmi se slabší sociální i intelektuální inteligencí jako je třeba Jan Pavel to nepohne.

0 0
možnosti

Lidé s nižší inteligencí než je Vaše nemají Vaše argumentační schopnosti. To je něco, co se bohužel už asi nenaučím. Argumentačně jste mě rozsekal.

Někteří lidé s nižší inteligencí si vzali home office na Kanárech, ve Španělsku či jiné příjemné zemi, o Čechách si jen čtou na pláži a dodržují místní nařízení.

0 1
možnosti

Tyhle kecy vážně miluju.

Vláda je neschopná si utřít zadek a dělá nesmyslná opatření. Reakce Stejskalů. "máme tu deset milionů epidemiologů"

Fotbalový klub hraje tužku a hráči jsou viditelně mimo. Reakce trenéra. "máme tu deset milionů fotbalových trenérů"

Armáda udělá, jako obvykle, předražený nákup nepotřebného vybavení. Reakce armády "máme tu deset milionů generálů"

Lidé brblali, brblají a brblat budou. Občas oprávněně, občas neoprávněně, občas to bude smíšené. Ale co se epidemie týče, je to velice smutné, ale i laici mého typu si za deset minut vygooglovali proč jsou jaká opatření vlády na houby. A to není oslava mého génia :-P, ale prosté vyjádření zoufalství na tím, co jsme si zvolili. Ono se nelze divit, že i lidé bez informací na vládu prostě kašlou. Nevěří jí.

Ještě jedna věc. Nemá cenu citovat senilní dědky typu Klaus. Ten jde do extrému a polemika s ním je velice, velice snadná. Zkuste se podívat na těch pár milionů, kteří toho mají dost a proč toho mají dost.

4 11
možnosti
RK

Doplnil bych, že nejhorší a nejpitomější brblači jsou ti, co mají plnou pusu odkazů každého prdu na socialismus, komunismus, marxismus, levici, kádrování, cenzuru, soudruhy a podobě. ;-D

7 1
možnosti
TL

Souhlas R^

Když jeden čte o současném stavu věcí veřejných, vždy jako první přijde myšlenka právě na zdravotníky, na jejich nelehkou situaci, podle mne topic akcentovaný u nás nedostatečně. Namísto nemístných dohadů se chovat tak, aby to bylo především na tomto "poli" zvládnutelné.

Jistě je to u mne dáno i celoživotním "pobytem" mezi nimi, je jich v příbuzenstvu skutečně hodně. Ale toto by mělo být tématem pro všechny, myslím si a pomoci si nemůžu ... Snad si mohu vzít na pomoc jistého Martina Luthera a jeho these ve Wittenbergu: "Hier stehe ich und kann nicht anders ..." , nelze jinak...

Post Scriptum:

A Erec Israel, jak zmiňujete? Včera jsem viděl videorozhovor s cz ambasadorem tam, a člověk se neubrání komparacím, pro koho asi vyznívají, Vám zdůrazňovat netřeba, že?

Zdraví a díky za weblog :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 4810
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal