Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Brněnští lékaři sloužící na covidovém oddělení vyzkoušeli k léčbě pacientů už několik nadějných léků.

Vedle remdesiviru ( který nevykazuje slibovanou účinnost ) a kortikoidů nasadili koncem roku i ivermektin, který v Česku zatím není k dostání. Podle primáře a zástupce přednosty I. interní kardioangiologické kliniky FN u svaté Anny v Brně Michala Rezka to vypadá, že by mohl dobře fungovat.

R^R^R^

A co na to SUKL ?

;-(;-(;-(

2 0
možnosti
Foto

V prosinci 2020 vědeckou veřejnost upoznili autoři na jejich randomizovanou studii (publikovanou Annales de Dermatologie et de Vénéréologie, Volume 147, Issue 12, Supplement, December 2020, Page A194), kdy se ukázalo, že v domově důchodců v Seine-et-Marne ve Francii, jeden člověk měl svrab a všichni z důchodců dostali preventivně ivermectin. Načež z 69 důchodců nikdo nezemřel na covid-19, většina z nich měla jen velice mírný průběh, což bylo v prudkém kontrastu s ostatními domovy důchodců v okolí:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S015196382030627X

0 0
možnosti

Izraelský expert na tropická onemocnění Eli Schwarz oznámil, že po provedení klinické studie má důkaz o tom, že lék Ivermektin může u lidí s covidem-19 významně snížit délku infekce. Zjištění podle Schwarze naznačují, že pokud by byl lék podán na počátku nemoci, mohlo by to zabránit zhoršení stavu a hospitalizaci. „Čísla nejsou vysoká, ale jsou dostatečně přesvědčivá, aby otevřela dveře pro další studie a pro předběžné použití, zvláště když nemáme nic jiného co nabídnout,“ prohlásil.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-nakaza-pandemie-nemoc-covid-19-izrael-ockovani-eli-schwarz-antiparazitikum-lek-ivermekti.A210215_142930_zahranicni_dtt

1 0
možnosti

Divite se?

Zvolili si Zuzanu Caputovou a ne Milouse Zamana. :-P

0 1
možnosti

Čaputová má vliv na použití medikamentů na Slovensku asi takový, jako já na otáčení země !!!

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Doc. MUDr. Jozef Firment, PhD, hlavní odborník MZ SR pro anesteziologii a intenzivní medicínu poskytl stanovisko k užívaní ivermektinu:

https://lekarskenoviny.sk/index.php/2021/02/10/hlavny-odbornik-o-pouziti-ivermektinu/

0 0
možnosti

Či pomôže ivermektin Slovensku znížiť počet úmrtí budeme vidieť cca o 14 dní.

Zabezpečiť dodávku tohto lieku sa podarilo v najkratšom čase, v ktorom ho distribútor vzhľadom na dopyt na svetovom trhu dokázal zabezpečiť.

Ivermektin bol doručený na Slovensko v piatok, celý víkend sa distribuuje do nemocničných lekární a časť do verejných lekární. Liek je len na lekársky predpis.

2 0
možnosti

Pokud to nasadí všude, tak první výsledky by měli být snad už do týdne.

R^

0 0
možnosti

Našemu národu pomůže hlavně discliplína, aby se vir dál už nešířil než léky.

1 0
možnosti
Foto

Článek není o šíření viru, ale o tom, že by toto širokospektré antiparazitikum mohlo snížit úmrtnost hospitalizovaných pacientů s covid-19. Jinak samozřejmě při pandemii "pomůže hlavně discliplína", ale to je trochu jiné téma.

4 0
možnosti

Panu Šťastnému: vidíme, že to, co dělá např. Maďarsko, se neslučuje např. v předpisy EU nebo mezinárod. konvencemi k základ. právům občanů. Takže nenalítněme na ev. rozdílné názory mj. na Slovensku, kde premiér něco podporuje (ruskou vakcínu), ale vláda to neschválí, nebo má výhrady paní prezidentka, jež je velmi fundovanou právničkou a slušným člověkem.

0 7
možnosti

Všimla jste si toho, že "slovenské ministerstvo zdravotnictví vydalo 26. ledna souhlas s dočasným používáním ivermektinu" ?

5 0
možnosti

J20a52n 38R81á76ž

21. 2. 2021 12:00

Jinak řečeno, ivermektin je lék bezpečný, i když jistě ne zázračný. Nevidím tak, jako celá řada našich lékařů, zásadní důvod, proč by i u nás nemohl být uveden do klinické praxe, tedy co by bránilo našim zdravotníkům v situaci, kdy tonoucí se i stébla chytá, podávat ivermektin pacientům s covidem.

Zdroj: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766111

S tím se nedá,než souhlasit!

6 0
možnosti

Lékaři nejsou proti, spíš jen SÚKL dělá problémy.

;-(;-(;-(

2 0
možnosti

Zdá se, že jednání na vyšší úrovni probíhají, předpokládala se aktualizace pokynů na začátku února - FLCCC Alliance Invited to the National Institutes of Health (NIH) COVID-19 Treatment Guidelines Panel to Present Latest Data on Ivermectin:

https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/01/FLCCC-PressRelease-NIH-C19-Panel-FollowUp-Jan7-2021.pdf

2 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista