Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Měl jste někoho z blízkých na JIP? Roušky chrání ostatní před vašimi bakteriemi a omezují šíření vyprskávaných kapének obsahující také vírovou nálož. Od začátku jsem se blahosklonně usmíval nad osamocenými cyklisty a chodci s rouškou na tváři, z nichž možná mnozí později ostentativně odložili cokoli na protest proti Babišovi. Inu ovečkovství... Já dezinfikuji roušku po hodinovém a delším používání vždy v roztoku Sava a mám je čisté a použitelné i po roce.

3 0
možnosti

Dokonale těsnící?

1 0
možnosti

Remcalů na nošení roušek a respirátorů jsou všude mraky, dali by se přehazovat vidlema. Čekám kdy konečně někdo přijde s řešením, na které vláda ještě nepřišla, řešení, které nebude znamenat plné nemocnice a selekci perspektivních pacientů. Něco jiného než "konečné řešení".

7 11
možnosti

Jaké "konečné řešení"? Kdo je ohrožen, ten to o sobě dobře ví - ať zůstane zalezlý před svou čumbednou, kde stejně tráví drtivou většinu svého času, a objedná si sadu sto skafandrů a sud dezinfekce, čus.

8 14
možnosti

Podivejte se na Svedy,kdyz si spojite jedna a jedna dohromady,dostanete recept.

2 2
možnosti
Foto

O nošení respirátorů a dvou lékařských roušek

„Účinnost doma šitých roušek vůči částicím, které produkujeme sami, které jsou poměrně velké, není o moc horší pro takhle velké částice než respirátorů typu FFP2. Pokud bychom se chtěli chránit sami, tak účinnost bude o něco větší pouze za předpokladu, že respirátor bude dokonale utěsněný na obličeji nositele. Jinak účinnost proklamovaných 94 procent nemusí platit a může být i o několik desítek nižší,“ říká v rozhovoru pro

ČT24

Jakub Ondráček z

Ústav chemických procesů AV ČR, v. v. i.

„Dvě lékařské roušky na sobě, to si myslím, že vůbec nemá smysl,“ říká. „Myslím si, že to pochází ze článku amerických lékařů z CDC [Centra pro kontrolu nemocí a prevence], kde oni doporučovali něco podobného, ale není to úplně přesně ono. Oni doporučovali, že si má člověk nasadit lékařskou roušku, kterou si má upevnit nejpevněji, jak to jde. To znamená, že si natáhnete ty gumičky, co to půjde. Ale přesto byste si měli dát ne další lékařskou roušku, ale právě doma šitou roušku látkovou,“ dodává.

Celý rozhovor i o nanorouškách (od 21:00)

https://www.ceskatelevize.cz/.../1010149.../221411058070221/

13 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 4
možnosti

Jj. Když nenaberu vodu jedním sítem, tak dvěma, položenými na sobě, to určitě půjde

22 0
možnosti
Foto

Nic debilnějšího jsem v životě nečetl.

10 22
možnosti
Foto

Zadejte si Bělorusko covid. Jsou tam čísla ,grafy ,články. Lukašenko neuzavřel nic, roušky dobrovolně a čísla nakažených má na desetině, zemřelých na covid 9 za den. Zajímavé ,že novináře ani TV momentálně Bělorusko nezajímá. Tam by se měl jet pan Babiš poučit.

8 5
možnosti

J63a48n 37Z10í74m31a

22. 2. 2021 9:54

Jestli verite BL covidovym cislum, to uz muzete verit jejich vysledkum volb z t. 2020.

15 3
možnosti

Tak mi přijde, že nejrůznější kritiky vládních opatření je až příliš. Od samého nástupu koronáče snad všichni vědi jak se chovat a co dělat k zabránění rozšiřování nákazy. Je přeci jasné, že žádná opatření a nařízení vlády nic nezmění pokud lidi nebudou ukáznění, slušní a ohleduplní. Zatím vítězí bezohlednost, arogance a sobeckost u velké části populace. Pokud by se 'všichni' chovali odpovědně nebylo by nejspíš třeba žádných nepopulárních, někdy možná krkolomných opatření vlády. Přijde mi velmi povrchní vymlouvat se neustále na vládu.

13 6
možnosti

J83a27n 48S29o66u51č94e70k

22. 2. 2021 7:59

A co to je "chovat se odpovědně"? Já si pod tím například představuji to, že pokud se budu cítit nemocný, zůstanu ležet doma a nebude ohrožovat ostatní. Nic víc. Každý si pod "chovat se odpovědně" asi představí něco jiného. A kupodivu i země, které nám jsou dávány za příklad v "odpovědném" chování se potýkají s nákazou stejně, jako my. A i tam lidé demonstrují proti opatřením, která jim ničí živobytí i životy.

5 1
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2421x
Výtvarník, literát, člověk na cestě... Více z tvorby na www.stipsky.com

Seznam rubrik