Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prohlášení, že určitá vrozená forma lidské existence není správná, mohou být nebezpečné.

2 3
možnosti
AP

Nebezpečné může být i kýchnutí. Budem z práce vyhazovat i za to?

2 0
možnosti
JU
VF

Já s tím jako člen menšinové komunity souhlasím. Člověk by měl mít právo vyjádřit svobodně svůj názor.

Ale tohle není ten případ. Můžu říct "Podle mého názoru není homosexualita správná" a tím pádem vyjadřuji svůj názor. Pokud řeknu "Homosexualita není správná", je to oznámení skutečnosti.

Pokud prohlásím: "Všechny blondýny jsou hloupé jako štoudev", tak vyjadřuju něco jako obecnou skutečnost. Což je špatně. Pokud ale řeknu: "Dle mého názoru jsou všechny blondýny hloupé jak štoudev.", tak to celé sdělení podstatně mění a toho debila ze sebe dělám jenom já.

Uznávám, že člověk má právo říct svůj názor. Na druhou stranu - taky by nemělo být správné prohlásit, že "Za celý ten srab, ve kterém svět je, můžou Židi". Protože víme, kam takové výroky můžou vést....

3 4
možnosti
JU

J30o72s85e61f 42U10l54m23a34n

18. 2. 2021 13:45

Ale to není o nějaké pravdivostní hodnotě ani o tom, zda je takový názor opodstatněný. Ani tak by to neměl být důvod pro vyhození z práce. Kdybych zaměstnával třeba Ukrajinku a ta by prohlásila, že Češi jsou příšerný národ (...že Oxano?!), stejně bych ji z práce nevyhodil (pokud by k tomu názoru nepřidala nějaké jiné negativní projevy vážnějšího charakteru).

2 0
možnosti
JK

Proč by se homosexuálové neměli držet za ruce? Muž s ženou se také drží, když k sobě mají vztah.

3 0
možnosti
PD

P15e26t39r 49D22r32a89p92a66l

18. 2. 2021 13:29

ony se často navzájem drží i ženy, které k sobě žádný intimní vztah nemají a nikoho to nepohoršuje

0 0
možnosti
Foto

Lze souhlasit, vidím jeden háček - nevíme proč vedení divadla onu herečku propustilo. Naznačujete že za tím mohly být intriky a snaha připravit ji o roli - to je docela dobře možné, to je ovšem potřeba si vyříkat s vedením divadla. Ostatně ta herečka má - tak jako každý - možnost se proti vyhazovu bránit soudní cestou.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě souhlasím s tím že není správné za názory vyhazovat z práce, ne že bych souhlasil s výrokem té herečky. To je především nesmysl co řekla, ten její výrok nemá hlavu ani patu.

1 0
možnosti
PD

P70e24t47r 82D42r92a62p66a69l

18. 2. 2021 13:25

no, když o něčem řeknu, že to není "správné", tak tím myslím, že by se to mělo nějak korigovat, opravit, bojovat proti tomu. Jak chcete opravit tu homosexualitu, elketrošoky nebo zavírámím do blázince? Tolik k výroku samotnému. Stran nějaké svobody projevu...žádná neexistuje, je to dokonce napsáno v Ústavě

0 4
možnosti
LT

Listina základních práv a svobod, oddíl druhý, článek 17 hovoří že:

(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.

(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.

(3) Cenzura je nepřípustná.

(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.

Cože to prosím neexistuje?

1 0
možnosti
PV

P70a20v83e34l 40V91é78b14r

18. 2. 2021 13:23

Také si myslím, že v případě homosexuálů se přírodě něco nepovedlo, ale to se holt stává. Ti lidé za nic nemohou a není to záležitost jejich výběru, či dokonce zlé vůle. Nemá tedy cenu (a je nepřípustné) je kvůli jejich postižení/orientaci pronásledovat. Na druhé straně ale také nepřípustné je kvůli tomu velebit a vyzdvihovat, že je to jako něco super.

5 0
možnosti

Což se poslední dobou, bohužel, stává stále častěji.

0 0
možnosti