Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Ále, hlavně, že prozřel.

5 0
možnosti
ZD

Jak to tedy potom vypadalo dosud???

1 0
možnosti
Foto

Měla jsem to štěstí, že jsem, tuším, předminulý týden v odpoledním Radiožurnálu, v pořadu Dvacet minut s..." vyslechla rozhovor pana Rychetského s moderátorem Radiožurnálu Pancířem . " A v něm na otázku moderátora z jakého důvodu změnil svůj názor na volební zákon do parlamentu v roce 2009, ve kterém obhajoval prvky většinové, Rychetský odvětil: " V tomto případě musím použít slova Miloše Zemana, který řekl, že jen hlupák (blázen?) nemění své názory". To mi stačilo. Na pana předsedu ÚS pana Rychetského jsem změnila názor i já. Kdysi jsem si ho vážila. Rv

33 9
možnosti
ZD

Z obecného pohledu se to ale nedá zase tak posuzovat. Dnešní doba je tak zběsile dynamická, že je možné připustit, že názor na minulé rozhodnutí se pod vlivem skutečných událostí a změn ve společnosti po čase změní. A ten čas poznání nemusí být dlouhý.

Aby však byla presentovaná změna názoru uvěřitelná, nesmí ji sám nositel znehodnotit. A to se panu Rychetskému stalo.

8 3
možnosti
Foto

K Rychetskému na toto téma přidala pár zajímavých postřehů a faktických mteriálů Jana Bobošíková ve svém novém pořadu "Aby bylo jasno". Najdete, mimo jiné, na FB. A pochybuji, že by si dovolila ve svém novém pořadu nějaké dezinformace. To by skončila dřív, než začala.

10 5
možnosti
Foto

Ano, Bobošíková jako studnice ryzí pravdy. ;-D;-D;-D

11 5
možnosti
Foto

K39a50r16e25l 51C63a85c10h

18. 2. 2021 12:12

Mně je celkem jedno, co říkal Rychetský kdysi a co říká dnes. Jsem ale občanem ČR a nemínil jsem nikdy emigrovat, protože to tu mám rád. Přál bych si, aby po každých volbách vládla stabilní vláda a poslanecká sněmovna měla takové složení, aby byla schopna se shodnout na rozumné legislativě, podle které se dá žít. Zatím tomu tak není. Náš dosavadní poměrný volební systém produkuje roztříštěnou sněmovnu a slabé koaliční vlády, kterým se jen stěží podaří úřadovat celé čtyři roky. Nemyslím si, že to prospívá České republice a domnívám se, že přechod na většinový volební systém, nebo alespoň posílení většinových prvků, by bylo ke všeobecnému prospěchu. Současný výrok ÚS jde opačným směrem. Dle mého osobního názoru směrem špatným, který správu věcí veřejných v tomto státě ještě zhorší. Zda je to od ÚS cílený politický zásah na nasávající volby, nebo naivita ve smyslu, že cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly - nevím.

37 9
možnosti
Foto

Popsal jste to výstižně, nicméně, humorně řečeno, k Vaší charakteristice onoho načasování: Možná také ještě věříte na Ježíška?R^

Kdepak, náhody se nedějí.

9 2
možnosti
Foto

"No a čo?"O čem to vůbec je? Vy tady taky celkem pravidelně "tak trochu lžete", a přesto vás lidi čtou a někteří vám dokonce asi i věří? Babiš je gauner, a ta jeho vláda, je jen vláda poskoků, ale vy a vám podobní, ho budete hájit, i kdyby oddělal Slonkovou. Antibabiš je jen Babišova kampaň, nic víc a nic míň, a sorry jako - ale naskakují na ni jen hlupáci. ;-DRv;-)

15 21
možnosti
ZD

Ani jeden argument, ani jedna faktická poznámka - jen blbosti, ujíždějící nervy a urážky. Jak typické!

14 1
možnosti

To, že Rychetský změnil názor, bych mu nevyčítal - jinak jedná politik, který je vázán stranickou loajalitou a jinak, když zastává nadstranickou funkci ústavního soudce. Podle mne to měl takto přiznat a ne se zbytečně pokoušet (dost nešťastně) obhajovat.

12 2
možnosti
ZD

Ano to by bylo mnohem uvěřitelnější.

5 1
možnosti
JK

Pojem "antibabiš" zplodil paranoidní Babiš, domnívá se, že je středem všeho a vše je buď s ním, nebo proti němu. Současný postoj lidí k jeho vládním opatřením ukazuje, že jeho vidění světa lidi nezajímá a neřeší kdo je "babiš" a kdo "antibabiš" a bobují na svahu svorně všichni.

Zbytek je nasazování psí hlavy Rycheckému, což není nic jiného než brečení nad zaniklým volebním systémem, který produkoval voliče druhé kategorie, což Babišovi zásadně pomohlo. Konec zlatých času Andreji.

13 20
možnosti
JK

J21a96n 55K43o95z31á47k

18. 2. 2021 20:01

Babiš nebyl první, který vyhrál v tomto volebním systému. Předešlé vítěze voleb také produkoval voliče druhé kategorie?

4 0
možnosti
JF

Při budovani lepších zítřků jsou dovoleny dnesni vsechny prostredky!!!

A proc maji tradiční demokracie většinový system?, protože maji radi podnetnou neurcitost a divokou kartu pred stabilni a nepodnetnou stabilitou a podporujici rozhodnuti ... zde bonus pro vetsinu a take prakticky proti stojednickam výstavujici pak jednotlive osamocené stojednicky na WC zákulisní korupci a vytvářející prostredi pro dohody tech co jdou do voleb ktery dopadne dle mozneho ocekavani ... tedy presne to co odpovida opakovaným zkušenostem i na divokém zapade tak i vychode a co udrzuje tradici na ktere stoji tradiční demokracie proti tem demokraciim netradičním. :-) Ten stenozaznam odpovídá presne jen povrchní debate z obou "stran" ... opet argumentace obecným pojmem demokracie vsezahrnujici fraze ... demokracie je totiz presne to co je dana spolecnost v dane situaci ... zadna ideologie ...

... to co se odehrává kolem volebniho zakona je zkratka snaha se dostat minimalne o 11 let zpet kdy naposledy vládla tzv. svoboda a demokracie v pojetí tech co si ji přivlastnili a ti co vam ji pak blahosklonne prinasi. ... tj. nase demokraticka vrchnost dnes tzv. demokraticka opozice ... je na case popřemýšlet co je obsahem titulu Svoboda a demokracie!!! než jen to jako senzační titul brakoveho romanku vse do 25 Kc... viz. onen sténo záznam ze senatu :-)

ps: pan Rychetský si nemusi nic pamatovat! Staci kdyz si to pamatuje nekdo jiny! To je demokracie!

4 2
možnosti
ZD

Já si pamatuji jak ta lepší demokracie vyprodukovala pidistrany s pidizástupci ve Sněmovně, kteří nakonec byli jazýčkem na vahách a velké strany se předháněly v jejich korumpování, jen aby v chatrné přesile získali hlas. Takže nakonec o vývoji v zemi rozhodovaly marginální hlasy. Nejlépe se ovšem rejdí v kalných vodách. Kdyby byl "klid" například většinového systému a vedoucí partaj by měla na hrbu všechno - tedy úspěchy i prohry - kdo by u koho a proč loboval a kdo by zpovzdálí sledoval jak se k němu plíží korupčníci? Ale takovou výnosnou hračku si holt kluci nenechají vzít.

7 2
možnosti
JS

No na vstup do politiky to moc nevidím. Mandát v ÚS mu končí v roce 2023 a to mu bude 80 let. Nemyslím , že by voliči chtěli dalšího spícího politika.

4 0
možnosti
Foto

Já jenom žasnu, jakou moc má Rychetský, já si vždy bláhově myslele, že Ústavní soud je tvořen patnácti soudci, kteří rozhodují ve čtyřech tříčlenných senátech. Jak je vidět tak ne. O všem rozhoduje Rychetský;-D

20 5
možnosti
Foto

Předseda jakéhokoliv spolku (i soudu) často ostatní členy dost ovlivňuje - i když samozřejmě tvrdí, že tomu tak není. O tom jsem přesvědčena. :-/

8 4
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,61
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik