Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta čísla nakažených se začínají "moc pěkně" zvedat. Po těch 4 týdnech "akumulace" by mohla být ta virová nálož v populaci opravdu excelentní (a velmi pravděpodobně bude, viz ten opět velmi vysoký poměr PCRtesty/nakažení). Taky množství těžkých případů v nemocnici ukazuje tímto směrem (nadto zřejmě stále platí, že z případů hospitalizace pouze 1/5 měla dříve pozitivní test, u zbytku je pozitivita zjištěna až při hospitalizaci, tj. do nemocnice je přivedla náhlá neodůvodněná dušnost). - - - - Cca před měsícem jsem někde četl vyjádření snad nějakého německého epidemiologa, který říkal něco v tom smyslu "žádná vláda demokratického státu na světě se nevydrží dlouho dívat do tváře smrti" a měl tím na mysli to, že např. pro Německo je takovým rozvratným pohledem cca 500 mrtvých denně a více. A v této souvislosti nelze jinak než konstatovat, že v ČR je cca 150 mrtvých na Covid denně číslo, při němž hledíme do tváře smrti docela dost v pohodě. Jsem tedy zvědavý, kolik důchodců u nás bude muset denně na Covid zemřít, aby se něco pohnulo. Tipoval bych si číslo až někde u 1000 denně - mj. z toho důvodu, že vlastně je u nás zakázané všechno až na provoz fabrik, tzn. další level omezení je pozastavení výroby ve fabrikách /tak aby mohl být přitvrzen lockdown a vymáhán zákaz vycházení/. A zde je otázka, jestli ve vládě chtějí pozastavit výrobu i v Agrofertu, protože to jsou taky fabriky. - - - - Nemyslím si, že na to dojde. Takhle se mi jeví, že úmrtnost na Covid vyjede nahoru, ale v aktuální fázi poloochromení budeme doufat v lepší počasí od dubna, května a samovolný ústup viru. Tak snad nám to vyjde.

0 2
možnosti
LH

A co vyslovení nedůvěry - to by nebylo řešení? na co opozice čeká?

0 2
možnosti
Foto

A co z toho. Andrej přece říkal, že neodstoupí, nikdy. Co by na tom nějaké vyslovení nedůvěry mohlo změnit, to mi povězte. Jednou Andrej, navždy Andrej. Je nejlepší.

0 3
možnosti
AL

A až vláda podá demisi, případně až provedeme defenestraci a vecko to z voken nahážem do Vltavy, snesou se z nebe andělé, usednou do parlamentních lavic a rázem vyřeší všecky naše problémy!

22 1
možnosti
Foto

Tak píšete to v nadsázce, on Andrej je hodně neschopný, ale i kdyby to teď z fleku vzala do rukou opozice, co zmůže, o tolik jinak, aby bylo vidět nějaké zlepšení, v reálném čase (jeden dva měsíce)? Ta epidemiologická situace je už rok rozvrtaná až hrůza, není člověka, co by to dal v rychlosti dohromady. Lidi už nechtějí spolupracovat, nutná minimální ochota je ta tam. Navíc už ten Covid spousta lidí prodělala a nebyla to pro ně žádná tragédie, opravdu jen viróza, a to je taky určující faktor. Tady už prostě žádné strašení nepomůže a ke spolupráci ochota taky nebude, protože po roce zmatků prostě už nikoho nepřesvědčíte, že jako začneme odznovat a že to od teď bude správně a lépe. A je jedno, jestli to vykládá Andrej nebo opozice. V téhle situaci obyčejným lidem všichni politici splývají do kategorie "papaláši nahoře".

2 3
možnosti
ZZ

Podle historických zkušeností - i dnešního vývoje, byli největšími škodiči této země v novodobé historii : ODS, ODA, ČSSD, KDU - ČSL,TOP-09, US a DU.

:-P :-P:-P

6 7
možnosti
MB

Zdeňku jsou i další škůdci ! - Jaro - léto - podzim - zima - teplo - zima - sucho - vlhko - den - noc ! Minule, navíc mrzlo a sněžilo ! Souhlasím, s těmito neočekávanými a záludnými nepřáteli, se nedá vládnout ... ! :-)

2 1
možnosti
MB

O demisi nejde. Ve stádiu klinické smrti vláda, v podstatě je. Do 28.02. 2021 má "Důvěru Hejtmanů". Co dále ? Piklící Miloš, se svou příležitostí ? No dobře, budiž. Nicméně, jak zachrání rozpadající se ČR ? Zde je komplexní rozval všeho - Od právního řádu po ekonomiku ! Již se začíná spekulovat na 1 Kč, v očekávání - Dalších Dluhopisů a následně zvýšených úrokových sazeb ČNB ! Další dluhy, vejvar do zahraničí ! ...

Nejsem přítelem vlády dlouhodobě - nicméně uznávám složitost doby. Na straně druhé, po 1 ročním období - Není možné!, být nejhorším v Evropě a 3 na světě ! Pokud jsou opatření bez výsledků = Je postup prostě blbě ! Opravdu nechápu Velkohubé řeči pana Bureše. Proč se pasuje na Velko-vakcináře, Velko-koordinátora ? Aby vedl stupidní kecy , že jsme vzorem, svět nám závidí a zírá ?

Jeho demise nic neřeší. Naopak, je potřebné tuto vládu nechat dojít ke své Macoše. Pravda, rozumní lidé se musí zachránit na jejím okraji. Sebrat rozum do hrsti, chránit sebe sama a vydržet. Heslo - "Pomož si sám - bude ti pomoženo". Mj., mám dojem, že to je i znění sloganu té osoby z Hnízda čapího ! ... :-)

3 1
možnosti
Foto

Pane Bučku,

tedy, klobouk dolů před Vaším "generátorem náhodných slov", jak by napsal pan Nožička.

0 1
možnosti
Foto

Piráti se STAN a TOP09 ten vládní chaos svým společným programem Antibabiš určitě vyřeší.

14 1
možnosti
MB

Jaromíre (zdravím), program "Antibabiš", neexistuje, To je srandovní produkt z marketinkové dílny - pana Prchala. Uchytil se dobře, podobně jako Hyeny, nebo Kalousek. Když Andy již nemá co sdělit - Zamele to své osvědčené - "Já za nic nemohu - Matka mne přihlásila do KSČ, kavárník oblafl s Burešem, spiknutí sil od EU - po české soudy, i do Bečvy kdosi cosi nalil, atd" - Prostě jsem obětí - "Antibabiš" No a my jsme zase obětmi jeho ! ... :-)

5 2
možnosti
PD

a co demise vlády půl roku před volbama vyřeší? Vláda dovládne v demisi, protože se stejně novou vládu nepodaří sestavit

13 0
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,75
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.