Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Babiš=chaos! Ano!

Ale pozor na naše levičácké vychování! Z hlediska pravicového vnímání svobodných, přirozených vztahů měla vláda postupovat normálně dle dávno již zaběhaných procesů jednotlivých zavedených institucí!

Jak má vypadat boj s pandemií? Rozhodně nikoliv tak, jak to předvádí Babiš! Já jsem váš spasitel a vy musíte jen poslouchat! To nefunguje!

Pandemie nepatří do rukou vlády, ale do rukou odborníků v Hygienických stanicích! Centrální hygiena v dialogu s odborníky, zejména epidemiology, vydá v jednotě s ministerstvem zdravotnictví informace a pokyny o chování agens nové pandemie. Jinak hygienická a protiepidemiologická opatření jsou věcí okresních a krajských hygienických stanicí, které se odpovídají hejtmanům. Tyto lokální hygienické stanice rozhodně znají epidemiologické problémy v každé obci lépe než v Praze! Ty jediné ví, která hospoda musí zavřít, a která může fungovat dále, který podnik za jakých podmínek může fungovat, ty jediné musí řídit život v obcích podle hygienických možností.

Bohužel, my jsme vzali lidem občanskou svobodu a odpovědnost a ve státu a jeho premiérovi hledáme spasitele. To je špatně! To fungovat nemůže! Zvláště, když si premiér myslí, že může vést stát jako firmu. Nemůže! To dnes už vidí všichni! Babiš chce jen nouzový stav. Proč? Protože tento stav umožňuje korupční jednání!

Ano, Babiš vytváří jen neorganizovaný chaos, budou umírat desetitisíce občanů, ale: DEMISE BABIŠE NIC NEŘEŠÍ!

:-)

1 0
možnosti
RK

R83a78d34i20m 28K92a65l18a78s

17. 2. 2021 10:58

Demisi občanů! A už nic jiného. Tohle mistrovství v pokrytectví, které jedním dechem nadává na vládu za zákazy a chaotičnost (On kupodivu ani ten virus se nechová dle tabulek a přání.) a dechem druhým volá, že za nezodpovědnost každého jedince může vláda, je skutečně nutné obdivovat.

Je to klasický produkt pravicového i levicového populismu posledních třiceti let. Ty občane, můžeš dělat, co tě jen napadne... Což je jedna z největších lží. Bohužel, to tak vždy nejde a v budoucnu ani nepůjde. Ale mnozí se již s tímto heslem sžili natolik, že pak např. na silnicích předvádí psí kusy, protože přece mají právo si dělat, co chtějí a nikdo je nebude omezovat, nebo dělat bordel, kde je zrovna napadne.

V prestižním časopise Lancet vyšla následující studie:

https://www.thelancet.com/journals/lanplh/article/PIIS2542-5196(20)30301-6/fulltext

Autorka ji pak pro Guardien komentovala tak, že se chováme jako blbouni nejapní. A doporučuje, aby vlády liberálních západních států přesvědčovaly lidi ke změně chování v duchu zásady „co pro to můžu udělat sám“. Příkladem pak může být třeba Japonsko, které má s katastrofami své zkušenosti, a které je na zodpovědném postoji lidí existenčně závislé. Jinými slovy párty a bezstarostnost s příchodem coronaviru skončila.

Opravdu si tady natruc vládě nic nevyvzdorujete, nenosíte např. roušku pro vládu, ale pro sebe... Ve Vašem vlastním zájmu je, abyste byl Vy i Vaši blízcí zdravý.

Tvářit se, že začnu být hodný, až se změní vláda, je postoj malého dítěte, které chce vlastní zlobení vyřešit výměnou rodičů.

8 3
možnosti
PK

Jenže tady se o žádnou katastrofu nejedná. Tady nejde o to, abychome se nějak zachránili. Společnosti skutečně nic vážného nehrozí. Tady jde POUZE o to, že vláda si přeje, aby společnost svým umrtvením se chránila seniory. I WHO se jasně vyjádřila, že toto vůbec není vhodná cesta k řešení situace.

Je nutno se zaměřit na restrikce pro seniory, protože jedině ty je ochrání - dnes už skutečně nic jiného, pokud 90 % přenosů probíhá v zaměstnání a rodinách.

1 1
možnosti
Foto

Tuhle čtu že všechno při starým. Že prý nákaza se předává mezi okresama, tak že se budou zavírat další. A já s takovým řešením souhlasím. Ty okresy jsou totiž potvory, jsou namaňhaný jeden vedle druhýho, nějaký odstupy 2 metry? Na to kašlou zvysoka! O rouškách ani nemluvím...... - - - - Jak jsem psal, že se nákaza předává ve fabrikách a na pracovištích obecně, a pokud se to chce zvládnout, měl by být totální lockdown, a pak fungující trasování - tak tohle nikdo řešit nebude. Prostě nákaza není na pracovištích, ona je v okresech a my je zavřeme, a bude líp. - - - - Na druhou stranu lepší, než kdyby zavírali lidi. Takže za mne o.k.

0 2
možnosti
PK

Samozřejmě, že jediné řešení je významné testování velkých fabrik. Tam probíhá polovina nákaz. Ostatní poičky nic neřeší.

0 0
možnosti
JF

J41i61ř59í 10F33i76a66l65a

17. 2. 2021 10:12

Opravdu si myslíte, že nástupem například Bartoše (šílená představa), začnou lidi myslet a chovat se zodpovědně? To Vám tu naivitu fakt závidím.

19 2
možnosti
ZD

To jsou představy všech, kteří změnu chování lidí podmiňují novým vedením. Klasický vtip o krachujícím bordelu, který se vyprávěl za socíku je platný i na tohle. Je nutno měnit "dělnice lásky" ne postele.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, jenže stařec na hradě je schopen jmenovat ještě horší partičku. Aby to nebylo z deště pod okap...

8 2
možnosti
PK

To je téměř jisté. Ale důležitá je důvěra lidí, takže toto gesto by se učinit mělo. Pak budou lidi držet pospolu víc.

0 0
možnosti
Foto

Jsem také pro demisi vlády. Zavinila, že v Lidlu neměli lístky špenátu BIO, které si pravidelně kupuji.

20 4
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Za normálních okolností bych byl také pro demisi vlády. Jenže nikdo neví, jak by se zachoval prezident Zeman. Pověřil by sestavením nové vlády opět Andreje Babiše? Nebo by vytáhl z klobouku opět nějakého Jiřího Rusnoka? A jak dlouho by to všechno prezident natahoval? Navíc volby do poslanecké sněmovny mají proběhnout už za necelých 8 měsíců a ve volebním zákonu bude ještě zalepit díru. A přitom COVID-19 u nás opět sílí a nemocnice začínají být přeplněné. Demise vlády by tak dnešní velký chaos ještě eskalovala.

1 1
možnosti
JF

J40i86ř84í 38F38i41a70l79a

17. 2. 2021 10:13

Pokud by chtěl zaškodit, vybral by někoho z demobloku.

7 0
možnosti
JH

Tak, tak - demise vlády nás uzdraví!

Když se to hodí - Nevěříme vládě, nevěříme hejtmanům, nevěříme...!

To chce Flašku:-)

18 3
možnosti
ZD
MR

Spíše je to o tom že demokracie je u nás s koncem dechem, na tom velmi tvrdě pracují naše media a televize, občané tím, že už potřebují 12 tisíc zákonů, norem vyhlášek, a ještě ro nestačí, parlament, to je muzeum doby a tam kde se poslanci perou a umí jen jednu rétoriku, vláda vše špatně, pan Fiala, Jurečka, Michálek, Senát se snaží probudit z klinické smrti, Hospodářská, Lékařská komora, svazy podnikatelů, živnostníků, zemědělců atd. Odbory tlačí na vládu, aby jednou konala tak podruhé onak a vlastně přešla na složitý mikromanagent, výsledkem jsou zapáskované obchody, a to že nelze uhlídat komu co bylo povoleno. Do toho hodil ještě vidle Ústavní soud a po 3 letech zrušil část volebního zákona. Poslanecká sněmovna kašle na občany a shodila nouzový stav, tak nastoupila role hejtmanů a ty už pod mediálním tlakem couvají. Řídit stát už bude vyžadovat minimálně vysokoškolský diplom, neboť se vyznat v současné legislativě a na ní postávaných úřadech, institucích, kde hraje i roly Služební zákon, jsou mandatorní výdaje, jež vezmou 75 % možností, dále nefunguje trojí dělení moci na vláda – kraje, obce – občan, podnikatel. Zcela vypadla role prezidenta, jež v kritické době se snaží tlumit střety a dopady, Milión chvilek si pohrál s námi občany. Volební systém vytváří chatrné volební koalice, kde je mantra 101 hlasů ve sněmovně. Lidi a media pořád potřebují autoritu státu, jež má snad řešit každý lidský prd., potřebují mít veřejného nepřítele, před tím to byl Topolánek, Nečas, Sobotka, dnes Babiš, neuvědomují si tu realitu, že vláda Babiše zde dala prostor pro vytvoření nových politických osobností a stran, ale je zde jen skanzen stran... Čím se ve světě můžeme pochlubit? Máme světovou architekturu, osobnosti, vědu, technologie. Má naše společnost tzv. duši jako dříve, jež tvořili osobnosti jako byl spisovatel Čapek, generál Píka, Jan Masaryk, máme průmyslníky jako byl Lanna, Baťa, Kolben a další, což je základ pro silnou a zdravou pravici ... Lady Venezuela ...

5 1
možnosti
Foto

Berete to hodně zeširoka ale je pěkný že si tak idealizujete absolventy vysokoškolských studií. A že si idealizujete i snaživce Čapka tak to je taky sympatický.... Podobně ta další jména

0 4
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,86
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.