Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J15a98n 70Z56í95m98a

16. 2. 2021 16:32

Pani doktorko , diky za hezky clanek. Sice to k nicemu nebude ale......

0 0
možnosti
JF

Snad se nedopustím hrubého zkreslení konstováním, že je určitý rozdíl mezi slovy president a prasedent ... :-P

0 3
možnosti
Foto

I jen mírně inteligentní delfín chápe překlepy a myšlený text.

2 0
možnosti
Foto

Chci vám poděkovat za celý blog, nejen obsah, ale podtext, který obsahuje. Zejména bych doporučil veřejnosti prostřední pasáž.

8 1
možnosti

Nic ve zlém pane Machačku, jen bych vám chtěl připomenout vaši ne příliš kulantní reakci na můj příspěvek v jiné diskusi, kde jsem napsal, že se hejtmani podělali z odpovědnosti. Paní Kovářová píše (kromě jiného) víceméně totéž.

3 0
možnosti
Foto

Není-li daný stav nouze způsobilý dosáhnout sledovaného účel, jde o projev svévole, jenž se považuje za rozporný s principem právního státu Lze-li sledovaného účelu dosáhnout alternativními prostředky, je pak ústavně konformní ten, jenž danou ústavně chráněnou hodnotu omezuje v míře nejmenší . Tolik zákon. Máme 6 měsíců stav nouze. Osobní svobody lidí jsou oemzovány, na samou dřeň ale zlepšení nebylo dosaženo. Pak v tom případě platí, že je nutné zvolit jinou alternativu, která nebude v takové míře oemzovat osobní svobody lidí a to je stav nebezpčí a zákona 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví.

9 1
možnosti
Foto

Účelu bylo dosaženo, čínská chřipečka potlačena. Teď převažuje tzv. britská mutace, která dle Pekové je zcela něco jiného.

2 9
možnosti
JS

Mohla byste mi objasnit kdo pošlapal Ústavu? Byli to ti ústavní právníci co tvrdí, že konání vlády bylo protiústavní nebo ti ústavní právníci co tvrdí, že je to v souladu s ústavou? Pro mě to znamená jediné. Tato Ústava je právní zmetek, protože svými formulacemi, stejně jako většina zákonů, umožňuje dvojí výklad a tím plní svůj hlavní cíl, zajistit dostatek práce pro právníky.

4 9
možnosti
RK

Chjo.... Nejhorší jsou diskutéři, kteří s právním vzděláním skončili u občanské nauky v osmé třídě, Josefe.8-o

5 2
možnosti
RK

Tak co koblížci, jak se díváte na PR akci Blatníček & Havlíček s otevíráním obchodů, když jim to v pondělí nařídí Ústavní soud? Pěkné divadlo pro jednoduché, co?

16 1
možnosti
FS

Vy jste se snad zbláznila, takové prkotiny nejsou hodny jeho funkce? Pan prezident řeší jiné naléhavé státnické úkoly, zejména jak zadupat do země vedení ČT, vedení BIS, dále jak zajistit zakázku pro Rusko při dostavbě Dukovan. Dále je to problém jak oživit Hedvábnou stezku z Číny až do budoucího velkopřekladiště zaoceánských lodí u Hodonína, tedy na počátku kanálu Dunaj, Odra, Labe atd. atd. atd.......

20 0
možnosti

Dobře napsáno R^ Požadovat po Miloši Zemanovi angažovanost v zájmu Ústavy ČR nemá žádný smysl, když on sám ji bezprecedentně porušuje.

13 0
možnosti
Foto

A víte že coronavirus má právo na háku ? To že na něj náš právní systém nebyl připřavený ho vůbec nezajímá ...

8 10
možnosti

Nebyl?

Zákon 258/2000 Sb. O ochraně veřejného zdraví §69 odst. 1b):

Mimořádnými opatřeními při epidemii nebo nebezpečí jejího vzniku jsou zákaz nebo omezení styku skupin fyzických osob podezřelých z nákazy s ostatními fyzickými osobami, zejména omezení cestování z některých oblastí a omezení dopravy mezi některými oblastmi, zákaz nebo omezení slavností, divadelních a filmových představení, sportovních a jiných shromáždění a trhů, uzavření zdravotnických zařízení jednodenní nebo lůžkové péče, zařízení sociálních služeb, škol, školských zařízení, zotavovacích akcí, jakož i ubytovacích podniků a provozoven stravovacích služeb nebo omezení jejich provozu,

Co chcete víc? 8-o

7 0
možnosti
ZD

Projektovat si své představy o fungování do konání jiných je vždy pohyb na tenkém ledě. Zvláště tato doba respektu k jakékoliv státní instituci nepřeje. Dílem založením obyvatelstva a dílem vlastního přičinění zástupců těch institucí. Viz naposledy pan Rychetský. Denně vidíme, že se slovní tanečky předvádějí jen v médiích pro masy a skutečná politika se odehrává jen vzájemným poměřováním zákonných prostředků moci.

4 6
možnosti
RK

Pane Dando, viděl jste nedělní tiskovku vlády? Budí i tak premiér vaší důvěru?8-o

7 0
možnosti
  • Počet článků 190
  • Celková karma 30,22
  • Průměrná čtenost 2303x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik