Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Milostivá, když nemáte ani tušení, tak nechápu, co děláte na svém místě a že jste se v politice vůbec tak vysoko dostala.

Běžte dělat to, na co máte - někam na linku do fabriky a vlastní hlavou už raději ani nemyslete.

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

Plánováč muže naplánovat něco toliko s objekty, které má ve své moci. Třeba zahrádku, ale nemůže naplánovat, kdy mu ty jeho květiny přiletí opýlit včely.

1 0
možnosti
ZZ

Také je zajímavé, že EK nezveřejnila : Jaké bylo výběrové řízení při výběru dodavatelů vakcín? Žádné, šlo o dohodu za zavřenými dveřmi.

Jaká jsou ujednání o cenách a termínech dodávky? To nesmíme vědět. Je toto ujednání plněno? Nekontrolovatelné...

Jestliže by nebylo plněno, jaké budou sankce? Sankční ujednání v takové přátelské smlouvě o dodání peněz asi chybí.

Za kritické situace je ovšem těžké trestat země, které si nakupují vakcíny bez schválení EU. Česká republika se ovšem vyznačuje zvláštní loajalitou. Sice umře pár tisíc lidí navíc, ale nebudeme přece provokovat, to se pro vrcholné představitele protektorátu nehodí.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Vakcínu nikdo nevyrobí na koleni, přepravu komplikují podmínky nutné zachování účinnosti (-70°C). Kdyby vakcína byla dostupná na kždém rohu a k jejímu uchování stačila běžná chlednička nebo ji bylo možné uchovávat ve skříni (lékárně), pak by s očkováním žádný problém nebyl. Zvládli by to praktičtí obvodní lékaři, stejně jako zvládají jakákoliv jiná očkování.

1 0
možnosti
VB

A také je třeba rozlišovat, za co může ministr, za co může EU, za co mohou farmaceutické firmy, které s vidinou velkého zisku a absence právní odpovědnosti naslibovaly hory doly a své sliby neplní.

3 0
možnosti
ZZ

Jen tak pro zajímavost.

Mezi 30. lednem a 10. únorem 2021 podaly farmaceutické společnosti celkem 37 žádostí o vývoz. EU povolení udělila všem. Vakcíny pak měly směřovat do 21 zemí světa včetně USA, Velké Británie, Číny, Japonska, Kanady nebo Austrálie.

Průměr očkování Evropské unie činí 4,8 očkovaných na 100 obyvatel, přičemž většina států se pohybuje na úrovni mezi čtyřmi až šesti, pouze Bulharsko má 1 očkovaného na sto obyvatel. Česko má proočkovanost 4,21 lidí na sto.

:-/:-/:-/

0 0
možnosti
VB

Těch problémů je víc. V ČR se stále vychází z komunistic. přístupu: rozkaz zní proočkovat každého, na něhož stát (instituce) dosáhne. V západ. zemích "rozkaz" zní: nabídnout očkování nejprve těm nejohroženějším. Je ale jejich věcí, zda nabídku přijmou. U nás dostáváme "informace" na úrovni dětí mateř. školky, v zahraničí řadoví občané dostanou přehled. informace, u nichž si ale mohou kliknout na více odbornější údaje, dozvědí se mj. i víc o rizicích očkování. Zdravotně postiženým či jejich opatrovníkům pak slušné státy usnadňují přístup k údajům i tím, že dostanou státem zajištěné nejpodstatnější informace pro rozhodování vč. kontraindikací apod., v ústavech málokdo má přístup k internetu či je schopen si data vyhodnotit.

0 0
možnosti
ZZ

Nemusíte všem všechno vysvětlovat.

1/3 to stejně nepochopí a druhou třetinu to nezajímá.

A z té poslední třetiny, která by to pochopila, také všichni všechny informace nepotřebují.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 20,49
  • Průměrná čtenost 973x
Ředitelka domova pro osoby se zdravotním postižením Domov Sulická. Bývalá poslankyně PSPČR. Mojí celoživotní specializací je oblast sociálních služeb.

Seznam rubrik