Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc hezký a přínosný článek. Asi neznám nikoho, kdo by se nedopustil argumentačního klamu když něco vehementně propaguje. Je od oponenta dobré, když tyto klamy zná a upozorní vás, když k nim sklouznete. Stejně tak je to přínosné i naopak. Proto je dobré mít tuto znalost. R^

5 0
možnosti
LV

To, že jste Boha neviděl, nebo že jste necítil, že by do Vás vstoupil, případně že jste o neexistenci Boha jste bytostně přesvědčen, ještě nedokazuje, že Bůh není.

Možná opáčíte, že neexistuje jediný vědecký důkaz, že Bůh je. Poctivé je ale v tomto případě říci, že neexistuje ani jediný vědecký důkaz, že Bůh není.

Máte v textu chybný termín. Místo "kázeň" použijte "kázání".

0 0
možnosti
PM

Důkaz, že boh není neexistuje, ale je to nepravděpodobné. Už jenom kvůli tomu, že věřící se neshodnou na tom, co to bůh je a kolik jich je. Celkově za historii lidstva se objevuje přes 4000 různých bohů. Tak který? :)

Navíc, důkazné bremeno není na ateistech. Ateismus je absence víry. Dokazovat musí ten, co tvrdí, že bůh je. Ateismus netvrdí, že bůh není, jenom, že nepřijíma tvrzení o jeho existenci. Tohle je obvykle nepochopeno věřícími.

Chybu opravím, děkuji.

2 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1334x
Podnikám v oboru IT a marketingu na webu. Vzdělávám se v různých oblastech a sleduji dění kolem sebe. Vždy preferuji racionální a faktický přístup pro řešení problémů. Vážím si vzdělání a co nejvíc předávám dál.

Seznam rubrik