Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Ačkoliv mám paní autorko odlišný politický názor, ve vašem morálním poselství cítím naději a shodnu se s ním dokonale. Jsme různí, což nemusí být důvod k totální válce, k černobílému vidění. Rozhodně jste na levici nejvěcnější budoucí partner pro společná řešení nepolitické dobré vůle. Žijeme v jedné zemi a měli bychom si ji piplat k tomu nejlepšímu a nejpříjemnějšímu, co dokážeme. R^

2 1
možnosti
RC

Jedno oko nezůstalo suchý...

4 1
možnosti
Foto

Takže nouzový stav je v podstatě nutný jen kvůli nákupům bez výběrového řízení.

Každému kdo má něco v hlavě muselo být od jara jasné, že budeme potřebovat roušky, respirátory....prostě, že nemoc nemizí a musíme se na ni zásobit.

Co jste vy jako vládní strana udělali proto aby byly řádně nákupy věcí pro pandemii vysoutěženy?

Realně vůbec nic.

Opozice byla ochotna odsouhlasit nouzový stav pokud se bude projednávat (ne schválí, ale jen bude projednávat) systém kompenzací-Babiš odjel do Srbska a vládní poslanci to neumožnili zařadit do projednávání.

Neházejte vinu na opozici, ta byla za těchto podmínek povinna nouzový stav odmítnout, nemůže nechat žřivnostníky bez peněz proto aby vláda mohla netransparentně nakupovat.

39 1
možnosti
Foto

I69v32o 10C74i61l16i73c49h

13. 2. 2021 17:53

Souhlasím s Vámi, je to divné, ale je to tak.

4 0
možnosti
PB

P77e27t94r 45B51u63r83i53a56n

12. 2. 2021 19:37

A co se změnilo na skutečně podstatných okolnostech v době vámi zavedených chytrých opatření? Zmizel o půlnoci z neděle na pondělí vir? Ne. Uvolnila se nemocniční lůžka? Ne. Ubylo nemocných? Ne. Situace zůstávala stejná. Stejně špatná. Pár mimořádně nezodpovědných lidí přestalo demonstrativně popíjet a vláda začala mávat fanglemi brzkého vítězství na svatého Dyndy.

1 1
možnosti
RS

Napsala jste: Kromě několika nadšenců konspiračních teoretiků nad koncem nouzového stavu nikdo nejásá.

Sestupně už na zem, zajděte si mezi lidí, a to vlastně nemůžete, vždyť jste omezili sociální kontakty. A to je váš hlavní problém.

Stačilo sledovat různé ankety a zjistila byste, že 75 procent lidí bylo proti prodloužení nouzového stavu. A to nebyly výsledky anket, s dopředu objednaným výsledkem.

11 3
možnosti

Rv

Milá Paní Valachová!

Špatnou politickou trajektorii tady nasadil Václav Klaus a nyní na této trajektorii vrcholíme! Již od počátku hlasy nebyly zvažovány ve svém obsahu, ale přebíjeny o jeden hlas. Konsensus jsme se nenaučili hledat dodnes!

Rozhodnutí Babišovy vlády byla často nesmyslná a nepředvídatelná. Babiš nerespektoval naše odborníky a vedl naši společnost jen podle PR agentur. Celé volební období jste pracovali v koalici s komunisty. Svojí negací jste komunisty vyhnali. S opozicí jste jednat opakovaně odmítli, že jejich hlasy nepotřebujete, když máte ty komunistické. Nyní jste po opozici požadovali bianko check v podobě schválení nouzového stavu, ale jinak vás jejich politické názory nezajímaly. Vedete naši zemi již dávno k desítkám zbytečně mrtvých!

A změnilo by se něco díky nouzovému stavu? Nezměnilo! Vir tu bude stále, lůžka budou chybět stále, personál bude chybět stále a nemocných přibývá a přibývá! Již dávno běží selekce pacientů, kdo léčen být může, a kdo již léčen být nemůže!

Nouzový stav, nenouzový stav. Nic se nemění! Umírají zbytečně desetitisíce občanů! Proč? Pro váš levičácký přístup! Vy víte všechno nejlíp, vy nařídíte a lid musí bezhlavě poslouchat! Žádná subsidiarita! A výsledek sklízíte dnes!

Tam, kde k problémům koronavirovým přistoupili pravicově v občanské svobodě a moudré přirozenosti, tam funguje vzdělávání i hospody bez Babišovy vládní ingerence!

Vaše vláda bere lidem jednu svobodu za druhou, aniž by měla zhodnoceno, co funguje a co je zbytečné. Reakcí je vzdor. Václav Klaus se hloupě staví za falešnou svobodu v nenošení roušek. A strhuje další. Váš levicový přístup skončil, kde skončil. Desítky zbytečně mrtvých!

:-)

10 2
možnosti
JR

J67a73n 41R27á41ž

12. 2. 2021 19:09

S názorem, že "vláda bere lidem jednu svobodu za druhou, aniž by měla zhodnoceno, co funguje a co je zbytečné" nelze, než souhlasit.

PS. Je až s podivem, že vláda, zejména její předseda, vůbec nereflektuje rozhodnutí soudů, která průběžně ruší mnohá z jejich opatření nikoliv proto, že je považuje za zbytečná, ale proto, že jsou nedostatčně odůvodněná, zejména v tom, zda je nutné, aby měla celoplošnou účinnost.

Dnes prý ÚS rozhoduje o žalobě šedesáti senátorů na oprávněnost plošných restriktivních opatření v maloobchodě a službách. Z největší pravděpodobností ÚS žalobě vyhoví a já jsem moc zvědav jak svoje rozhodnutí odůvodní. Jestli Babiš bude i toto ignorovat, není nám pomoci a stát půjde nezadržitelně do kopru.

8 1
možnosti
VB

Opozice, resp. její část, o které by někteří občané - voliči mohli uvažovat, nyní totálně selhala, mohla dohodou s vládou vytlačit ze scény vyděračské komunisty a SPD, promarnila se šance. Naprostý amatérismus (nemít dopředu analýzu předpisů k nouzovému stavu či stavu nebezpečí), a taky necitelnost vůči vlastním lidem v krajích (neznají snad Piráti, ODS či STAN problémy svých hejtmanů a hlavně občanů v regionech?). Chápu ale, že jednání s některými jedinci ve vládě může být nad lidské síly. Teď ovšem hrozí absolutní anarchie.

5 14
možnosti
Foto

Paní Bošková existuje od roku 2OOO Krizový zákon a jeho součástí je Pandemický plán. Krizový zákon říká, že vláda může vyhlásit nouzový stav jen s uvedením důvodů na určitou dobu a pro určité území. Určitá doba není 2OO dní. Kraje mohou vyhlásit stav nebezpečí, tak jako to dělali v době povodní a pandemií chřipky a mohou vydávat omezení na základě vyhlášky, které jsou pramenem práva. Na to má každý kraj Krizové oddělení, kde jsou pracovníci vyškolení a cvičením připravení zvládat jakékoliv krize. Mají pandemické plány, kde je do podrobna uvedené co dělat v případě vypuknutí epidemi,kam dopravovat pacienty v případě přetížnosti nemocnic, mají připravené odborníky, studentky zdravotních škol na které je možné se obrátit na pomoc v případě přetíženosti zdravotního personálu. Mají sklady hmotný rezerv, kde jsou uskladněné věci nutné k řešení pandemie.

9 1
možnosti
VB

Ve vládě cítím, že potíže dělá tu p. premiér, tu ministr Havlíček - zkrátka, ANO lavíruje mezi potřebou chovat se zodpovědně (aby se nenaštvali např. pozůstalí po zbytečně předčasně mrtvých) a mezi tlakem podnikatelů a podnikavců, ČSSD pak její účast ve vládě zřejmě brání pojmenovávat věci pravým jménem. Bohužel schytá leccos i nezaslouženě. Demokratické opoziční strany (nehodlám se vůbec zabývat SPD či komunisty) bohužel rovněž selhávají. Selhávají ale místy i veřejnoprávní média: jak je možné, že se tak málo zabývají problémy z pohledu široké veřejnosti a tak zvýrazňují nezdravé tlaky podnikatel. lobby? Převážně se zabýváme přáními hospodských, provozovatelů lyžař. středisek atd., opomíjíme, že v Rakousku a Německu jsou u nich uplatněna některá přísnější pravidla (podnikatelé museli prokázat své příjmy v minulosti, uplatňují se u nich i kontroly, nebylo jim odpouštěno pojistné aj., nehradí se jim to, oč si sami řeknou). Těch chyb u nás je mnoho. Včetně absence kontroly nemocnic, např. v chebské už delší dobu to vypadá na nadměrnou úmrtnost, dle ÚZIS už někdy před půlrokem, a nikdo to neřeší, čekáme vždycky, až se ozve unavená zdravotnic. lobby.

2 2
možnosti

Nekydejte špínu na opoziční strany a média! Nezaslouží si to!

Sleduji veřejnoprávní ČT, kde jsou vynikající zprávy a vynikající komentáře a vynikající rozbory ohledně pandemie. To, co nedokáží vysvětlit představitelé vlády, to zde vynikajícím způsobem vysvětlují Daniel Stach a Vladimír Piskala. Jde o obdivuhodně vynikající odborné přednášky pro veřejnost, kterými ČT nahrazuje absenci vládních vysvětlení! :-)

4 2
možnosti
Foto

Včerejšek nebyl projevem dezintegrace politické scény, to jen fabulujete.

Včerejšek byl projevem:

- arogance a neschopnosti premiéra

- dtto vlády

- "poděkování" komunistů za nesplněné sliby a lži

- odhodlání opozice konečně dát neschopné vládě za uši za promarněný skoro rok nejen bez přínosu, ale naopak za zhoršení stavu

- nepřipravenosti nejen vlády, ale i opozice

- frustrace opozice, vedoucí k dotažené do nešťastného konce

- neschopnosti vlády přijmout svůj (obrovský) díl viny a domluvit se na další široké spolupráci, atd. atd.

O mrtvých jako nepřijatelném argumentu v politickém boji se domluvte především s bratrem Zaorálkem, ale i Blatným, Babišem, Faltýnkem a sestrou Schillerovou, protože oni jako první toto vnesli na politickou scénu. A pokud píšete, že s koncem nouzového stavu se situace nezmění a zůstane stejně špatná, tak se k nim v podstatě připočtěte i vy.

31 4
možnosti
JR

J63a50n 11R25á21ž

12. 2. 2021 19:20

Teď mi volal kamarád z Prahy, že i v řadách poslanců za ANO je slyšet názor, že už nastala doba, kdy je nutno k problému koronakrize přistupovat v širší shodě s opozicí. Například v užším kruhu padl názor, že by se Babiš měl přestat chovat jako děd vševěd a že by se měl upřímně zeptat opozice, zda má například i někoho vhodného na místo ministra zdravotnictví a jaká opatření by on stávajícímu ministrovi navrhl a pomáhal mu s jejich realizací.

Prostě už sílí dojem, že babišova vláda situaci sama zvládnout nemůže. A to je dobře, neb to dává naději, že "šéfa" ke konstruktivnímu jednání s opozicí bez svého obvyklého machrování zlomí.

3 1
možnosti
VB

Asi by bylo nejlepší teď podat demisi a předat žezlo třeba panu Fialovi. Nebo panu Bartošovi? Nebo počkat, až se chlapci dohodnou? Zřejmě času mají dost.

Ale neschválení vyjímečného stavu je v podstatě vyhlášením nedůvěry vládě. Ta je nyní paralyzována. Do toho opozice "vybojovala" změnu volebního zákona, takže nevíme, jak sčítat hlasy. Takže fakt super.

0 15
možnosti

Samozřejmě, že Babišova vláda NEMÁ důvěru sněmovny!

Ale pozor: Žezlo se může předat jen skrze volby! Nebo Zemanovým porušením Ústavy.

Opozice NEVYBOJOVALA změnu volebních zákonů! Opozice poukázala na neústavní stav nerovné váhy volebních hlasů! Voličů STAN na jedno křeslo muselo být více než dvojnásobek u voličů pro ANO! A Ústavní soud uznal, že mají pravdu!

:-)

9 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 33,29
  • Průměrná čtenost 4453x
Právnička, bývalá politička, nyní Za sklem. Za sklem je organizace, která pomáhá lidem s poruchami autistického spektra, aby mohli žít, pracovat a vzdělávat se v běžném prostředí.

Seznam rubrik